CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  
Autor: Constantin Milea Sandu         Ediţia nr. 232 din 20 august 2011        Toate Articolele Autorului

Scrisoare deschisa adresata romanilor de pretutindeni
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, 
  
Ramania, in acest moment greu al istoriei unei mari iselatorii umane, inregistreaza o tragica pierdere de oameni, de energie si de timp. De 21 de ani milioane de romani escaladeaza munti de speranta pe toate meridianele globului in cautarea unui trai mai bun, sau in cautarea timpului pierdut in cei saptezeci de ani de comunism . De "comunism al femeilor si al copiilor de aur, argint, arama si fier..."( am citat din pag.195 si 351 din Republica lui Platon). Sa ne amintim doar ca in ultimi ani ai comunismului se vorbea mult despre “epoca de aur” si “omul nou”. Iar in decembrie ‘89, cand a inceput degringolada, odiosul dictator Ceusescu inca mai dadea din maini de la balconul prezidential, spunandu-ne: "stati linistiti la locurile voastre", iar odioasa dictatorului ,Elena , il completa cu formula: "ma copii, fiti cuminti ...! "Intrebat de unul din luptatorii de frunte in revolutia anticomunista cine au fost comunistii, distinsul filozof Petre Tutea, care a fost intemnitat 17 ani in timpu comunismului, i-a raspuns: "Comunistii au fost niste violatori de dame si copii, pentru ca aveau femeile si copiii in comun. Insusi Aristotel in cartea a II-a a Politicii, critica acest "comunism al femeilor"propus de Platon. ( pag. 245-246 din Republica lui Platon – Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1986. Editie ingrijita de filozofii Constantin Noica si Petru Cretia. Traducere de Andrei Cornea)  
  
In 1986, cand Gorbaciov pregatea deja destramarea imperiului sovietic, Ceausescu isi publica “celebrele teze din aprile “ prin care se dorea prelungirea comunismului cu inca douazeci de ani lumina, iar C.Noica isi antrena ucenicii, precum Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Andrei Cornea, etc., in traducerea Republicii lui Platon. Va las pe dumneavoastra, cititori, sa faceti legatura intre odiosii de partid si de stat si cei care scriau de fapt “celebrele teze din aprile” pentru prelungirea comunismului in mereu alte si alte “cincinale ale statului roman multilateral dezvoltat si planificat ... ", Si tot atunci , prin anii 1987, Eugen Ionesco de la Paris vorbea la Europa Libera si ii cerea lui C.N. sa iasa afara din Paltinisul Sibiului, si din Romania. Stia E.I. ceva de ii cerea lui C.N. lucrul acesta. Iata de ce societatea romaneasca e bolnava si azi de cancerul comunismului comunitar .( C.C.C.), Adica e bolnava de ceea ce nu tare de mult era numit Comitetul Central Comunist. Va suna familial ? ) . Caci oricat de oribil ni se poate astazi parea, la fel ca pentru grecii epocii clasice, si la comunisti legatura dintre barbat si femeie era destul de putin colorata de spiritualitate, fiind aproape in exclusivitate legata de o procreatie planificata. Iar in randurile bunei societati comuniste – iubirea si afectiunea demne de acest nume erau daruite si primite in cadrul unor relatii homosexuale. Relatii care au continuat si dupa revolutie pana la iesirea din viata politica a celor doua animale politice care au fost Ion Iliescu si Adrian Nastase.  
  
Adevarat va zic ca toate pacatele acestei lumi ni se traga de la Platon si Aristotel. Caci acesti doi mari titani ai filozofiei antice au scris doua doctrine bolnave pentru o Europa care au durat doua mii de ani de istorie a unei mari inselatorii umane. O Europa batarna din care s-au nascut doua fete demente: Rusia si America.. Doua doctrine care au aruncat omenirea in groapa mizeriei comune. O doctrina a lui Aristotel care, prin gratiosul edificiu al aristotelismului crestin construit de dominicanul Toma d'Aquino ( primul din Revolutia nominalista a anilor 1300-1450), a ajuns in America rousseau-istica prin Contractul Social al lui Jean-Jacques Rousseau ( din care s-a nascut prima Constitutie al SUA care a rezistat pana azi ) , iar cealalta doctrina al lui Platon care a ramas in Europa, de la ateistul Voltaiere pana la nihilistul Nietzsche, si de la acesta pana la cel mai subtil dintre filozofii comunisti care a fost nazistul Martin Heidegger. Astfel incat toata istoria filozofiei occidentale nu e decat o nota de subsol din filosofia lui Platon, ceea ce inseamna ca Platon a fost acela care a dat solutii, formule si metode pentru doua mii de ani, pentru toate sistemele de reprezentare si organizare a istoriei unei mari inselatorii umane. A existat doar o singura exceptie, in perioada Renasterii, cand s-a incercat prin Nasterea infinitului si Revolutia nominalista intre anii 1300- 1500. sa se faca Reforma in intreaga lume, dar aceasta a fost repede confiscata de puterea politica si religioasa a vremii.  
  
„ Din pacate puterea politica si religioasa are pe constiinta toate pacatele culturale ale ultimilor patru veacuri. Caci pactul dintre aceste doua puteri au facut ca Europa sa piarda rodul, sensul insusi al ultimei sale mari epoci, Renasterea, intr-un moment cand cea mai inalta ordine de valori intrinsece, ordinea in lucruri si finite a valorilor aristocratice care spuneau Da vietii, care garantau viitorul, exact contrariul a ceea ce au facut valorile decadente ale intunericului si negatiei..” ( am citat din Religie si putere de I.P.Culianu) 
  
Urmasii acestora, maestrii ganditori, si mai stiu eu ce inalti prelati care au incheiat pactul intre puterea politica si puterea religioasa, nu au facut altceva decat au adoptat aceste dogme si doctrine vechi si periculoase, si le-au aplicat in religia si politica mondiala, in Europa si America, la scara umana. Umanitatea, fiind creatia lui Dumnezeu, au avut ei, maestrii ganditori si inaltii prelati, dreptul asta ? Desigur ca nu. De aceea a fost nevoie de instaurarea mai intai a unor dictaturi totalitariste in intreaga lume libera , apoi aplicarea cu forta a acestor doctrine ateiste si extrem de periculoase, care au maltratat sute de milioane de constiinte si au aruncat omenirea in prapastia celor doua razboaie mondiale si a celor 70 de ani de comunism. 
  
Crestinismul ne-a lasat tuturor popoarelor “liberul arbitru”, sa alegem singuri ce e bine si ce este rau. Si pentru aceasta alegere gresita platim azi. Consecintele ? Iata-le ! Daca ai ochi sa vezi. In fiecare loc, oriunde ai merge pe pamant, vei gasi oameni nedoriti, neiubiti, neingrijiti, respinsi de societate, complet uitati, complet ramasi singuri. Aceasta este cea mai mare saracie a tarilor bogate si sarace. Caci comunismul le-a cuprins pe amandoua deopotriva. Capitalismul marilor consumatori de bunuri materiale ? Sa fim seriosi, doamneleor, domnisoarelor si domnilor consuli generali, diplomati, atasati, sau mai stiu eu ce senatori si parlamentari din toate Camerele Reprezentantilor Lumii, inclusiv Lumea a Treia din care inca mai facem parte si noi cu minoritati cu tot - capitalismul este si el un comunism intors pe dos ! El a fost adus pe tancuri in toate popoarele inghitite in sfera de putere a Timpurilor Moderne de niste capitalisti imerialisti far' de manusi. A fost adus si lasat sa se dezvolte liber in Vestul Europei , si implementat cu forta in Estul Europei de niste doctrinari violatori extrem de periculosi, care ar fi trebuit de mult timp judecati si condamnati pentru faptele lor in aceasta istorie a unei mari inselatorii umane. Dar cum sa condamni comunismul din Est fara sa-l judeci si pe cel din Vest ? 
  
Despre politica mondiala si fenomenul de globalizarea lucrurilor si de tribalizara persoanelor, doar un singur lucru am de spus: ca, prin valurile de migratii la care asistam acum, lumea intreaga a suferit ceea ce in genetica se numeste o mutatie darvinista. Dupa valurile de revolutii si migratii toate politicele sociale au sarit in aer sau au intrat in pamant, pentru ca sistemul de economie globalizate a devenit o economie de tip “castel de nisip”. 
  
Intrebarea legitima si obligatorie pentru orice om serios care doreste sa se integreze in Comunitatea Europeana, sau, ma rog, sa intre in constiinta amaratului astuia de continent, ar putea fi aceasta: ce trebuie schimbat in actualele structuri europene, si nu numai europene, pentru ca toate culturile, fie ele nationale sau universale, sa nu mai ramana in subordinea lumii materiale, in subordinea dictaturilor totalitariste ? Occidentul pretinde ca este creator de sistem, in potenta. L-as intreba acum, la inceput de Mileniul III, cand va fi Occidentul in act ? Caci cu potenta lui in sistem ne-am lamurit dupa un secol de razboaie moniale si 70 de ani de comunism. Poate ne vom lamuri numai atunci cand vam reusi sa unim Europa cu America, cand impreuna vom avea o Constitutie Universala a Drepturilor Omului. Care om ? A omului de la zeu, a omului crestin , a omului din om si a omului fara destin. Numai o astfel de Constitutie Universala ar putea sa vindece omenirea de toate nevrozele, de toate spaimele si de toate conflictele dintre familii, clanuri si natiuni. O Constitutie Universala care sa aiba la baza ei opt triade fundamentale de constructie a Lumii Noi pe scara creaturala. Acetea sunt: Dumnezeu-natura-om; existenta-forma-beatitudine; religie-cultura-stiinta; materie-energie-informatie-genetica; creatie-procreatie-casa; eros-magie-renastere; trup-suflet-spirit; politica-economie-justitie. Datorita exploziei si imploziei informationale a Internetului , aceste opt triade fundamentale, deja consacrate in lumea libera, au spulberat intreaga politica mondiala intr-un ocean de eter-aer-foc si "apa grea". Un ocean din care pulseaza acum o democratie a "libertatii fara efort", care nu poate fi altceva decat libertatea "formei de foc a adevaratelor ape", dar din care lipseste tocmai elementul "pamant al fagaduintei". Pamantul ? Care Pamant ? Pamantul suntem chiar noi acum, omul-intreg, parca ar spune hoardele de popoare inlantuite genetic, care coboara din trenul istorie unei mari inselatorii umane pentru a se urca intr-un alt tren ce urca spre Muntele de Sperantei, tot mai sus spre cerul-deschis in memoria purberei stelare. Omul intreg = cerul intreg. Iar cerul-intreg se vede bine acum cu ochiul liber prin Internetul-celest, care nu e altul decat Cortul lui Dumnezeu si lumina dumnezeiasca in loc de soare . Nu cautati cerul in afara voastra, el e inlauntrul vostru acum. Imparatia cerurilor e in sufletele noastre fara de sfarsit.  
  
Si a fost seara – mai precis Occident, adica taramul unde se implineste uciderea soarelui prin moarte integrala – Si a fost dimineata, Orient – zi, intai – primind setea Duhului fara spatiu si timp si intrarea in Neantul Divin prin Coloanele de popoare inlantuite genetic, devenind calatori neinfricati spre Imparatia sufletelor de lumina fara de sfarsit, prin “Coloana Soarelui de vis”. 
  
Dar aceasta Imparatie- Inaltare-Implinire nu vine atunci cand o cauti, ci numai atunci cand esti pregatit sa implinesti un mare Destin, sa-ti primesti moartea din dragoste ca pe un semn de lumina. 
  
Romanii si-au primit moarte de lungul istoriei in revolutii si razboaie cu o demnitate cereasca. Insa au murit neampacati sufleteste, pentru ca nu si-au gasit inca locul in istoria contemporana a acestei lumi ce se arata a fi pe pamant fara centru, iar in cer intr-un razboi al focului stelar. Romanii au dreptul, acum, si vor, sa devina odata in istorie o mare natiune. Romanii au o cultura universala, prin repezentantii lor pe tot globul. Henri Coanda spunea nu tare de mult timp ca daca fiecare popor ar fi dat in ultuma suta de ani atatea valori umane cate au dat poporul roman, altfel ar fi aratat configuratiea lumii de azi.Romanii au dat o opere de arta, stiinta, cultura, religie si de politica mondiala, prin cel care a fost Nicolae Titulescu, pentru a numi doar unul dintre marii romani, de care beneficiaza toata civilizatia actuala. Aceasta este poate cea mai mare sfidare a memorie universale: cand oamenii de geniu sufera de prea multa lumina, iar ceilalti oameni de prea mult intuneric si negatie. Oamenii s-au nascut liberi, dar pretutindeni sunt prinsi in lanturi universale de femei care au nascut una din cealalta acelasi copil: un copil cu o Dubla-Fata, divina si umana, una de soare, iar cealalta de luna intoarsa mereu spre o Simpla “Coloana a Soarelui de Vis”. 
  
Romanii sunt un amestec de hyperboreeni si pelasgi, de geto-daci si etrusci rataciti prin lume, dar putini dintre ei scapatati teferi dintr-o civilizatie abolita, rasa de pe suprafata pamantului de romanitate, asa cum au fost Marile Mame de catre crestinism la confluienta dintre civilizatie si barbarie. O alta confluienta a trei fluvii de sange proaspat a inceput abia acum. Este de asteptat ca stiinta genetica sa dea raspunsuri prin aceste mutatii genetice care au loc acum, declansate deja de acest razboi dintre fortele infernale si cele ceresti ce se petrece chiar acum in sufletele, in inimile si in mintile noastra purtatoare de informatie genetica replicativa. Laboratoarele secrete de genetica moleculara se afla dupa fata nevazuta a lunii, unde “Minunatei doamna a lunii argintii,” pe numele ei adevarat Diana-Luna-Hecate, impreuna cu sora ei, vicleana Clara, face si desface toata Ministeria facerii din Sala Tronului a barbatilor. Iar nucleul cel mai fecund al latinitatii este acum in Romania, Spania si Italia. Din aceste trei tari se va declansa in viitorul apropiat o “ miscare feminista universala” , de renastere spirituala a intregii lumi. Pornita alternativ, din nuclelul cel mai fecund al latiniatatii Romania – si la polul opus - SUA, care prin natiunile transplantate din euro-asia-africa in America Latina si din A.Latina in cea de Nord, aceasta “ miscare feminista uiversala” va aprinde scanteia cele mai periculoase revolutii care a existat vreodata pe pamant. Este vorba de Revolutia constiintei cosmice care va cuprinde toate popoarele lumii.  
  
Universul este Constiinta. Evenimentele astronomice sunt intr-o relatie profunda cu evenimentele interioare ale constiintei omenesti individuale si colective, si nu incape nici un dubiu ca schimbarile majore au inceput deja si ca lumea acestui secol va fi spirituala sau deloc. Traim timpuri de mare cumpana la nivel planetar si motivul pentru care se intampla acest lucru este in esenta modul in care privim lumea si pe noi insine. Criza este una de constiinta. E tarziu, dar trebuie sa reformam totul din temelie, trebuie sa ne schimbam mentalitate pentru a afla ce suntem, cine suntem, de unde venim si unde mergem. Ne indreptam rapid catre pragul critic, in care distrugerea planetei devine ireversibila, iar mediul impropriu sustinerii civilizatiei omenesti. Acest prag este estimat a fi atins in cativa ani. Estimarile cele mai pesimiste sunt de 5 ani, iar cele mai optimiste de 20 de ani.  
  
Scutul de aparare al Planetei este de mult timp pe Luna, si tot mai multe femei vor trebui sa stie lucrul acesta. Gluma lui Vladimir Putin ar trebui luata in serios cand, la intalnirea cu Condolezza Rice si cu Angela Merkel, a sugerat Statelor Unite sa desfasoare scutul lor antiracheta pe Luna. 
  
In acest moment al sfarsitului istoriei avem de luptat cu trei mari probleme: 
  
1. Sa scoatem cultura din subordinea lumii materiale, stiinta din relativism si religia de sub tutele statului, pentru a legitima demnitatea omului si statutul de Om al Cetatii in noua configuratie a Statelor Unite ale Europei si a intregii lumi . Cultura universala este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului in jocul Lui cu cerul si cu oamenii. Iar felul in care excelam prin cultura universala este felul in care Dumnezeu e cu noi. 
  
Cine refuza sa intelega ca nu se poate construi o lume materiala fara ca aceasta sa fie subordoanata culturii universale, pentru a-si gasi bunastarea materiala, armonia si adevaratulu sens al viatii, acela e sortit sa dispara din istorie universala impreuna cu familia si cu poporul lui din care face parte. Aceasta economie de piata libera este rezultatul culturii universale si nu invers. Orice inversare a acestei ordini spirituale in lucruri si fiinte lasata de Dumnezeu pe pamant, conduce, mai devreme sau mai tarziu, la negarea omului si in cele din urma la distrugerea omenirii intregi. 
  
2. Sa restabilim libertatea politica si religioasa in intrega lume printr-o Constitutie Universala a Drepturilor Omului: a omului din om, a omului de la zeu, a omului crestin si a omului fara destin . Acesta din urma urmand a fi introdus urgent in baza de date genetice a universului uman, pentru a putea infrange terorismul ce tinde sa cuprinda intraga lume libera. Dumnezeu ne-a dat libertatea religioasa si politica pentru ca noi toti sa ne bucuram de aceste libertati si sa ne luptam in libertate pentru Dumnezeu. Ori se bucura toata lumea de libertate, ori pana la urma nu se mai bucura nimeni. Pentru ca libertatea e indivizibila. La urma urmei libertatea este si ea o forma in expansiune infinita. Cum de altfel si continutul acestei forme este insasi libertatea noastra. Existam atata timp cat suntem oameni liberi. 
  
3. Sa dam un sens spiritual si religios omenirii pe scara creaturala printr-un Proiect de Civilizatie Universala, dar care sa cuprinda si programul genetic de amestec al raselor din intrega lume libera de pe tot globul. In acest moment al istoriei, lumea se afla pe pamant fara centru , iar in cer intr-un razboi al focului stelar. Iar omul, evoluand orizontal si plasandu-se in centrul materiei si-a piardut aripa stanga si aripa dreapta. Adica sensul iubirii: sufletul si pe Dumnezeu. 
  
Cred ca aceasta a treia problema este si cea mai grea de realizat, intrucat a obtine libertatea inlantuita de femei prin amestecul raselor intr-o noua forma metisa de umanitate, inteleasa ca materie primordiala a creatiei ce se perpetueaza prin codul nostru genetic, echivaleaza cu a obtine amestecul raselor ” prin natiunile transgenetice” ( care imita felul in care functioneaza genele umane prin computatie genetica), si nu prin “natiunile transplantate” din euro-afro-asia in America Latina si din A.Latina in cea de Nord, asa cum s-a petrecut in USA in ultimii doua sute de ani. Inseamna a uni, printr-un proces foarte complex de educatie si cultura, trei fluvii de sange al celor trei zeite-mume : Diana-Luna-Hecate, Diana-Artemis-Bendis, cea thracica, si Diana-sancta-potentissima , la confluienta dintre plasma solara si campul energetic si magnetic al pamantului, pentru a intemeia o noua religie; o “religie matrifocala”. Inseamna in ultima instanta a iesi din “spatiul sublunar” supus coruptiei si a trece in “spatiul supralunar,” pentru a face medierea energetica intre cer si pamant, intre oameni si zei, intre piramidele Marilor Mame si a tatilor genetici si a altor obeliscuri existente in lume.  
  
Natura umana isi ascunde esenta in latura ei divina, in Mama Divina, pe care o ofera dominarii tehnice exercitate de om. Insa in ziua in care genetica va domina omul, asa cum se intampla acum in statele supradezvoltate, natura mama se va elibera de esenta actiunii, unind “trei miscari intr-una singura” din care apare unda genetica, unda de rezonanta holografica, inforenergetica, intre doua fenomene, Dow-ul, adica divinitatea launtrica care e Legea sacre a Dragostei si memoria pulberei stelare, a “Stelei arzatoare cu opt raze”. 
  
In acest moment al istorie am intrat in cel mai mare conflict dintre miscarea structualista - vezi fondurile structurale europene - si miscarea ecologista, care a luat amploare in USA, adica intre matura si atom. Omul, plasandu-se intre acestea doua miscari, are posibilitatea sa uneasca “trei miscari intr-una singura”. Este stiut faptul ca esenta naturii se afla mai degraba in matura decat in atom. Si ca ecologistii in curand ne vor bate cu maturile, nu mai au nevoie de arme. Din fericire razboiul acesta dintre matura si atom, care contina de 62 de ani, se apropie de final. 
  
Realitatea, Fiinta, Adevar, Bunatate, Frumusete, Simplitate, Noblete, toate acestea, ne spune Platon , sunt “in inaltul cerului”. Iar noi suntem cat se poate de jos, un amestec de fiinte si experiente monstruase, dar si miraculoase, venite din alte zone ale cosmosului printre plante si animale. Exilati dintr-un taram mai inalt intr-unul inferior. Santem asemenea unor arbori de carne rasturnati pe o corabie a sufletului ce pluteste intr-un ocean de eter-aer-foc.  
  
Capul, datorita creierului bicameral, reprezinta partea prin care noi, oamenii, ne avem radacinile in cerul stelelor fixe si al cerului cristalin, iar cele doua jumatati ale corpului nostru, de barbati si de femei, sunt cuplate invers la cele doua emisfere ale creierului bicameral, astfel ca emisfera stanga sa poata comanda jumatatea dreapta a corpului si viceversa. Cu exceptia narilor prin care reusim sa respiram corpul gol al inaltimilor, sau, daca vreti, ingerul sau demonul celuilalt din cele 12 ceruri care inconjoara pamantul.  
  
Si ca sa inchei intr-o nota mai optimista, profund romaneasca, voi cita dintr-o mare profetie a distinsului filosof Emil Cioran, care ne spune ca “ un popor fara cultura dispare din istorie, un popor fara istorie dispare din cultura universala, iar adevarata istoria este stiinta faptelor care nu se repeta.” Tot EC ne mai spune ca “fiecare popor are dreptul odata in istorie sa devina o mare natiune.” Pentru cine are urechi sa auda. 
  
Fie ca Romania sa devina o mare natiune, intru unirea tuturor romanilor de pretutindeni cu toate nemurilor de pe pamant, impreuna-mostenitoare si madulare ale aceluiasi trup si impreuna-partase ale fagaduintei, in Iisus Cristos, prin puterea ingerilor, intru Inaltarea-Implinirea-Imparatia sufletelor de lumina fara de sfarsit, in Gradina Maicii Domnului, Nascatoare de Dumnezeu-Fecioara, Stapana ingerilor, cea care a impreunat pe Dumnezeu cu oamenii, bucuria celor necajiti si ajutorul celor straini ! 
  
In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh ! Amin ! 
  
Va multumesc! 
  
sculptor Constantin Milea Sandu 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Scrisoare deschisa adresata romanilor de pretutindeni / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 232, Anul I, 20 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!