CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Comentarii >  

Secretele conspiratiei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

SECRETELE CONSPIRAŢIEI

 
            Apariţia volumului ,,Conspiraţia universală” nu a fost o surpriză pentru mine, eu fiind unul din cei care i-au sugerat domnului Gheorghe JURMA să publice în volum articolele din ziarul ,,TIMPUL”.
            Odată apărut acest volum, l-am citit cu multă atenţie, cu toate că citisem articolele apărute în ziar, în peste 45 de ediţii.
            Cartea ,,Conspiraţia universală” cuprinde sinteza unor aprofundate studii efectuate de autor, cine ştie de cât timp şi în cât timp ? Aceasta se poate constata numai prin enumerarea celor peste 50 de lucrări din bibliografia anexată la finele volumului.
            Cele peste o sută de titluri care formează această condensată enciclopedie FRANC-MASONICĂ, au în spatele lor cred eu, foarte multă muncă de selecţie şi gândire totodată.
            Citirea scrierii domnului Gheorghe JURMA îl poate ajuta pe cititorul neavizat pentru a pătrunde într-un univers necunoscut pentru mulţi şi îi va incita la un nou început de căutare. Căci cărui muritor de rând îi sunt cunoscute secretele omenirii?
            Căutând în literatura nouă şi veche, despre cuvântul francmasonerie e mult de citit şi oricine va încerca să afle mai mult, negăsind uşor totul, căci în momentul găsirii unui orizont relativ sigur, insinuant se vor ivi încă o multitudine de orizonturi noi, ce îl vor îndemna pe căutător la noi şi noi incursiuni.
            Cartea domnului JURMA este un astfel de orizont îmbuteliat în cele 136 de pagini, care însă după citire dă cititorului senzaţia că a intrat într-un mediu volatil şi-i va crea o nouă viziune asupra multor probleme la care autorul nu a răspuns în totalitate, lăsând la latitudinea fiecăruia să caute şi alte răspunsuri la întrebările ivite. Consider volumul “Conspiraţia universală” un testament cu trimiteri asemeni Bibliei care este studiată şi fiecărui verset i se găseşte o nouă interpretare, astfel şi cuprinsul acestei mini-enciclopedii va deschide apetitul de cunoaştere a marilor secrete a mediului imediat cât şi a celui trecut şi de ce nu şi a celui viitor?
***
Articol publicat în ziarul ,,TIMPUL” Reşiţa –1994
“Domnul Mihai LEONTE ,este un pasionat om de cultură, care m-a ajutat în realizarea cărţii “CONSPIRAŢIA UNIVERSALĂ”.

29 iulie 1994                         

 Gheorghe JURMA

Directorul Editurii “TIMPUL” Reşiţa.
 

Referinţă Bibliografică:
Secretele conspiratiei / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 227, Anul I, 15 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!