CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC -NOUA TABLETA DE WEEKEND (50): PUNCTUL 8 DE LA TIMIŞOARA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
N.B. Pilula sf poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei!  
 
Înlocuirea Republicii a II-a cu Republica a III-a, a regimului politic „democrat-popular” antedecembrist cu cel „democrat” postdecembrist s-a făcut prin manipularea masivă a maselor. Evident, populare. Încheierea experimentului COMUNISM s-a făcut la ordin. Expirase Yalta!?!  
 
În aceşti ani (24), doar în România nu s-a schimbat ceva fundamental, aşa cum s-a întâmplat în celelalte ţări ale fostului lagăr. Ce-am sperat şi ce-a ieşit!? Prin şmecherii, tipic dâmboviţene, în locul liniei I, au venit liniile a II-a, a III-a ale partidului totalitar. Transpar, mai ales, prin urmaşul pesedist. Urme grele se regăsesc şi prin alte partide cu securiştii albiţi prin multiple afaceri. Civile. Şobolanii roşii mişună făcând legea în România. Devine tot mai clar că blestemul, ce şi-a pus amprenta peste români de atâţi ani, nu va lua sfârşit până când firul istoriei nu va fi reînnodat din momentul instaurării Republicii I. 30 decembrie 1947. Printr-un furt electoral, cum numai la realegerea Demisului am mai întâlnit. Sau la alegerea fiicei sale, Eba, ca europarlamentar!  
 
Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este de mare actualitate. Parcă mai actual decât acum 24 de ani. Clasa politică actuală este cvasi compromisă. Javrele, ocupante ale unor funcţii politice şi decizionale, care au distrus ţara în aceşti ani, trebuie judecate şi lustrate pentru minimum opt ani de zile, împreună cu rudele şi consilierii lor. Până la a patra spiţă. Regele s-a întors din lungul drum al pribegiei. Cei care l-au alungat sunt pământ. Regele este aici, printre noi, pentru noi şi pentru ţară! Se apropie clipa!? Doar aşa România îşi va reveni!  
 
Pe cine mai interesează Revoluţia Română? După cum merg treburile, parcă văd că revoluţionarii vor fi cei judecaţi pentru schimbarea regimului dictatorial cu unul predominant al nonvalorilor. Distrugătoare de neam şi ţară. Atât din punct de vedere economic dar, mai ales, din punct de vedere moral.  
 
Nici o tresărire de conştiinţă la cei care au trădat interesele naţionale? Nici o tresărire de conştiinţă la cei care şi-au vândut votul pentru o găleată? Coloana noastră vertebrală a fost luată de mii de ani la Roma. De atunci, ne tot închinăm pe la diverse porţi. Nu ne-a rămas decât să discutăm discuţii! Ca să ne aflăm în treabă. Nu suntem în stare să ducem la capăt niciun proiect politic. Bravo, mass media, desfiinţaţi tot! În bună tradiţie dâmboviţeană! Poate mă înfurii şi cer rezilierea Unirii de la 1859. Mitici nenorociţi, fără judecată şi plini de ifose! Trăiască! Ce? Cine? Pentru ce?  
 
PE SCURT  
 
La nemţi s-a realizat USL-ul! La noi sunt semne de divorţ. Întâi păruiala! Urmează partajul! Mass media jubilează! Nu are nevoie Angelika de Demis? Tot ca preşedinte. Jucător. Unii află, abia acum, că rachetele ruseşti sunt pentru Evropa. Credeau că sunt pentru urşii polari! Văd că unii au ieşit cu tot partidul la proteste, inclusiv simpatizanţii! Total=doi şi-un sfert! După Pungeşti, Băceşti! Am auzit că Jandarmeria exersează intens fracturarea... manuală! Ştiinţa evoluează, iar slujitorii ei înţeleg că religia are mai multe taine decât şi-au putut imagina.  
 
Să privim optimişti spre înainte! Vine Moş Crăciun!  
CRĂCIUN FERICIT şi LA MULŢI ANI !  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
duminică, 22 decembrie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC -NOUA TABLETA DE WEEKEND (50): PUNCTUL 8 DE LA TIMIŞOARA / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1087, Anul III, 22 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!