CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Silvana Andrada
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BIOGRAFIE  
  
 
  
Autor Silvana Andrada Tcacenco  
  
 
Silvana Andrada Vasilescu, născută la 15.02.1971 în Sighișoara judetul Mureș. Căsătorita din 1998 cu Vasilescu Bogdan. Fiica Sabrina Vasilescu născută 2003.  
  
Parinți Tcacenco Luminita Dr. Biochimist, Tcacenco Vicențiu- Valentin Prof. Univ Dr (1948-2007)  
  
A petrecut primii zece ani la Sighișoara, jud. Mureș unde a urmat școala cu limba de predare germană. A finalizat studiile liceale la Liceul German nr. 34 actual Colegiul German Ghoete din București, în anul 1989.  
  
Între 1990 si 1995 a urmat cursurile facultății de Finanțe Banci în cadrul ASE București, 1995-1996 Master in Finanțe, 1996-2006- a susținut doctoratul in economie specializarea finanțe internaționale. Între 2007- 2009 a urmat cursurile de master in drept la Universitatea Dimitrie Camtemir Bucuresti. Lector Universitar ASE Bucuresti- departamentul SELS Germana intre 2004-2012, director General GALIKA Romania din 1996 până în prezent, mediator autorizat incepand din 2009. Membră a cenacului literar artistic al liceului, participa la montaje literar artistice si concursuri de recitari intre 1985-1989 fiind pasionată de muzică și de poezie.  
  
Scrie de la 15 ani, publică prima poezie in 1992 intr-un ziar local din Sighisoara, debutează în Confluențe Literare la 01.02.2016 cu poezia “Adoptă- mă pădure”. Publică începând din 25.03.2016 in Revista Radio metafora Visul românilor de pretutindeni Seattle,WA,nU.S.A, din 13.06.2016 in Literatura de azi, din 16.06.2016 în Revista Pro Litera și din 11.09.2016 in revista e Creator si revista diasporei “Unirea”- Viena. Volumul de debut îi apare in anul 2016, la Editura Art Creativ și se intitulează “ADOPTĂ- MĂ PADURE”, participă in ediția antologică “ARIPI DE ZĂPADĂ”, publicată de Editura Art Life in anul 2016. In 2017, luna ianuarie publică în antologia “Prietenii poetice” publicată de e Creator. In luna martie 2017 apare in Antologia “Damele metaforei”, publicată de e Creator si primeste “Diploma de Excelență” din partea Uniunii Culturale a albanezilor din Romania. Este membra a Cenaclului Poetic Schenk începând din anul 2016. În luna aprilie 2017 lansează al doilea volum personal intitulat “Eu tind spre fericire”, editat de Editura Grinta, Cluj Napoca. În luna mai 2017 îi apare traducerea unor poeme in limba albaneză, în volumul “Nemurirea frumusetii”, traducerea Baki Ymeri- Amanda Edit Verlag 2017. Tot in 2017 publica in antologia “Surâsuri în alb- negru”, editura Kitcom si Boema ’33, Antologie literara Nr. XIV, supliment literar al revistei “Climate Literare”. Participa in anul 2016 si 2017 la Caravana Culturii , publica in Caravana Culturii Jurnal de calatorie editura Kitcom in anul 2017. Publică in revista POEZIA numarul 2 (80) vara 2017. Participa la volumul comun “Jurnalul unui câmp de aripi”, editura Art Creativ 2017. Publica in Cenaclul Ecreator1- Prietenii literare si apare in volumul de critica “Punte peste vremuri” Re Constituiri critice de Ioan Romeo Rosiianu. Tot în anul 2017 publică în volumul omagial “Versuri pentru Eminescu”, volum coordonat de doamna Maria Filipoiu, la Editura Dandes Press. In 2018 apare in Antologia POETICA a Cenaclului poetic Schenk publicata in Germania, 58 de autori contemporani, versuri alese de Dl. Christian W. Schenk si in aprilie 2018 in antologia “Starea de om- Substraturi” publicată la Editura Art Creativ București.  
  
  
  
Concursuri  
  
Campionatul National de poezie 2016 organizat de către Cenaclul de Urgență si Editura Art Creativ- Diplomă Campion național al poeziei- 2016  
  
  
  
Premiul pentru debut- acordat de către Consiliul Județean Maramureș împreună cu Asociația eCreator, pentru volumul de debut “Adoptă-mă pădure”. Editura Art Creativ, București 2016  
  
“Diploma de Excelență” din partea Uniunii Culturale a albanezilor din Romania. 2017  
  
“Premiul de excelență” pentru lansare de carte in cadrul “Festivalului Primaverii”- sectiunea poezie- mai 2017 Viena  
  
“Premiul criticii internationale” in cadrul Concursului de Poezie “Clemente Rebora” Italia- Biassono 11.11.2017  
“Diploma de Excelență” din partea Uniunii Culturale a albanezilor din Romania. 2018  
  
 
  
 
contact  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Silvana Andrada / Silvana Andrada : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2117, Anul VI, 17 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Silvana Andrada : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvana Andrada
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!