CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (43): GÂNDURI DE CANICULĂ – ROŞU, GALBEN ŞI DEZASTRUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O imagine care caracterizează perfect „hahalera” (vorba preferată a becalianului de Jilava), votată de poporul român în 2004, pentru a fi preşedintele României. Şi de care nu mai scăpăm. Organizarea sălii, unde se ţin şedinţele CSAT, demonstrează marile complexe pe care le are pacientul. Un paranoic fără cusur, ar zice orice medic de specialitate. Efectele le simţim pe pielea noastră de ani buni. România involuând, mai ales în plan moral. Ireversibil (sic!). Complici: Justiţia independentă, parte minoră a Justiţiei româneşti şi anumite servicii secrete. Vă reamintesc cum s-a petrecut votarea la primul mandat?  
• Turul I 28.XI.2004: Adrian Năstase - 4.278.864; Traian Băsescu - 3.545.236  
• Turul II 12.XII.2004: Adrian Năstase - 4.881.520; Traian Băsescu - 5.126.894.  
La alegerile prezidenţiale din 2009, „ciuruirea” poporului român (conform propriei declaraţii) s-a produs în condiţii neelucidate nici în ziua de azi.  
 
OFICIAL.  
Neoficial, toţi ştim cum au fost furate alegerile. Da, da, furate!  
 
La Referendumul din 29.07.2012 numitul Băsescu Traian a fost demis de 7.403.836 de cetăţeni ai României din cei 8.347.211 prezenţi la vot. Cu mult peste cvorumul impus în complicitate cu Justiţia independentă& Co. Aşa s-a scris încă o pagină glorioasă în istoria românească contemporană plină de democraţie originală. De către marii potlogari ai ţării. Comentariile sunt de prisos.  
 
Era de-ajuns ca luni, 29 iulie, să fi ieşit 20-30.000 din cei care au votat la referendum, în Piaţa Universităţii şi în ţară, de la 20:30. Doar o jumătate de oră. Fără strigături. O adunare a tăcerii. Am fi fost cu adevărat români! Aşa rămânem, în continuare, miticii şi miţele lui nenea Iancu! Cu generaţia asta nu mai există nicio şansă de evoluţie a poporului român. Punct!  
 
*  
 
Nu înţeleg de ce se tot miră unii, de cazul numitei Hăineală!?! Este suficient să te uiţi la faţa ei, la cum vorbeşte în public şi, în particular, la comportamentul narcisist. Evident, este şantajată la greu, fiind sub protecţie înaltă. E de-ajuns să ne reamintim cum a fost pusă, în ciuda protestelor corpului de judecători, în fruntea CSM. E un alt procuror semianalfabet, cu scheleţi prin dulapul cu oglindă. Ca mulţi alţii, urcaţi în funcţii tocmai pentru că sunt şantajabili. Şi care au nenorocit o ţară. La ordin! Dacă au făcut-o din convingeri proprii e şi mai grav! Aş vrea să ştiu, în ce ţară europeană ar mai fi ocupat un asemenea post! Cu un astfel de trecut „glorios”? Aud?  
 
DESPRE REGALITATE  
 
Şi dacă era Referendum în acel an, 1947, tot Republica ieşea! Doar se cunoaşte cum au procedat cu alegerile. Democratice! Nu te joci cu fraţii mai mari! Joci, cum zic ei. Aşa a fost şi aşa va fi! În rest, palavre. La asta ne pricepem cel mai bine. Dacă am munci după cum trăncănim, zi şi noapte, am fi înaintea nemţilor.  
 
Monahia a fot înlăturată în România de generalul Antonescu, care, de fapt, a înlăturat o altă dictatură cu propria dictatură. Regele era un personaj secundar. În rest, frecţii la un picior de lemn. Când vor hotârî fraţii cei mari reinstaurarea monarhiilor în fostul lagăr comunist vom fi informaţi. Cu tot tam-tamul! Ca şi în 1989. Aşa a vrut poporul, nu ne putem opune, bla-bla-bla ...  
 
PARADOX  
 
În ciuda haosului politic generalizat, industria şi agricultura României obţin rezultate mult mai bune decât cele uşor umflate de pe timpul epocii de aur! Pare incredibil, dar aşa este! Răspunsul la nedumerire, oarecum justificată, este extrem de simplu. O fabrică de-acum, nu de stat, ci cu capital străin, produce cât o sută de unităţi industriale de pe timpul odiosului. Iar în agricultură lucrurile stau cam la fel. Doar câţiva fermieri profesionişti ţin agricutura României în top european. Anul ăsta se anunţă locul al doilea la producţia de porumb. Imediat după Franţa.  
 
BIBILIOTECA NAŢIONALĂ  
 
Problema, pusă de un confrate de peste ocean, este veche şi nu pricep de ce conducerea acestei instituţii nu taie nodul gordian. De fapt, aici întâmplările negative s-au ţinut lanţ de-a lungul anilor, cea mai importantă fiind situaţia fondului de documente. Prin acţiunea CONACUL de la începutul anilor '50, au fost confiscate sute de biblioteci private şi vărsate, cu acte formale, la Biblioteca Naţională de Stat (BCS). Aceste tipărituri ar fi trebuit, până la această dată, restituite urmaşilor deţinătorilor de drept. Mulţi exterminaţi prin închisorile comuniste, canal sau decedaţi. Modul în care s-a ţinut evidenţa şi conservarea acestora, face aproape imposibilă restituirea. Multe unităţi biblioteconomice, cărţi tipărite în secolele XVII-XIX, au fost depozitate în condiţii total improprii, fiind supuse atacurilor de tot felul: rozătoare, mucegai şi sustragerea de către unii dintre angajaţi. Se cunoaşte celebrul caz în care a fost implicat chiar un director al instituţiei, renumitul om de cultură Erceanu. Astfel, apare diferenţa uriaşă între existent (cca 8.000.000 u.b.) şi realitate (cca 13.000.000 u.b.). De fapt, nimeni nu cunoaşte realitatea. Cuvântul genocid poate fi folosit în acest caz, fără nicio reţinere. Cel mai bine este, însă, să puneţi câteva întrebări actualei conduceri a Bibliotecii Naţionale a României. Cât despre firmă, no comments! Confuzia e absolut normală.  
 
*  
 
N.B. Tableta de săptămâna trecută, fiind de interes restrâns, pur biblioteconomic, a fost difuzată punctual şi postată pe http://blogulluigabu.blogspot.ro/, Ne tot îngrozim că ne ascultă unii şi alţii! Dacă am avut ceva de spus am comunicat la fel şi între patru şi între o mie de ochi. Un secret, dacă îl ai, nu poate fi ţinut decât în propria persoană. Altfel... Aşa că, lăsaţi-i să asculte! Lor să le fie ruşine că ne ascultă!  
 
Nici canicula nu mai e ce-a fost !  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă!  
Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 4 august 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (43): GÂNDURI DE CANICULĂ – ROŞU, GALBEN ŞI DEZASTRUL / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 948, Anul III, 05 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!