CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Comentarii >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sfarsitul hranei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AUTOR:Paul Robert 
  
EDITURA:Litera Internaţional 
  
NUMAR PAGINI: 372 
  
Deşi a fost definită ca fiind o viziune apocaliptică asupra viitorului hranei, lucrarea depăşeste cu mult pragul de siguranţă alimentară pe care Terra trebuie să-l treacă şi pe cel al viitorului transformat pentru umanitatea aflată în derivă. Dincolo de slăbiciunile sistemelor create pentru a distribui şi reduce costurile se află surplusul de produse şi conceptul de ”porţie dublă” care impune într-un mod agresiv abundenţa în detrimentul calităţii. Experientele omenirii demonstrează că forţa naturii umane este limitată şi provocările sunt legate de paradoxul plenitudinii : foametea care persistă la nivel global şi economia alimentară modernă. ”Deloc întamplător, majoritatea strategiilor de reformare a sistemului alimentar actual se bazează pe consumatorii ”care gandesc”. Problema este în ce masură pot consumatorii să ia atitudine cu adevarat ... Cinismul politicilor agricole si disperarea cu care o mana de oameni acumuleaza putere în detrimentul calităţii vieţii celor mulţi este inerţial. 
  
Trebuie sa recunoaştem că acest jurnalist a făcut o muncă de documentare într-un mod inteligent, creativ şi lucid. Oricat de imposibil ar parea scenariul propus de el, toate semnalele reuşesc să ne facă să admitem fără nici o rezervă că acesta este real . 
  
Share this: 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2012/11/15/sfarsitul-hranei/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Sfarsitul hranei / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!