CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

SECRETUL LUI KEMET
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

3 SECRETUL LUI KEMET  

 

A doua zi după întâlnirea cu tovarăşul Manole, Kemet a dispărut din Hale. Nenea Dinu a dat sfoară prin cunoscuţi să afle unde a plecat Kemet. Cunoscând miliţienii care se ocupau cu ordinea de prin jurul Halelor, i-a atenţionat despre această misterioasă dispariţie. Nenea Dinu nu le-a spus ce a făcut Kemet de îl caută! Astfel că miliţienii au crezut că măturătorul a făcut ceva rău şi din această cauză a plecat. După nici câteva ore Kemet era adus în faţa lui nenea Dinu de către un miliţian. A început să plângă imediat ce l-a văzut pe ocrotitorul său. Nenea Dinu i-a spus ceva miliţianului care îl adusese pe Kemet, că totul e în regulă. L-a luat de mână pe pirpiriul măturător şi au plecat amândoi în magazia unde îşi avea culcuşul Kemet. Nenea Dinu era unul dintre acei oameni care nu dădea cu parul, şi după aceea se uita unde a dat. L-a luat cu binişorul pe băiat întrebându-l de ce a fugit din Hale în primul rând, şi de ce îi era frică de fapt? Kemet a tăcut un timp, scâncind rar, refuzând să răspundă întrebărilor lui nenea Dinu. Dinu l-a întrebat dacă a mâncat ceva, iar Kemet a dat din cap negativ. Psihologia lui Dinu era să afle totuşi ceva mai mult despre cel care îl ocrotise cu dragoste părintească. A scos din servieta sa mâncarea ce o avea de acasă şi a început să mănânce invitându-l şi pe băiat, de data asta foamea a învins orice opoziţie.  

După ce au mâncat, nenea Dinu l-a întrebat dacă totuşi nu are un act la el? De această dată Kemet şi-a scos legăturica ascunsă sub hainele sale, şi-a început să o desfacă până a ajuns la actul său de naştere pe care l-a întins cu o mare sfială şi timorare lui nenea Dinu. Acesta fără să se grăbească l-a luat în mâini ca pe un obiect de mare valoare. L-a citit în linişte, s-a uitat la hârtia bine păstrată, şi la băiatul care mai scâncea din când în când. L-a luat frumos de după cap şi i-a spus cu un glas foarte încet să nu-i fie teamă de nimic. Apoi a început să-l întrebe de ce nu voia ca nimeni să ştie cine este? Când Kemet a început să îngâne ceva Dinu l-a oprit. I-a dat înapoi actul său atât de preţios şi secret, şi i-a spus că îi va povesti altădată dacă acum nu e dispus să-i spună. I-a spus să meargă la treabă căci vor vorbi mai târziu, rugându-l să nu mai plece din Hale, asta pentru binele său.  

Nenea Dinu după ce a citit actul de naştere a lui Kemet, şi-a dat seama că acest copil trebuia să-şi facă buletinul de identitate şi nu ştia cum să procedeze. Trebuia neapărat să-l facă pe băiat să-i spună de ce plecase de acasă, şi tocmai dintr-o regiune din Nord. Timp mai era aşa că a vorbit cu un miliţian care îi fusese coleg de armată pentru a vedea cum trebuie rezolvată situaţia. Seara după ce s-au retras zarzavagii din Hale şi măturătorii şi-au terminat lucrul Dinu l-a luat pe Kemet la bufetul Expres din Hale. Au căutat o masă cu scaune şi nenea Dinu a comandat masa; ciorbă de fasole şi chiftele marinate. L-a lăsat pe Kemet să mănânce în linişte şi când erau aproape gata l-a întrebat direct; de ce a plecat de acasă? Băiatul a început din nou să plângă, însă a început să povestească adevăratul motiv al plecării sale. Auzind povestea Dinu şi-a dat seama că avea în faţă un copil al nimănui, cu toate că avea un tată, dar şi o mamă vitregă. S-au despărţit mergând fiecare să se odihnească pentru a doua zi. Rămânea să rezolve problema buletinului de identitate.  

Referinţă Bibliografică:
SECRETUL LUI KEMET / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 602, Anul II, 24 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!