CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+13 !): 100
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare!  
Textul poate crea disconfort  
la nivelul intelectului!  
 
Greu, foarte greu, au trecut cele o sută de zile de guvernare. O sută de zile de speranţe. Guvernarea Ponta I, ne amintim, s-a derulat pe un fond de manipulare totală. A forurilor europene (sensei Monica câştigând detaşat), a decidenţilor (majoritatea bubuli) pe toate segmentele, dar şi din partea noastră (a ţugulanilor contra bubulilor, cum ar zice paranormalul, fost şef DIE). Cine a fost în spatele uşilor încinse se ştie!  
 
Guvernarea Ponta II a plecat cu un mare handicap. Uriaşa autoînfrângere din vară, când a cedat inexplicabil(!) presiunilor euro-americane, s-a securizat cu pactul de scoabitare între guvern (Victor Ponta) şi preşedinţie. O greşeală impusă, îmi susură sursa Safta!  
 
Sincer să fiu, mă aşteptam, măcar în aceste o sută de zile, la un dram de solidaritate naţională. Demisul să o lase mai moale cu şefia lui de stat şi să-şi dea concursul la salvarea României! Aiurea! I-a atras pe liderii USL în tot felul de curse. Din câteva, au ieşit cam şifonaţi! Dar, cel mai boţit a ieşit Demisul. Recentele crize de isterie, în direct, i-a convins şi pe ultimii susţinători, că au de-a face cu un caz medical. Cine ştie ce s-a petrecut, ulteriror, dincolo de perdeluţă!?! Alo, SMURD-ul? Ţineţi frecvenţa deschisă?  
 
Pe de altă parte, aşteptările maselor depăşesc capacitatea de acţiune a guvernului, în condiţiile în care instituţia prezidenţială şi, mai ales, Justiţia nu anchiesează la programul propus. Chiar dacă are o majoritate de 70% în Parlament, structurile sunt împănate cu gărzi portocalii şi conserve. Care abia aşteaptă să explodeze la parola convenită.  
 
În fiecare zi, ni se comunică, sec, noi şi noi hoţii patronate de preşedintele demis şi Justiţia sa independentă. Mascaţii joacă, tot mai des, alba-neagra cu clanurile de tip mafiot. În zori de zi. Se vehiculează sume exorbitante. Unii vorbesc de sustragerea din banul public, în ultimii ani, a peste 20 de miliarde de euro dintr-un total de 100 de miliarde. Per perioada postdecembristă. Alţii fac apel la un raport CIA (!?!) şi vehiculează suma exorbitantă de 1.000 de miliarde de dolari! Asta, chiar ţine de domeniul sf-ului!  
 
Lelea Safta nu confirmă! Mai mult, în neştiinţa ei propune publicarea săptămânală a sumelor recuperate de la foştii decidenţi&Co. Naţionali sau locali. O întrecere socialistă pe judeţe! S-ar vedea clar cum lucrează Justiţia cu adevărat. E de mirare, în asemenea condiţii, că România mai răsuflă! Paradox! Pe fondul isteriei generale, legată de aflatoxina din laptele de la câteva ferme şi a cărnii de cal dintr-un abator, mi-am recăpătat tonusul. A mai contribuit şi un reportaj, rara avis, reconfortant despre agricultura noastră. Cultura mare. Am tras concluzia, eu, ageamiu de pe Şoseaua Iancului, pe dreapta, că nu e chiar atât de rău! Cum ne intoxică media. Nonstop. Vorba poetului! Mai e ceva lapte, carne, grâu prin ţară!  
 
Geaba reclamă pedeleiii bocului de Cluj „minciunile premierului Ponta” privitoare la: „relansarea economică şi crearea de noi locuri de muncă", “o economie predictibilă şi sustenabilă”, „disciplină fiscală", „modernizarea infrastructurii"... sau, alte voci, că nu a aplicat: „reducerea CAS-ului”, „re¬du¬cerea TVA-ului”, „relan¬sarea inves¬ti¬ţiilor”, „creşterea încrederii mediului de business”... Pentru detalii:  
 
 
Mulţi se fac că nu ştiu. Programul de guvernare este pentru 4 (patru) ani. 1.440 de zile. Toate astea nu se fac într-o biată sută de zile! Şi nici ziua nu mai e ce-a fost! Acum e dimineaţă, acum e noapte! Văd, mai nou, că noaptea se munceşte mai abitir decât ziua!  
 
Obiectivele mari abia acum încep să fie dezbătute sau aplicate. Constituiţia, via Comisia de la Veneţia (bine punctat), regionalizarea, fără baroni, mai bine cu Academia Română (mişcare inteligentă), absorbţia fondurilor europene, târâş-grăpiş, demararea marilor investiţii, şontâc-şontâc... În condiţiile despăducherii generale, Guvernul Ponta II şi-a văzut, cu viteza cunoscută, de treabă. Cu bune, cu rele, se află pe plus. Firav, e adevărat! E bine că am scăpat la ştevie şi urzici!  
 
ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI!?!  
 
Meciul scoabitaţilor, faza terminală! Nu înţelegeam rezerva lui Ponta, când era întrebat de nominalizarea noilor procurori. Demisul a scos, a câta oară, arma secretă. ORDA. Acum, pisicul merge pe poante! Tata-socru sare şi el! Clamează interesul naţional sau interesul personal în joc!?! Jenant! Tipic românesc. Momentul declanşator al neîncrederii a fost la emisiunea jurnalistei Oprah de Piteşti, care l-a ţinut în corzi de credeam că o să explodeze.  
 
Ce nu înţeleg mulţi. Cu Demisul nu te poţi bate. El nu are reguli, onoare, principii, demnitate. Şi ca el sunt foarte mulţi decidenţi în Republica a III-a. Am crezut că România şi românii mai au o şansă. Am crezut că mai există onoare, demnitate şi iubire de ţară. Patrihoţii au mai lovit odată! CSM-ul băsist e pus la grea încercare în faţa listei scoase de pisic din pălăria de muşchetar! La asfinţit. Respectă legea sau o amână sine die, până primeşte parola?... Văd că până şi Comisiei Europene, Demisul i-a dat cu flit! De unde atâta proces transparent? Europa reacţionează ca o fată mare. „Noi nu avem niciun amestec! ... ” Da, astă vară? A fost bine cu democraţia impusă!?!  
 
Să vezi deranj prin USL! PSD-ul va guverna, în curând, cu foşti tovarăşi?!? Liberalul Crin rămâne, deocamdată, vertical. Ne place, nu ne place, asta e! Pierde pe termen scurt şi ... vom mai vedea! Media românească e bulversată. Nu mai are variante. Aşa că mută isteria pe inundaţii!  
 
Pentru mine e clar. Kovesi&Co nu trebuie să fie nici contra, nici pentru. Să-şi facă doar datoria. Imparţial. Numai că Justiţia n-a dovedit acest lucru până acum. Din contra. Şi-atunci? Constat că a fost deconspirat şi Mark Gitenstein. Vrea o simbriuţă la Fondul Proprietatea! Normal, după umărul pus la menţinerea statului de drepţi! Se poate, prea cinstite, mister?!?  
 
Culmea tupeului. Demisul afirmă, la Academia de Studii Economice, că are „certitudinea" că „peste doi - trei ani se va relua discuţia legată de revizuirea tratatelor" Uniunii Europene. Avertizează că România riscă să nu fie suficient de integrată pentru a putea fi acceptată „în clubul care, cu siguranţă, va avea două compartimente". Păi, cine a fost preşedinte-jucător din momentul acceptării României în U.E. şi până în zilele noastre? Cine ne-a făcut arşice, musiu?  
 
***  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informatie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Tel. 0731 936.615 0752 975.130  
Bucuresti - 39  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 7 aprilie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA NOUĂ DE WEEKEND (16+13 !): 100 / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 828, Anul III, 07 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!