CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

TABLETA DE WEEKEND (62) - CUM A AJUNS CASA POPORULUI – CASA HOŢILOR ! (1)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„ Mamaie, cu actualii m-am lămurit! GATA! Alţii, fără neveste, tătici, cuscri, verişoare, reţele mafiote... După ce au distrus o ţară, tupeiştii ies, din nou, la cerşit voturi! Nu mă mai duc la vot!” (Mesaj de la Lelea Safta)  
 
Chiar aşa, ce obraz poţi avea să cerşeşti voturi pentru propria nevastă, amantă, fiică sau nepoată sau invers, soţ, amant, tată... Nu au pic de ruşine „curvele politice” (sic!), fără pic de bun simţ, onoare sau ceva demnitate! Lipsesc Rudotel şi Becali ca formaţia să fie completă. UDMR nu iese de ruşine pentru prostiile făcute prin Ardeal!?! Sărăcirea propriilor conetnici printr-o proastă administrare. Defrişări sălbatice şi hoţii fără de număr! Acum a apărut o nouă cerere. După cea perfidă, cu steagul local. Stai şi te cruceşti! Cum e posibil ca mai puţin de 600 de secui (sic!) să ceară legalizarea unui „ţinut secuiesc” format din trei judeţe? Unde ne aflăm? În Absurdistan? E ceva, care depăşeşte puterea de înţelegere a unui biped raţional. Nici măcar etnicii unguri nu pot avea asemenea pretenţii! Doar în HARCOV cetăţenii români de etnie maghiară au o oarecare majoritate. Asta după exterminarea şi maghiarizarea forţată a populaţiei autohtone. Acţiuni executate metodic de când au venit pe plaiurile noastre. Acum vreo mie de ani! Cică, ungurii şi-au cerut recent, la ONU, scuze pentru holocaustul executat cu românii noştri pe la Ip, Moisei, Trăsnea şi alte zeci de localităţi din Transilvania! Aiureli!  
 
„Aleşii noştri (!?!) au devenit de o neruşinare fără margini !” Are dreptate totală, lelea ! Şi-au băgat peste tot neamurile, prietenii, mafioţii personali. Sistemul cripto-comunist corupt e la el acasă în orice instituţie a statului de aproape un sfert de secol. S-a ajuns să se fure din buzunarele oamenilor, de la câţiva lei la miliarde de euro! Aud că avem cei mai mulţi puşcăriaşi din Europa! Cei mai vizibili puşcăriabili sunt, totuşi, în libertate! De la şeful statului până la găina judeţeană de pe ouă! S-a ajuns ca şi Justiţia independentă, coruptă şi ea la greu, să fie nevoită să mai condamne câte unul-doi, din fiecare partid. Mostre. Din cei cu ceafa groasă. De nesimţire. Îi arestează de ochii lumii! Cu tam-tam, mascaţi, cătuşe zornăitoare, televiziuni... După un an, tot Justiţia independentă îi scapă. Cu averea neatinsă de legea impotentă. Câţi lei s-au recuperat? Aud? S-a ajuns la aberaţia ca puşcăriaşii să fie întreţinuţi pe banii publici!?! Parlamentarii, cu mulţi hoţi de marcă, se apără unii pe alţii, indiferent de partid. Care Putere, care Opoziţie? Toţi sunt fraţi la apărarea celui „vânat”de justiţie!  
 
Recunosc. Am mai spus-o! Sunt şi câţiva candidaţi, care merită să fie aleşi europarlamentari. Numai că votul nu este nominal. Iar şobolanii i-au băgat, premeditat, în aceeaşi oală (listă). Pe toţi. Cei câţiva buni/credibili sunt puşi doar să atragă lumea. Să ia voturile pentru neamurile şi loazele preferate. Regret, nu pot susţine neveste, paraşute, fiice... ale celor care, deja, ocupă scaune importante în structurile de conducere ale ţării! Nu am ajuns ţară bananieră! Încă! Deşi unii susţin că am fi! Atitudinea partenerilor europeni şi a celor de peste baltă, precum şi comportamentul de „şef de stat” a Demisului naţional pare să confirmă zvonurile! Doar în timpul comunismului se făcea politică cu întreaga familie. La vârf şi în toate structurile locale şi naţionale. Era sarcină de partid chiar şi cine cu cine să se căsătorească! Nu au învăţat nimic actualii! Au aceeaşi educaţie! Roşie!  
 
Cuvintele de ordine: ciubuc, şpagă, comision, mită, dreptul meu, tradiţia! Nu ai dreptate, lele Safta! Nevenirea la vot nu este o formă de protest. De regulă, la alegerile europene se prezintă sub 30% din electorat. Asta a şi fost şmecheria Demisului la Referendum. Ştia că lumea nu va veni la vot şi a speculat-o în favoarea sa. Cum lumea a ieşit masiv la vot, a băgat, instant, „erata” Curţii Constituţionale. Evropa şi Unchiul Sam au tăcut! Efectele băsesciene au continuat. De aceea, mă duc la vot, în cea de a treia Duminică a Orbului (sic!). De astă dată, îl voi anula cu trei ştampile. Să nu mai aud de astfel de încrengături mafiote. Tot le-am spus să-şi facă curăţenie prin ogradă. Degeaba ! Îl voi anula votul pentru că vreau:  
1. Să se vadă că exist.  
2. Să se vadă că nu mai votez găşti, numite, cât mai sonor, partide, pline cu neamuri proste, ţoape fudule şi pretini mafioţi!  
3. Să se vadă că nu mai sunt fraierul de serviciu, cum ne tot crede Sistemul cripto-comunisto-mafiot instalat prin confiscarea Revoluţiei Române.  
 
De regulă, voturile anulate nu depăşesc 1-3% din total. Dacă în, mai a.c., 30-40% din voturi vor fi anulate intenţionat de alegători, în semn de protest, ar fi un uriaş scandal politic. Pur şi simplu actuala clasă politică ar fi măturată de scena ţării. Partidele ar fi obligate să-şi facă curăţenie sau să dispară! De aceea, voi face acest gest electoral. Să nu creadă că sunt chiar de capul lor! Prin anularea buletinului de vot voi arăta Uniunii Europene şi Unchiului Sam că vreau democraţie autentică, nu doar mimarea ei cu acceptul lor. Tacit. VOTUL este mai puternic decât glonţul!  
 
Ultima oră!  
 
Greşit, domnule Crin, România nu este „un copil de origine modestă”, ci un popor european cu moşteniri valoroase, îndobitocit, însă, de doctrina totalitară şi lichelismul postdecembrist. Total - 70 de ani (45+25) de manipulare continuă! Analfabetismul, în ciuda generalizării învăţământului obligatoriu, în comunism ajungând la zece clase (sic!), a luat proporţii de masă. Aproape jumătate din populaţia României nu mai înţelege corect un mesaj simplu. Puneţi, pe stradă, maturul să citească o pagină din „Amintiri din copilărie”! Cât despre scris...! De aceea, e foarte uşor de dus de nas. Cu bunuri materiale de mică valoare şi promisiuni fără acoperire.  
 
S-a ajuns ca poporul român să nu mai vrea să înveţe, să nu mai vrea să muncească, să nu mai vrea să-şi rezolve problemele singur sau să-şi punâ inteligenţa nativă la treabă. Totul e manelizat. O prostituţie generalizată. În toate domeniile. „Omul de tip nou” creat de partidul totalitar, apoi de urmaşele partide, mafiote şi ciolănare, aşteaptă, permanent, mica pomană. Oameni-legumă aşteaptă, de regulă la cârciumă, hlizindu-se, să vină cineva săle facă treaba. Alcoolismul face ravagii. Crime, violuri, tâlhării la drumul mare... iar televiziunile încurajează asemenea manifestări, acordându-le largi spaţii. Cu amănunte de neimaginat într-o societate normală!  
 
O bună parte a lumii satelor şi oraşelor este terminată din punct de vedere fizic, prin lipsa educaţiei sanitare minimale. Bolnavă în masă sau îmbătrânită. În timpul ăsta, Sistemul mafiot-comunist a furat, într-o veselie generală, ţara de la un capăt la altul. Aici e tragedia! Adevărurile ăstea crude trebuie dezbătute de televiziuni. Zi de zi! Însă televiziunile ştiriste aparţin tot Sistemului. Toate roşii! În ciuda aparenţelor de obiectivitate. Se simte de la o poştă, prin crearea de false evenimente ce abat atenţia de la marile probleme cu care ne confruntăm. Bianca!... Puşcăriaşii de soi şi condiţiile îngrozitoare din închisori! Vai, vai, vai!  
 
Am scris parlamentarilor României. Ştiţi câţi bubuli mi-au răspuns? Mie, unui simplu ţugulan! 23. Da, 23 de parlamentari din aproape 600! Cum să-mi răspundă mie un parlamentar? Nu se poate coborâ atât de jos. El are treburi importante de rezolvat. Pentru el şi familia lui. Să-mi fie ruşine că am îndrăznit! Doar unul m-a înjurat voalat, cu ameninţări subtile! Exact cum face Băsescu, la televizor. În direct. Nu vezi cum te ucid televiziunile ştiriste în fiecare zi, domnule Crin? Nu ai nicio şansă! Chiar dacă mesajul tău e corect, faci la fel ca ei! Se vede că nu eşti din gaşca lor, dar ţi-ai pus nevasta pe listă! Şi vrei să fii preşedinte?!? Aşa ceva nu se poate! Nu pot accepta. Puţini au înţeles, în mod real, de ce PNL-ul s-a retras din USL! N-aţi fost în stare să explicaţi lumii iar şobolanii roşii au speculat şi speculează, la maximum, orice pas greşit pe care îl faci. Nu numai tu, şi ceilalţi membri marcanţi ai PNL. Au creat povestea fantasmagorică a alierii tale cu Demisul! N-aţi reacţionat la timp. Vor întoarce adevărul aşa cum au făcut-o de la alegerile din 1947 până în zilele noastre. Ştiu că dezbaterea realităţilor atrage antipatii. Cum să jigneşti „boborul”?!?  
 
Soluţii de revenire a societăţii româneşti în limitele normalităţii nu prea mai sunt. Aşa că îi dau dreptate, lelei Safta. Suntem în fundătură. Iar la televizor - Distracţie! Pe acest fond parlamentarii şi-au cerut noi drepturi! Altă hoţie, altă neruşinare! „Nu le mai ajunge! Arzăi-ar focul!” Nu pot blestema, lele Safta! Nu mă lasă neuronul, dar îmi place cum le zici! Constat că acţionează şi nevăzutul foc divin! Ştie ea, lelea Safta, ce ştie!  
 
- Alo, Radio Erevan? E adevărat că în România s-a legalizat prostituţia?  
- Nu, în România s-au prostituat Curtea Constituţională, DNA-ul şi Justiţia!  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 3 mai 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
TABLETA DE WEEKEND (62) - CUM A AJUNS CASA POPORULUI – CASA HOŢILOR ! (1) / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1222, Anul IV, 06 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!