CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (65): CURS SCURT DESPRE CORUPŢIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Cotroceni, în faţa a mai multor duzini de aleşi şi decidenţi naţionali, vicepreşedintele USA, Joe Biden, a vorbit de funie în casa spânzuraţilor! Cu spânzuratul principal, demis naţional, de faţă! Strâns, afectuos, la generosul său piept!  
 
90% din cei prezenţi la Cotroceni la întâlnirea finală, martori/complici la actele de corupţie ale preşedintelui Băsescu, au aplaudat, condescendent, cursul scurt privind starea corupţiei din România. Doar să fii tâmpit să nu înţelegi mesajul, extrem de dur, al Unchiului Sam! Aşa comentata confuzie de adresare, făcută în mod premeditat (sic!), este în realitate total în defavoarea lui Victor Ponta. Am să mă explic într-o tabletă viitoare.  
 
Centenar Corneliu Coposu  
 
Un om între oameni ! Un om politic, nu politician de doi lei! Oare le-o fi ruşine milioanelor de zombi iliescieni, care îl trimiteau afară din ţară? „Să se ducă de unde a venit!” Şi el, bietul, nu fusese o clipă plecat! Mai mult a făcut şi 18 ani de puşcărie + alţi ani de interdicţie, pentru convingerile sale politice, de care nu s-a dezis o clipă. Nu ca politrucii de Dâmboviţa, care sar dintr-o barcă în alta cu o viteză incredibilă, fără pic de ruşine! Omagiu, seniore!  
 
Nu am a mă teme de Rusia !  
 
Tam-tam mare la hotarele de răsărit! Se fac tot felul de predicţii. Pentru mine e simplu. Rusiei ar trebui să-i fie ruşine în faţa României! A jefuit-o în văzul planetei. I-a luat tezaurul, i-a luat hălci întregi din trupul ţării, i-a rusificat, deportat şi ucis sute de mii de băştinaşi, a ţinut-o colonie decenii întregi, exploatând-o sălbatic... Comportament de imperialişti comunişti sadea!  
 
O să-şi ceară vreodată iertare, cum au făcut alte imperii cu fostele lor colonii? La câte crime are pe conştiinţă, Federaţia Rusă ar fi trebuit demult să se autodizolve. Gorbaciov a încercat ceva, dar nu a avut cu cine. Mai să fie linşat de kremlinienii cavernelor. Acum, Putin agită securea războiului! Asta să fi înţeles Putin din toţi anii petrecuţi în lumea civilizată?  
 
Am primit direct de la Uniunea Europeană  
 
Alegerile europene, din mai 2014, vor oferi alegătorilor şansa de a influenţa viitoarea orientare politică a Uniunii Europene atunci când îi vor vota pe cei 751 de deputaţi în Parlamentul European, care le vor reprezenta interesele în următorii cinci ani.  
 
Când au loc alegerile ?  
 
Fiecare stat membru are propriile legi electorale şi fiecare decide data la care cetăţenii săi se vor prezenta la vot, în timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor, respectiv 22 - 25 mai 2014. Alegătorii români se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputaţi români în Parlamentul European. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anunţate în seara zilei de duminică, 25 mai.  
 
Câţi deputaţi vor fi aleşi ?  
 
De la aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, în iulie 2013, Parlamentul European numără 766 de deputaţi. Cu toate acestea, numărul deputaţilor a fost redus la 751 pentru alegerile din 2014 şi va rămâne constant în viitor. Aceşti deputaţi vor reprezenta peste 500 de milioane de cetăţeni din 28 de state membre. Locurile în Parlament sunt repartizate între diferitele state, în temeiul tratatelor UE, pe baza principiului „proporţionalităţii degresive”. Cu alte cuvinte, statele cu o populaţie mai numeroasă au mai multe locuri decât statele mai mici, dar statelor mai mici le revin mai multe locuri decât ar rezulta dintr-un calcul strict proporţional.  
 
De ce sunt diferite aceste alegeri  
 
Uniunea Europeană face eforturi pentru a depăşi criza economică, iar liderii UE reflectează asupra direcţiei care ar trebui urmate în viitor. Prin urmare, acestea sunt cele mai importante alegeri europene de până acum. Ele le vor permite alegătorilor să evalueze eforturile depuse de liderii UE pentru a face faţă crizei din zona euro şi să îşi exprime opiniile în ceea ce priveşte planurile care vizează o mai strânsă integrare economică şi politică. Mai mult decât atât, acestea vor fi primele alegeri desfăşurate după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, în 2009, care a conferit o serie de noi competenţe Parlamentului European.  
 
O noutate majoră introdusă de tratat este că, pentru prima dată, nominalizarea de către statele membre a preşedintelui Comisiei Europene care îi va succeda în funcţie lui José Manuel Barroso, în toamna anului 2014, va trebui să ţină seama de rezultatul alegerilor europene. Candidatul la această funcţie va trebui aprobat de noul Parlament: în conformitate cu tratatul, Parlamentul „alege” preşedintele Comisiei. Prin urmare, alegătorii au acum un cuvânt greu de spus în privinţa candidatului care va prelua cârma Uniunii Europene.  
 
Din cele 13 de partide politice europene, cinci au nominalizat un candidat care să îi succeadă actualului Preşedinte al Comisiei Europene. PPE l-a nominalizat pe Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului şi fost preşedinte al Eurogrup, candidatul PSE este Martin Schulz, actualul preşedinte al Parlamentului European, Liberalii şi Democraţii au optat pentru Guy Verhofstadt, fost premier belgian şi actual lider al grupului liberal din PE, Verzii au nominalizat un duo alcătuit din deputaţii europeni José Bové (Franţa) şi Ska Keller (Germania), în timp ce Stânga Europeană l-a nominalizat pe Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza din Grecia.  
 
Noua majoritate politică rezultată în urma alegerilor va elabora legislaţia europeană în următorii cinci ani în domenii cum ar fi piaţa unică sau libertăţile cetăţeneşti. Parlamentul, singura instituţie a Uniunii ai cărei membri sunt aleşi prin vot direct, reprezintă un pivot al sistemului decizional al Uniunii şi se află pe picior de egalitate cu guvernele naţionale în ceea ce priveşte aproape toată legislaţia UE.  
 
N.B. Iată, un gest elegant din partea PR al U.E. Dumneavoastră decideţi în Duminica Orbului cum veţi vota. Mi-am exprimat, în mod repetat, punctul de vedere. Nu-l reiau ca să nu vă influenţez. De reţinut! La Europarlament se lucrează pe echipe puternice! Votare responsabilă !  
 
*  
 
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 24 mai 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sergiu GĂBUREAC - TABLETA DE WEEKEND (65): CURS SCURT DESPRE CORUPŢIE / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1241, Anul IV, 25 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!