CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (5): TOT RĂUL SPRE BINE!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Avertizare.  
Lectura poate crea un disconfort accentuat. (SG)  
 
Să recunoaştem. De nu era preşedintele-carnasier, cu prostiile sale fără număr, fără număr şi cu al său staf de partid plin de suflete blonde, inclusiv de sex masculin, prezenţa la urne ar fi fost, cu siguranţă, redusă şi votul (glonţul) nu ar fi avut efectul meritat.  
 
Incitându-ne, periodic, prin apariţii de prim casnic, pe la tot felul de hypermarket-uri, cu sintagme rămase celebre în subconştientul naţiunii, ne-a determinat, cca 80% din alegătorii reali, să avem un comportament democratic. Să votăm. Chiar civilizat. La excepţii includ pe cei de la Curcani. Ca la orice curcan, care se respectă când vede roşu, li s-a urcat uşor sângele-n mărgele!  
 
Imediat pe listă e, de departe, purtătoarea de Vuitton şi tocuri Claricci. Cu marea performanţă de a ceda Capitala. Practic fără luptă, cu toate că a avut fonduri cu nemiluita. Masochistul motan Dănilă şi-a luat pliciul! Lipsa crasă de imaginaţie a condus, normal, la predarea tuturor foncţiilor. Spre disperarea marinarului-bişniţar cu resursele ţării şi spre bucuria buldogilor. Sigur se lasă cu congres. Îl vor arde şi pe boculean, deşi, la Napoca-Cluj s-a lăsat cu diverse cântări ... Să fie o pedeapsă pentru locuitorii de la poalele Feleacului!?  
 
Vom vedea!  
 
Lista scurtă a „greilor” se încheie cu farsorul spay, MRU, care, în timp ce nava PDL era sabordată de marele ei comandant, lucra, împreună cu alt cirac, la platforma de dreapta. Ceva de genul: „Răzvane, fă-te că lucrezi!”. Desigur, pentru cei din Republica Vollapukă. S-ar putea, însă, că ăia să nu vrea? Au şi ei demnitatea lor! Nu acceptă orice experiment, mai ales, tip criză.  
 
Uluitor!  
 
Pentru prima oară, într-o localitate românească, s-a votat sută la sută. Noroc că domnul alegător, Gheorghe Toader, din Bădila (Argeş) nu s-a dus cu scuterul său în weekend la bulgari. Era dezastru. Ar fi fost bătut un alt record: singurul sat din România, Balcani, Europa, Terra... unde nu s-ar fi prezentat nimeni la vot! Recent, urbea cu un singur locuitor, Buford (SUA), a fost vândut cu 900.000 de dolari ! Acum orăşelul din Georgia are doi locuitori. Cetăţeni vietnamezi.  
 
O bună afacere! Urmează Bădila?!? Nu cumpără prinţul Charles?  
 
Una peste alta, a fost, cred, cea mai ieftină campanie de după 2000. Bicicletele, spun gurile rele, au fost lăsate, la rece, pentru parlamentare comasate cu prezideţiale!? Atunci Roberta biciclista va face opturi prin comuna natală. Cu atâtea coduri pe zi, umbrelele de ploaie au fost, la locale, manipulatoarele de bază, plus perechea de hârtii de valoare inscripţionate cu numărul 50. Cu siguranţă, va fi puţin mai bine ! Măcar dpdv psihic.  
 
Am demonstrat că se poate!  
 
Marii anonimi, din Piaţa Universităţii şi alte 62 de pieţe, au fost confirmaţi de marele electorat. În rest, analiştii pot îndruga verzi şi uscate. Aştept finalizarea auditului la ministere, agenţii guvernamentale, consilii judeţene, primării... şi mediatizarea rezultatelor. Altfel, puternicii zilei o pot sfecli în doi timpi şi trei luni de zile.  
 
Presiunea este uriaşă. Aşteptările imense.  
 
Mass-media să-şi îndeplinească menirea, iar Justiţia să funcţioneze la capacitate maximă. Sunt cele două smurduri ce mai pot salva România. Să nu vă închipuiţi că toţi USL-aşii sunt chei de biserică!  
 
De săptămâna viitoare, cu ochii pe ei!  
 
Guvernanţii să nu facă prostii prea mari, iar pe cele mici să le corecteze rapid. Să vorbească cât mai puţin! Rezultatele să fie dovada. Vine o vară fierbinte, când nu e timp de concedii atât pentru aleşi, cât şi pentru guvernanţi. Fondurile europene aşteaptă de ani de zile. Prezidentul părea că intrase în concediu perpetuu. Nu i-am auzit respiraţia la vizita de lucru a lui Kover Laszlo prin secuime şi nici reacţia la declaraţiile denigratoare faţă de România. Republica a III-a.  
 
Mai nou se bagă în seamă dând lecţii de interpetare a textelor europene. Nu înţelege lucruri elementare. Că textele juridice româneşti trebuie adaptate la cele U.E. şi nu invers. Se amestecă, din nou, unde nu-i fierbe oala. Nu înţelege că nimeni nu-l mai doreşte ! Nici măcar pedeleii săi. Dar el vrea, musai, scandal. Cum îi este năravul. Vrea în rândul întâi. La poze!  
 
Ferească Dumnezeu de mai rău!  
---------------------------------------------------------------------------------  
 
N.B. O sugestie pentru primarul Sorin Oprescu de la alegătorul GSM. A ars iară, pentru a nu ştiu câta oară, celebra moară a lui Assan (1853). Monument istoric. Aud că mulţi amuşină intens terenul pentru noi afaceri imobiliare. Mi-amintesc una dintre directivele UE ce menţionează ca toate unităţile industriale să fie mutate în afara localităţilor. Avem în Bucureşti, încă multe zone, foste industriale, lăsate premeditat(!) în paragină.  
 
Tot au dispărut peste noapte, parcuri întregi, rezultat al complicităţilor dintre aleşii locali de tristă amintire şi diverşi dezvoltatori. De ce nu s-ar amenaja în locul lor spaţii verzi, iar dedesubt să fie parcări, magazine ... Ar fi şi o reparaţie la gravele distrugeri din ultimii 20 de ani, prin reducerea drastică a fabricilor bio de oxygen la nivelul Capitalei. Nu mai amintesc de catastrofa la nivel naţional.  
 
Din fericire, prin mediatizare şi implicare susţinută, candidatul Nicuşor Dan, a câştigat 23 de procese împotriva primăriilor din Bucureşti, salvând parcuri şi zone istorice. De oameni ca el avem nevoie. Dacă ar fi după mine din astfel de aspiranţi la postul de primar aş face corpul de consilieri pentru primarul ales. Tot răul spre bine!  
 
Sergiu GĂBUREAC  
Sâmbătă, 16 iunie 2012  
Bucureşti  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (5): TOT RĂUL SPRE BINE! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 539, Anul II, 22 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!