CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

SCRISOARE DESCHISĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Câmpulung Moldovenesc ,  

13 octombrie 2012  

 

Stimate şi iubite prietene scriitor Marian Malciu,  

 

Încă de la început doresc să vă încredinţez sincer că pentru câmpulungeni – aceşti oameni minunaţi, care îşi poartă dulcea povară a doinelor şi dorurilor, precum şi măreţia naturii, în ei înşişi - încă nu s-au stins ecourile a tot ceea ce au însemnat frumoasele momente ale lansării cărţii dumneavoastră, ce poartă un titlu atât de sugestiv – „Dor de Bucovina” –pentru al cărei succes vă adresez cele mai alese felicitări!  

Am fost încântat să trăiesc alături de dumneavoastră acele clipe minunate în care, în faţa unui auditoriu distins şi numeros, s-au adus atâtea elogii şi aprecieri, pentru care încerc satisfacţia de a-mi fi adus şi eu o modestă contribuţie.  

Vă mărturisesc că pentru mine va rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri reîntâlnirea cu dumneavoastră la pensiunea „Dor de Bucovina”, dar şi călătoria la Suceava presărată cu duioase aduceri-aminte şi anecdote, ca şi popasul la Târgul de Turism al Bucovinei şi, nu în ultimul rând, prezenţa la festivitatea de lansare a cărţii „Picături de suflet”, a cărei autoare este talentata Carmen-Antoaneta Marcean din Suceava.  

Pe acelaşi fir al frumoaselor amintiri se înscrie şi vizita dumneavoastră şi a unor colegi din Asociaţia UNIVERSUL PRIETENIEI, de care am avut încă o dată privilegiul de a fi onorat.  

Cu deosebită plăcere am admirat acel album cu titlu de suflet - „Slatina, dragostea mea” – pentru care vă mulţumesc în mod deosebit, cât şi pentru cărţile oferite!  

Pentru tot ceea ce însemnaţi dumneavoastră pentru mine şi familia mea, am dorit să vă dedic această poezie, intitulată:  

 

Îndrăgostit de Bucovina  

 

Bucovina este-un mit  

De care v-aţi drăgostit,  

Purtat în inimă cu dor  

Spre bucuria tuturor.  

 

Din al dragostei ei fruct  

Carte bună aţi născut  

Şi-n tipar văzu lumina  

Mare „Dor de Bucovina”!  

 

De pe-al Oltului meleag  

Veni Malciu pe drumeag  

În suflet cu omenia,  

Adâncind prietenia.  

 

La toţi carte-a oferit  

Precum dânsul şi-a dorit,  

Căci în ea-nflori grădina  

Dorului de Bucovina.  

 

Prieten drag, îţi mulţumesc!  

Şi volumul recitesc.  

Precum Arghezi-acum rostesc  

Carte frumoasă, te iubesc!  

Pe autor îl preţuiesc  

Şi prin versu-mi îl cinstesc!  

 

Cu cele mai alese sentimente prieteneşti, vă urez sănătate, cu bucuria unor noi împliniri pe ogorul vieţii spirituale!  

 

Cu stimă şi preţuire,  

Ioan Grămadă  

 

NOTĂ:  

Scrisoarea a fost primită prin Poşta Română în ziua de 16 oct. 2012 şi publicată aici cu consimţământul autorului său, scriitor şi muzeograf, căruia îi mulţumesc din suflet şi în acest context!  

( Ioan Grămadă, bunul şi dragul meu prieten, este ctitorul propriului muzeu de etnografie din Câmpulung Moldovenesc – Est, în ale cărui încăperi sunt plăcut expuse peste OPT mii de articole, foarte multe cu vechime de peste o sută ori două sute de ani, constituind o întreagă istorie a gospodăriei, vieţii, culturii şi spiritualităţii bucovinene!)  

 

NOTĂ - 2:  

Dacă doriţi să-l vedeţi ori să-l auziţi vorbind pe dl. Ioan Grămadă sau pe autorul volumului "Dor de Bucovina", accesaţi aici:  

http://www.youtube.com/watch?v=gKMHxqKIOHw  

ori aici:  

http://www.universulprieteniei.org/t356-toamna-bucovineana-12-13-oc...  

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE DESCHISĂ / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 687, Anul II, 17 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!