CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+3) - PRIVESC ŞI NU MĂ SATUR... CA MÂŢA-N...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Citesc şi mă crucesc !  
Văz şi nu-mi vine a crede ochilor !  
Mai că-mi vine să-mi schimb dioptriile la ochelari !  
Fondul Monetar Internaţional, prin economistul său şef, Olivier Blanchard, declară, fără umbră de remuşcare, că a greşit. Pur şi simplu nu a fost în stare să prevadă că austeritatea va afecta grav creşterea economică !  
Erori în prognosticul de creştere şi multiplicatorii fiscali devine documentul-dovadă în care se asumă, negru pe alb, greşelile FMI.  
Ce-mi place sintagma "multiplicatorii fiscali" ! Am şi visat-o astă noapte.  
Ne-am consolidat, ne-am consolidat până era să dăm ortul ! Unii l-au şi dat, în afară de cei incineraţi, în timp ce alţii se dădeau cu snowmobilul !  
 
Aşa e viaţa !...  
Daniel Leigh, coautor al studiului împreună cu cel pomenit mai sus (ce bine ar fi să fie citaţi la un tribunal internaţional), arată că “în calculele efectuate de Fondul Monetar Internaţional a fost subestimat impactul pe termen scurt pe care reducerile de cheltuieli publice şi creşterile de impozite îl au asupra economiei. Prognozele au subestimat în mod semnificativ creşterea şomajului şi reducerea cererii interne determinate de măsurile severe de consolidare fiscală."  
 
N-ar trebui oare ca FMI să facă un gest de onoare de a ne scuti de dobânzile luate pe împrumuturile acordate? În astfel de condiţii, decizia Demisului, de ne taia salariile şi de a aplica pachetul măsurilor de „austeritate”, de jur-împrejur, se dovedeşte şi mai gravă.  
 
Retragerea sa din viaţa politică este mult mai de actualitate decât astă vară. De ce ? Întrucât i s-a atras, din mai 2010, permanent atenţia, că ceea ce face, prin intermediul boccienilor, este o greşeală cu cele mai grave consecinţe. FMI-ul a recomandat, dar deciziile concrete au fost luate de preşedintele “jucător”. Rezultatul a fost dezastruos pentru milioane şi milioane de români. Şi pentru România. Acum este confirmat oficial !  
 
Ce ar face un om cu onoare ? Acum.  
 
Justiţia, atât cât este, este obligată să ia atitudine faţă de cel, care a împins, prin voinţă proprie, poporul într-o fundătură, aproape fără ieşire. În loc să fie garantul prosperităţii poporului român ! Ca şi în cazul şmecheriei cu legea electorală nepromulgată, păstrând special legea veche pentru slavarea portocaliilor in extremis. Aştept să văd şi să aud cum va descifra premierul Ponta noile mesaje ale FMI. În calitatea sa de prim pisic !  
 
Asist la baletul, plin de convulsii, al aleşilor neamului şi mă cutremur. Au ajuns să se ferească de propriul popor ! Vor să locuiască doar în lagărul de cinci stele ! Să nu fie deranjaţi în sfânta lor nesimţire. Parlamentarul Attila declară că vrea să stea în lagăr pentru a putea socializa cu ai săi colegi. Dar, nu e mai bine să socializeze cu alegătorii?  
 
Iar pe fondul unor asemenea întâmplări incredibile, cine credeţi că face atac cerebral? Cătălin Ştriblea, unul dintre cei mai de bun simţ jurnalişti din media românească. Multă sănătate !  
 
***  
 
Aflu, cu stupoare, ceva dat pe goarnă de CTP (Constantin Tudor Popescu n.r.). Ar trebui să nu mă mai mire volutele maestrului prin meandrele concretului. Şi, totuşi ... Eminescu a fost ateu. Un ateu raţional!!! Doi termeni care, aproape, se exclud.  
 
Nu trageţi, tovarăşi ! Sper să am dreptul la propriul punct de vedere. Orice om raţional şi bine informat ştie, de mai bine de câteva decenii, că nu am provenit din „zupa primordială”. Fapt pe care-l intuiau perfect oamenii cavernelor, anticii, medievalii şi modernii. Mai şcoliţi. Din actualul program Homo sapiens. Discuţia e, desigur, mult mai amplă cu sensuri absconse, pidosnice şi fără ieşire. Nici nu doresc să dezvolt subiectul, deoarece şi aşa neuronul îmi este tulburat.  
 
Cobori, lateral dreapta, Luceafăr ...  
 
Ultima oră !  
 
Curtea Constituţională a hotărât. Sfârşitul lumii, din decembrie trecut, este neconstituţional ! A fost invalidat. Procedurile se vor relua la o dată nedefinită. Preşedintele Zegrean a suferit un grav accident ! Între timp, a fost anunţat cod roşu planetar la trecerea asteroidului 4.567.893.201.313. Apocalipticii lucrează, nu se lasă!?! Poate mai dă colţul cineva. Nu voi reveni cu amănunte.  
 
Toate bune?  
Mulţumiri tuturor !  
Pe data viitoare,  
 
Sergiu GĂBUREC  
nevrotic din Piaţa Universităţii  
Bucureşti, 20 ianuarie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+3) - PRIVESC ŞI NU MĂ SATUR... CA MÂŢA-N... / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 751, Anul III, 20 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!