CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (69): E MARE JALE !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tocmai de ziua naşterii lui George Orwell, autorul celebrelor romane „Ferma animalelor” şi „1984” s-a votat declaraţia prin care se cere demisia lui Traian Băsescu. Adoptată de Parlament cu 344 de voturi şi 17 abţineri! Niciun vot împotrivă!  
 
Există o explicaţie. Pentru că s-a votat conform conştiinţei fiecăruia, PMP şi PDL au dat ordin de neprezentare. Nu te pui cu conştienţa fiecăruia! Dacă defectează vreun patriot? Aşa că mai bine stai, fluturând bileţelul roz tăricenian, cu poştăriţa Udrea, pe pustiile holuri ale Parlamentului!  
 
Oare ce poţi avea în cap când se fac afirmaţii de tipul: Voiculescu a montat totul? Adică, Varanul i-a pus pe cei doi băseşti să joace în filmul său rolurile compromiţătoare din care acum nu mai au ieşire?! Te pomeneşti că şi celalalte manopere sunt tot marca Felix: incendierea celor 38 de vapoare şi poluarea portului Rouen (1981), dispariţia flotei, autoatribuirea casei din Mihăileanu, vânzările anterioare, spălările de bani, mega afacerea Nana, banii negri din campaniile electorale sau cei de la nunta de neuitat...  
 
Sigur că Antena 3&Co au exploatat mediatic la maximum evenimentele. Era absolut normal să o facă, dar de aici până la punerea în scenă de către cineva anume e cale lungă. Văd că dona Koveşi a dat în judecată Antena 3. Se pregăteşte Lotul A3?! Pe alt canal. Siret-Bărăgan. Foarte bine! Aşa trebuie rezolvată orice dispută! Doamna LCK are însă, deja, o problemă. Pe lângă multe altele. Cere daune în euro! Probabil s-a scăpat, fiind obişnuită cu banii de la alde Bercea!  
 
Cei nouă, de la CCR, s-au făcut arheologi! Pe zi ce trece descoperă ceea ce noi, oameni simpli din popor, am descoperit de ani buni. Băsescu nu are imunitate! Sau Moraru ne-a tras pe sfoară, ca, între timp, să se prescrie potlogăriile prezidentului? E clar! În cazul Bercea Mondial, şeful de stat/Demisul naţional, e complice. Ştia. Nu există niciun dubiu. A declarat-o cu propria-i guriţă. Geaba lepădarea de frate! Nu are decât o singură soluţie. Demisia!  
 
Aştept cu nedisimulată satisfacţie lansarea romanului, la Librăria Jilava, în septembrie! Sunt convins că serviciile secrete nu l-au informat pe „şeful statului” nici cum a ajuns fiica, Eba, europarlamentar! În schimb, pentru buna purtare, i s-au dat lui Bombonel încă şase luni! Ca să termine şi următoarea carte.  
 
Ultima oră !  
 
a. Vineri, se semnează Acordul de asociere cu U.E. ! Din nou Republica Moldova dă lecţii R. România! Preşedintele Timofti dă mandat premierului Leancă de reprezentare şi semnare la Consiliul European. Băsescu, nu şi nu, se duce el, că e mai bun decât Viorel-Victor! Că a luptat de la '48 şi dăi, şi dăi! Laudă-mă gură...  
 
A doua zi după semnarea acordului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, pe 28 iunie, guvernul României se va reuni pentru a adopta proiectul de lege privind ratificarea acordului. Apoi, Parlamentul se va reuni in sesiune extraordinară pentru ratificare. Astfel, România va fi prima dintre ţările UE care vor ratifica acordul de asociere al Moldovei cu UE. Intrăm în normalitate!  
 
b. Am auzit că vor fi postate toate lucrările de doctorat pe internet. Vă daţi seama ce distracţie urmează? Mai ceva decât paranoia colaborării cu securitatea!  
 
c. Începe Congresul PNL! „De voi candida la preşedinţie, pre mulţi am să popesc!” Adevărul e că îi simt lipsa! Niciun discurs inteligent şi incisiv prin politichia românească! Cât despre fuziunea PNL-PDL cred că va fi o mare fâsâiune! (nu am găsit un alt cuvânt)  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 29 iunie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (69): E MARE JALE ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1275, Anul IV, 28 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!