CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 1090 din 25 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Si tu poti deveni voluntar in proiectul Niciodata singur
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

În Romania traiesc 3,2 milione de varstnici. Multi dintre ei se bucura de grija familiei, isi cresc nepotii si au prieteni de-o viata. De sarbatori, vor petrece alaturi de ei, se vor bucura de colinde si cadouri.  

 

600.000 de batrani nu au aceasta sansa. Apasati de fiecare zi traita in izolare, impovarati de griji materiale sau de boli suparatoare, batranii uitati de lume traiesc drama singuratatii.  

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei isi propune sa alunge singuratatea si sa redea demnitatea a mii de varstnici care nu ii mai au alaturi pe cei dragi. Cu implicarea semenilor, varstnicii afectati de singurate pot avea o viata mai frumoasa, mai blanda si mai demna.  

 

Este una din organizatiile neguvernamentale de elita din Romania, a fost infiintata in 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei cu sprijinul tatalui sau, Majestatea Sa Regele Mihai I– si desfasoara o vasta activitate de peste 23 de ani. I  

 

FPMR lucreaza cu organizatii, institutii, companii nationale si internationale, dar si cu firme mici si mijlocii, in scopul de a reuni resursele, abilitatile si talentul oamenilor din mai multe domenii de activitate.  

 

Centrele comunitare pe care le infiinteaza se bazeaza pe parteneriate puternice cu organizatiile locale, cu societatea civila, cu institutiile si autoritatile locale, cu sectorul de afaceri.

Pornind de la aceste parteneriate dezvolta proiecte comunitare puternice, intergernerationale, sustenabile pe termen lung.
 

 

Sustine programe care : imbunatatesc onditiile de viata ale copiilor, tinerilor, familiilor si varstnicilor aflati in dificultate  

Incurajeaza talentul individual si il promoveaza atunci cand ildescopera , oriunde il gaseste.

Reuneste copiii, tinerii si varstnici, deschizand noi cai de dialog intre generatii.

Desfasoara activitati in cadrul comunitatilor defavorizate, pe intreg teritoriul Romaniei, oferind beneficiarilor instrumentele si cunostintele pentru ca acestia sa se poata ajuta singuri
 

"Au fost si continua sa fie alaturi de Fundatie cei care au inteles ca este nevoie de implicarea fiecaruia dintre noi pentru a schimba mentalitati si pentru a reda demnitatea romanilor. Pentru acest sprijin eu multumesc tuturor prietenilor Fundatiei si imi doresc ca si in continuare, prin activitatea pe care o desfasuram, sa promovam responsabilitatea sociala atat la nivel individual cat si la nivel corporatist, sa m motivam cat mai multi romani sa devina membri activi si implicati social ai acestei tari."  

Cu un gest simplu, dar valoros, si t u poti aduce astazi magia Sarbatorilor in casa si in sufletul lor!  

 

Puteti deveni partener al unui proiect de responsabilitate sociala in domeniul social sau educatie,si sustineti integral sau partial derularea acestuia. Implicandu-va personal Directionati 2% din impozitul pe venit, prin semnarea declaratiei fiscale 230 si/sau 200  

Voluntar in programele dedicate oamenilor in nevoie,oferindu-le timpul si experienta dumneavoastra  

Prieten dedicat al Fundatiei, prin donarea unei sume fixe lunar,fie prin ordin de plata programat sau online pe www.fpmr.ro  

Contribuiti la evenimentele si campaniile caritabileprin participarea/donatia dumneavoastra si prin recomandarea catre alti prieteni. Rezultatele si impactul social vi se datoreaza!  

Ca persoana juridica, directioneaza 20% din impozitul pe profit al companiei pentru  

o cauza buna, ca sponsorizare.  

,,Impreuna putem face lucruri mari, pe care nici unul dintre noi nu le-ar putea face singur!,,  

La Fundatia Principesa Margareta a Romaniei se stabilesc zilnic prietenii frumoase intre voluntari si varstnicii, tinerii sau copiii din programele noastre. Fundatia aduce impreuna tineri si varstnici apartinand mai multor generatii, incurajeaza sprijinul reciproc si interactiunea intre generatii.  

Voluntar la Centrul Comunitar Generatii – pentru tineri si varstnici

In cadrul Centrului Comunitar Generatii sunt activi 42 de voluntari, dintre care 30 tineri si 12 varstnici. Toti cei implicati sprijina derularea activitatilor intergenerationale din cadrul centrului (meditatii zilnice/cursuri de limbi straine – engleza, franceza, germana - cor, teatru, dans, gimnastica, pictura si obiecte decorative, activitati sportive). Activitatea la Generatii presupune multa comunicare si interactiune intre persoane de diferite varste, multa disponibilitate de a te implica.  

Sunt numeroase activitatile in care voluntarii se pot implica:
- meditatii la materiile scolare si lectii de limbi straine (engleza, germana sau franceza) pentru toti beneficiarii centrului, indiferent de varsta;
- pregatirea de piese de teatru sau teatru de papusi, spectacole de dans si petreceri de sarbatorire a copiilor sau tinerilor de la centru;
- participare in excursii, tabere, vizite la muzee sau la alte obiective cultural-turistice;
- ii puteti invata pe varstnici cum sa foloseasca calculatorul pentru ca acestia sa isi poata scrie memoriile sau sa poata comunica mai usor cu copiii plecati in strainatate;
- ateliere creative de pictura sau de obiecte decorative (papusi, bratari, margele);
- gimnastica;
- organizarea de petreceri aniversare cu participare intergenerationala;
- concursuri de sah, table sau rummy;
- sedinte de consiliere psihologica, sociala si juridica pentru toti beneficiarii centrului.

Pentru informatii suplimentare despre voluntariat in cadrul proiectului Centrului Generatii contactati:
Cristina Buja - cristina.buja@principesa.ro -
 

Voluntar in proiectul Niciodata singur - Voluntari aproape de varstnici

Proiectul vine in intampinarea catorva dintre problemele tipice varstei a treia – singuratatea, izolarea, grijile materiale – prin intermediul voluntarilor. Fundatia selecteaza si ofera instruire tinerilor voluntari care doresc sa ofere in fiecare saptamana cateva ore din timpul lor unor varstnici singuri, imobilizati la domiciliu sau izolati in case de batrani.

In prezent, in cadrul proiectului, aproximativ 1200 de batrani din centre de ingrijire, centre comunitare, cluburi ale seniorilor sau varstnici imobilizati la domiciliu beneficiaza de asistenta din partea a 55 de voluntari ai Fundatiei.

Voluntarii ii ajuta pe varstnici:
- la cumparaturi;
- la plata facturilor
- le citesc presa
- merg impreuna la spectacole de teatru, in parcuri si muzee
- merg impreuna la medicul de familie/specialist si le procura medicamentele necesare.

Pentru informatii suplimentare despre voluntariat in cadrul proiectului „Niciodata singur”-Voluntari aproape de varstnici contactati:
Anca Ardeleanu - anca.ardeleanu@principesa.ro
 

 

Email: info@principesa.ro  

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (Romania)  

CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti  

Tel: ( 00 40 31) 405 55 54, ( 00 40 31) 405 55 56,  

Fax : ( 00 40 31) 405 55 56  

 

Referinţă Bibliografică:
Si tu poti deveni voluntar in proiectul Niciodata singur / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1090, Anul III, 25 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!