CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Simona BOTEZAN - APEL UMANITAR PENTRU MILITARUL ROMÂN FLORINEL ENACHE – GRAV RĂNIT ÎN AFGANISTAN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimati colegi,  
Am primit acest mesaj de la Ambasada României la Washington D.C. Militarul român rănit în Afganistan în data de 4 mai 2012 se află internat în spitalul militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland (SUA). El se va intoarce în România imediat ce starea lui de sănatate va permite transportul, dar până atunci are nevoie de sprijin moral şi material. Eu am publicat mesajul în mai multe locuri şi l-am făcut cunoscut prietenilor mei din zona VA/DC/MD. Vă rog să mediatizaţi şi dumneavoastră acest caz. Pentru eroul Florinel Enache şi pentru familia lui din România ...contează!  
Vă multumesc mult.  
 
Simona Botezan  
Washington D.C.  
 
---------------------------------------------------------------------  
 
Apel umanitar pentru militarul român Florinel Enache  
 
Vineri, 4 mai 2012, plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, aflat în misiune în provincia Zabul din Afganistan, a fost grav rănit. Militarul român, care executa o misiune de cercetare terestră, a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat.  
 
Subofiţerul Florinel Enache a fost evacuat de urgenţă din Afghanistan şi în urma intervenţiilor chirurgicale şi a eforturilor susţinute ale medicilor americani, viaţa sa a fost salvată, cu preţul amputării ambelor piciare, precum şi a braţului stâng deasupra cotului. De asemenea, a suferit numeroase contuzii intestinale şi ale spatelui. În prezent, militarul român se află internat la Spitalul Militar „Walter Reed” din Bethesda, statul Maryland, SUA, unde beneficiază de îngrijirile medicilor americani, urmând ca, după refacere, să fie repatriat. Plutonierul-adjutant Florinel Enache este originar din comuna vrânceană Gura Caliţei, este căsătorit şi are un fiu în vârstă de 18 ani.  
 
Viaţa eroului român şi a familiei sale va fi cu totul alta. Starea sa critică de sănătate va prespune îngrijire continuă din partea familiei, precum şi un tratament medical complex de lungă durată. În aceste momente dificile, Florinel Enache şi familia sa au nevoie de orice sprijin emoţional, spiritual şi financiar.  
 
Fundaţia americană nonprofit „Lillypad” şi Fundaţia „Daniel Murariu” (501 (c) 3) s-au alăturat cu multă generozitate acestui demers umanitar şi vor colecta donaţiile, pe care le vor pune la dispoziţia familiei militarului român.  
 
Lansăm acest apel umanitar de ajutorare a militarului român şi familiei sale către toate persoanele care doresc să îi sprijine. Orice contribuţie este binevenită. Donaţiile pot fi efectuate sub orice formă (cash, check sau paypal) către  
 
Lilly Pierce, Lillypad  
şi Fundaţia Daniel Murariu  
6709 Stoneybrooke Lane  
Alexandria VA 22306  
 
care va elibera chitanţe pentru deducerea fiscală.  
 
Banii colectaţi din donaţii vor contribui la achiziţionarea, între altele, a unor echipamente medicale necesare militarului român, precum: cărucior cu rotile, proteză pentru mâna stângă, proteză pentru şold etc.  
 
Informaţii suplimentare despre starea de sănătate a plutonierului-adjutant Florinel Enache au fost prezentate de către mass-media şi sunt disponibile la următoarele adrese de Internet:  
 
şi  
.  
 
Detalii privind realizarea donaţiilor şi gestionarea fondurilor pot fi obţinute de la:  
 
Doamna Lilly Pierce, Fundaţia Lillypad  
6709 Stoneybrooke Lane  
Alexandria VA 22306  
Telefon: 571 275 9022  
Check payable to: Lilly Pierce, FDM  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona BOTEZAN - APEL UMANITAR PENTRU MILITARUL ROMÂN FLORINEL ENACHE – GRAV RĂNIT ÎN AFGANISTAN / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 585, Anul II, 07 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!