CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

TABLETA DE WEEKEND (61): SINISTRA ROMÂNEASCĂ TOT MAI... SINISTRĂ !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu citi! Tableta poate trezi conştiinţe!  
 
Tot mai mulţi s-au prins că Băsescu - Voiculescu - PSD sunt de fapt mână în mână. Şi nu de ieri, de azi. De la începutul Republicii a III-a. Fiecare a avut misiunea mimării unei anumite doctrine politice, pentru ca cei din afara FSN-ului (=PCR) să nu mai aibă loc de manifestare pe scena politică. Am avut de-a face decenii întregi cu o lupta politică de faţadă. Teatru ieftin, care să ţină masele populare în priză. Şi în faţa televizoarelor, ca să nu iasă prin pieţe !  
 
La famiglia FSN, mascată în tot felul de blănuri (PSD, PC, UNPR, PP-DD, UDMR, PDL, mai nou PMP + alţi pui în creştere) defilează ca victorioasă la alegerile din acest an. Ştiu că oricine va câştiga tot de-ai lor sunt.  
 
Comuniştii/uteciştii de bază de ieri sunt, iată, democraţii de vază de azi! Ei sau urmaşii politrucilor partidului unic (rubedenii de toate gradele); Deveniţi peste noapte de toate culorile. Am scris despre aceast scenariu al dalmaţienilor. Acum 23 de ani. Într-un ziar local, „ACŢIUNEA”. Mă uit la pagina îngălbenită de timp şi constat că a fost îndeplinit la virgulă. Doar tehnicile de manipulare au devenit mai subtile şi diversificate.  
 
Cu Iliescu, Năstase, Voiculescu şi Băsescu în frunte, Sistemul a tot păcălit boborul! Pe rupte! La fiecare patru ani. Fie că a fost sau nu Duminica Orbului! Constantinescu a fost un accident, PNŢ-CD-ul fiind rapid neutralizat, în 1997, de gaşca PD condusă de Traian Băsescu. Cine îşi mai aminteşte? Câţi mai ştiu cum a fost destructurat PSDR-ul lui Cunescu? Adevărata stângă democratică românească? Au vrut să radă şi PNL-ul, inventând formaţiunea artificială PD-L. O parte din cei infiltraţi, din timp la liberali, au explodat la comanda tătucului. Manevra nu a reuşit decât parţial şi pe termen scurt şi atunci acum s-a trecut, pe faţă, la distrugerea dreptei româneşti reale.  
 
De ce trebuie distrus Partidul Naţional Liberal? Răspunsul e foarte simplu. Pentru că este singurul partid ce nu face parte din Sistemul politic comunisto-securist-mafiot amintit. Sistem atât de bine pus la punct în 1990. Cu ajutorul minierilor şi a înfloririi democraţiei originale! Altfel, ar fi stat „în tribune” câţiva ani. Până se înfiripa democraţia în România. Câtă dreptate au avut revoluţionarii timişoreni! Dar cine să-i asculte!?! Aşa că, avem democraţie în curs de dezvoltare tip IIiescu&echipa de „disidenţi”! Apăruţi şi ei la comandă, după 1985. Glasnosti, prestroika! Aplicată în fiecare zi, prin transformarea frecventă a Constituţiei în hârtie igienică! De către Justiţia independentă, CCR, CSM, DNA, ANAF şi braţul înarmat. Serviciile speciale!  
 
Între timp, aflăm oficial (neoficial ştiam de mult timp, datorită puţinilor câini de pază ai democraţiei, cei mai mulţi fiind bine dresaţi), că tot soiul de neveste/soţi, fiice/fii, nepoate/nepoţi, cumnate/cumnaţi, mătuşi/unchi, verişoare/veri şi alte rubedenii dalmaţiene se află în funcţii grase de conducere ale statului, la autorităţile locale sau la firmele căpuşă. Şi fură. Pe scurt, încrengături de tip mafiot. La nivel naţional sau local. Justiţia lucreză, dar la comandă externă şi punctual ! Să nu lovim în ai noştri, tovarăşi!  
 
La indicaţiile de la Cotroceni srl, doar unora li se arată pisica cu ridicări în direct şi procese fără de sfârşit. Spectacole de mare efect la mulţimea de gură cască. Cătuşe, mascaţi, pistoale, declaraţii sforăitoare, democraţie, Justiţie... cu doi-trei ani cu suspendare! Nu aud de averi confiscate, de recuperarea miliardelor de euro furate!  
 
USL-ul, un proiect greu de închipuit, pe care l-am înţeles de la bun început, fiind absolut necesar României, a eşuat, reuşind doar câteva dintre proiectele propuse a fi realizate pănă în 2016. Cauza? Atacurile mediatice de zi cu zi şi vânzările / cumpărările de sub tarabele politice.  
 
Traseismul a fost şi este cheia menţinerii la putere a Sistemului. Sistemul îl arată, acum, insistent cu degetul pe Antonescu! Uită un singur lucru! Antonescu nu este prim secretarul PNL-ului! Acolo este o echipă de conducere, pe care el a consultat-o de fiecare dată! Democratic. Se fac tot felul de afirmaţii că liderul PNL a dat la pace cu Băsescu! O minciună de mari proporţii. Reluată ceas de ceas! Când de fapt coabitarea perfectă, în ciuda certurilor, regizate perfect, este între Băsescu şi marioneta Ponta. E mai mult decât suspect e că nicio televiziune nu face analize interminabile, gen Bianca, şi să se întrebe: De ce a ieşit PNL-ul de la guvernare!? De la ciolan!?! Se fereşte să pună asemenea întrebări. Doar acuză, insinuant, fel de fel de fapte şi gesturi ale liberalilor. Care este, de fapt, realitatea? Guvernau liberalii cu adevărat sau erau traşi în piept de „aliaţi”? Aproape toate televiunile par roşii! Şi nu m-ar mira să fie aşa!  
 
Cum PNL nu a ascultat de sirenele pesedisto-udemeriste, o nouă conservă securistă, manechinul Tăriceanu, a explodat. Fără efecte spectaculoase, cum trăgeau nădejde şobolanii! Atunci, trădătorului liberal i-a dat oferit pe tavă o funcţie grasă, ajungând, în 48 de ore, al doilea om în stat(!). Asta da, democraţie! Văd că este tras cu forcepsul pentru a-l înlocui pe Antonescu! Să nu rămână cu leziuni grave! Urmează explozia altor infiltraţi de prin organizaţiile judeţene liberale. Cu misiunea de a rupe hălci întregi.  
 
Partidul Naţional Liberal pârâie din toate încheieturile! Ce declară liberalii: „Partidul Naţional Liberal vrea o Românie puternică şi se va bate pentru ea! O Românie puternică, în viziunea liberală, înseamnă trei lucruri: o democraţie reală, funcţionarea corectă a instituţiilor statului şi români puternici - cu venituri normale, perspective economice şi stabilitate! O Românie puternică nu se poate construi pe minciună, demagogie şi impostură. Partidul Naţional Liberal poate construi o Românie puternică, cu români puternici într-o Europa unită şi stabilă!”.  
 
Găsim multe răspunsuri în cele de mai sus. Mesajul e corect! Mulţi nu ştiu că liberalii au mai avut reuşite! În timpul guvernării liberale, între 1876 şi 1888, România a obţinut Independenţa (1877), România s-a transformat în regat (1881), s-au modernizat structurile economice rezultând România modernă ! Să nu uităm contribuţia esenţială la realizarea României Mari. Sau a dezvoltării României în perioada interbelică. Şi de ce nu, progresul economic înregistrat în timpul scurtei guvernări liberale 29 decembrie 2004 - 22 decembrie 2008.  
 
Sistemul cripto-comunist a învins din nou! Prin pulverizarea USL-ului! Democratizarea reală a ţării se amână sine die! Troica Iliescu-Băsescu-Voiculescu exultă ! Televiziunile şi-au dat arama pe faţă atacându-l furibund pe liberali şi susţinătorii lor. Zi de zi. Non stop. E limpede că şobolanilor roşii le e, totuşi, frică de Antonescu! Oare de ce? Doar pentru că nu face nimic de capul lui? Pentru că orice decizie a PNL se ia de întreaga echipă de conducere, iar poporul trebuie obişnuit cu dictatori tip Ceauşescu sau Băsescu? Demisul naţional nu se lasă şi speculează orice pas greşit al PNL-ului. Oricum, Băsescu rămâne cel mai mare ciolănar postdecembrist. Cu acte în regulă. Probleme mici doar cu cele ale Flotei, ale casei din Mihăileanu şi alte vânzări anterioare, „realegerii” din 2009, alegerii-impuse a Ebei, mai nou cu bucăţica de pământ fertil de la Nana...  
 
Abia aştept procesele în care va fi chemat anul viitor! Puşcărie cât mai multă, câte o zi pentru fiecare din cei 7,4 milioane ! Ciuruiţi la Referendum. Puşcărie absolut meritată! Dacă va învinge Dreapta!?! Cea autentică, nu cea cu unguente uteciste sau valsatorul predenian!  
 
Normal, Antonescu va câştiga. Din orice poziţie! Totul e să candideze! Am mai spus-o. În ciuda sondajelor securiste, care au plusat până la aiureala: „Crin nu intră în turul doi.” „PNL-ul în cădere liberă!” Cum poţi crede că PNL are susţinători tâmpiţi, care să nu-şi dea seama de manipulările Sistemului cripto-comunisto/mafiot al lui Iliescu-Băsescu-Voiculescu? Depinde doar de unitatea PNL şi a mesajelor clare, pe care trebuie să le dea. Am văzut că, uneori, au mari probleme în ale comunicării. Şi consilieri (unii, infiltraţi!?!) extrem de slabi! Mesajele să fie puţine şi repetate obsesiv. Cum face, spre exemplu, PSD-ul cu sintagma „Vai, vai, vai! USL nu s-a rupt, aşteptăm PNL-ul înapoi!” Când lucrurile sunt foarte clare. Se vede de la o poştă jocul perfid. E necesar un mesaj ca al venerabilului Raţiu. Ceva de genul: „Vreţi mai bine în România, mergeţi cu PNL!” Nu vreţi, votaţi în continuare FSN - PSD - PC - PPDD - PMP şi UDMR srl + alte mărioare!  
 
Ce va ieşi din această luptă? Vom vedea. Dacă n-ar vota analfabeţii, în ale politichiei, ar exista certitudini. Dar aşa, când pentru o găleată mulţi îşi vând ţara, neamul, ogorul ...şi apoi strigă după ajutoare, nu se ştie! Demisul naţional e de un tupeu fără margini! Vrea să fie premier să repună ţara pe şine. Pe care a trimis-o în criză cu bună ştiinţă. Se face că nu ştie că ţara e repusă, deja, pe şine. Numai că a umblat la locomotiva USL şi a avariat-o grav, încercând asasinarea mecanicului PNL în timpul mersului! În înţelegere deplină cu şobolanii din PSD, PC, UNPR şi UDMR srl.  
 
Ce ne facem cu astfel de javre, doamnelor şi domnilor? Devenim liberi cu adevărat după 25 de ani de la Revoluţia confiscată sau continuăm cu Sistemul mafiot instalat de PCR şi vajnica securitate prin FSN cu zecile de partide surogate şi prin infiltrarea a mii de conserve prin partidele istorice? Aceasta e întrebarea anului!  
 
Până după Sărbătorile pascale, părerologul GSM tace. De weekendul viitor, iepuraşul vine cu noi pagini de jurnal paranormal:  
COME CHIAMARE, COME SE DICE?  
Trimite mai departe, doar dacă eşti convins că am dreptate.  
 
*  
Toate bune!?!  
Ai nevoie de o informaţie?  
Mică, mică? O rezolvăm împreună.  
Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!  
 
-------------------------------------------------  
 
Sergiu GĂBUREC  
Bucureşti  
sâmbătă, 5 aprilie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
TABLETA DE WEEKEND (61): SINISTRA ROMÂNEASCĂ TOT MAI... SINISTRĂ ! / Sergiu Găbureac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1193, Anul IV, 07 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sergiu Găbureac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sergiu Găbureac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!