CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (46): SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce să vorbim de succesele agriculturii româneşti sau mişcările pozitive ale economiei şi comerţului în primul semestru? Ăstea nu sunt ştiri. O ştire trebuie să fie apocaliptică. Dacă nu, nu există! Noroc cu Rasputin. Cum a prezis răspopitul sfârşitul lumii exact în ziua în care plec la Nisipuri cu nepoţii! Tot sunt pe drum, aşa că ce mai contează staţia finală.  
 
Deschid televizorul şi constat, îngrijorat, lipsa violului. Tradiţional. Alo, Bucovina, nimic? Hai, Ardealul ce aştepţi, bagă un breaking news cu Tokes & Co. Moldova, nicio comă alcoolică! Banatul, cum stăm cu accidentele de top? Dobrogea, niciun înec de referinţă? Maramureşul, o vizită a Demisului prin zonă, cu clop şi traista pentru cerşit voturi? Muntenia nicio intoxicare de răsunet? Tipic dâmboviţeană.  
 
Udreniana e ca muzeele. Lunea închis. Slabă, slabă, mişcarea! Dreapta se coagulează sau se taie ca maioneza de la cuţitul PNL? Sigur, de dreapta! Noroc cu ro(mân)ii, că ne oferă ştiri grele. OTV-ul e, deja, în toate, inclusiv pe canalul Dunăre - Marea Neagră! Crina Matei s-a multiplicat la toate televiziunile. Imagini şocante. De mai bine de 72 de ore. Transmisii live din zona coşciugului de aur. Cristale Zvarovski. Lanţuri de lanţuri. Cât a costat rochia de doliu? A, e de la Paris... Episodul pilot. Ghici, cine vine la priveghi? Cel final. Un praznic de neuitat. Încoronarea.  
 
Cioabă este al nu ştiu câtelea VIP din România a cărui sfârşit s-a petrecut în chinuri groaznice. Alte VIP-uri postdecembriste, naţionale şi locale, trec prin tragedii, pe care nu le doresc nimănui. Divorţuri, copii cu mari probleme, accidente teribile, boli incurabile, întâmplări ciudate...  
 
Nimeni nu învaţă nimic. Câteva mii de compatrihoţi se cred mult deasupra majorităţii. Au dreptul la orice. În general, oameni cu o educaţie precară. Când sunt trăsniţi, nu înţeleg ce li se şi de ce li se întâmplă! Ar mai vrea să fie şi compătimiţi. Deh, fariseismul se plăteşte!  
 
Niciodată, România nu a fost atât de intens folosită în interes personal. Doar aşa s-au umflat, peste noapte, conturile personale şi fişa proprietăţilor acestor false personalităţi/ vedete. De la Demisul, acum impostor cu acte în regulă, care foloseşte, fără neruşinare, locaţiile statului pentru organizare unor întâniri cu caracter privat. Văd că are colegi la fel de hulpavi şi profitori ca el. Nici unul nu a refuzat, măcar formal, participarea la un astfel de bairam în spaţii oficiale! Nici unul nu a luat atitudine în mass media. De frică, de ruşine sau cine se aseamănă se adună?  
 
Preşedintele-zburător foloseşte de ani buni vehiculele statului pentru deplasări care nu au avut nicio legătură cu atribuţiile prezidenţiale. Exemplele pot continua cu sutele, până la nivelele de jos ale decidenţilor români. Până la cea mai amărâtă comună falimentară. Făcută pe ochi frumoşi! Clanurile mafiote s-au instalat în toate structurile statului român.  
 
De 72 de ore, în breaking news apar romii! Ce declaraţii!... Ce limbaj rafinat!... Câtă modestie şi sărăcie la casele regală, imperială, princiară, prezidenţială...!?! Bulibăşeală curată! Romi, care nu pierd niciun prilej pentru etalarea bogăţiile (salbe, coroane, mega buzdugane, super maşini, rochii, bijuterii de aur de ordinul a zeci de kilograme...) sau promovarea cu surle şi trâmbiţe a evenimentele private (botez, nuntă, înmormântare) îşi dau, acum, arama pe faţă. Mai nou, văd că şi aborigenii, se dau în stambă pe acelaşi model. Rom.  
 
După ce s-au dus la turci cu zecile, cazându-se cu mic, cu mare, în spitalul în care era tratat regele penticostal, s-au plâns de mărimea notei de plată! O uriaşă intoxicare, la care prim-pisicul n-a pus mustaţa. A zis, ferm, pas! Romul, tot ţigan! Gălăgie! Poate reduc turcii nota de plată. Mai bine s-ar întreba de ce a făcut infarct tovarăşul rege!? Am înţeles că urmaşele mamei Omida au fost aspru sancţionate şi sculele confiscate. Să nu prezică, ele, zborul final?  
 
Ceva nu-i în regulă! Tot mai mulţi compatrioţi zboară. Aud: „Cioabă a aterizat pe Otopeni!” Măi, să fie! „Băsescu a aterizat la Sibiu”. Nici nu mai avem nevoie de avioane. Mai ales, de vânătoare. Udrea face probe de zbor de la mare la munte. Mazăre, evoluează la înălţime pe mare... Un alt român, revoluţionar maxim, VIP de altă etnie, încearcă un tsunami, cerând ciopârţirea României. Toate au, însă, o limită! Europaaaa!  
 
Apropo, de brăţări! La câţi infractori de top are România, nu mai punem plevuşca fără număr, ar trebui ca fabricanţii de brăţări pentru monitorizare electronică să lucreze în trei schimburi. Pentru a acoperi, cât de cât, cererea. Numai că, procurorii mioritici au principala misiune ca nimeni să nu se atingă de hoţii de top. Cu sacrificiile de rigoare. Caracudă uselistă. Periodic, capul lui Moţoc. Reluări ritualice. Circ mediatic sub bagheta celui mai slab fost preşedinte din toate timpurile. Deşi demis legal, veghează! Acordă protecţie totală, inclusiv celei care a risipit bani cu ghiotura pentru o banală frunză! Dar şi celorlalţi oameni de bine, de bună credinţă, cu recomandare de la partid. Cum, care partid? Pile. Cunoştinţe. Relaţii. Desfiinţat premeditat, de Ilici Iliescu pentru a fi salvate liniile 2, 3, 4, 5. Şmecherie maximă, urmată de masive infiltrări prin Frontul Salvării Naţionale(!) prin toate partidele, de largă respiraţie democratică, postdecembriste. Meteahnă securistă!  
 
Săraca, ţară! Pe mânile cui ai încăput? Boborul asta a vrut, asta a avut! Serviciile, tot ălea, au lucrat profesionist. Dumnica Orbului a funcţionat perfect! Cu repetiţie. Chiar şi când n-a fost. Pentru un pumn de mălai, mulţi români şi-au vândut glonţul de aur cu care puteau instaura cu legea şi ordinea şi în România. Aşa că ciocu' mic, cum bine a cuvântat tovarăşa parlamentar.  
 
Îmi spunea, un profesionist în domeniul evaziunii, că 100 (o sută) de procurori şi judecători incoruptibili ar pune ordine în ţară în maximum şase luni. Aiureli! Încă nu s-au născut. Mână birjar!  
 
SĂ NE MAI RÂDEM?  
 
Casandra spune că portul Rotterdam a fost evacuat, în întregime, cu 24 de ore înainte de simularea examinării Demisului pentru noul brevet. Ca şi Biblioteca Centrală Universitară la Revoluţie. Numai că, de data asta, pompierii de pe coasta de vest a Europei au fost la datorie.  
*  
 
Cum arată diavolul ? Câteodată este atât de convingător, încât îl votezi preşedinte! Ai sesizat că toţi cei care conduc mai încet decât tine sunt nişte idioţi iremediabili iar cei care conduc mai repede sunt complet nebuni?  
*  
 
Badea Ion este adus la urgenţă „franjuri”.  
- Ce s-a întâmplat ?  
- Domn doctor, am călcat pe o petardă rămasă de la Revelionul din 1943!  
*  
 
Absolvenţii de liceu sunt încântaţi de noul pod peste Dunăre. Am auzit că nu mai trebuie să ia Bacul!  
*  
 
Azi nu am ULTIMA ORĂ. S-ar putea să fie ultima oară, apud Rasputin.  
Ne vedem dincolo.  
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 25 august 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (46): SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 968, Anul III, 25 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!