CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Scorpions – Concertul de adio de la Bucureşti
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În seara de 9 iunie 2011 a venit şi rândul Romaniei să găzduiasca unul dintre concertele din cadrul turneului de retragere Scorpions, Get Your Sting And Blackout World Tour, turneu început în martie 2010 şi care se va termina la sfârşitul anului 2012. 
  
În deschidere au cântat, în ordine inversă decât cea anunţată, trupele Avenue & Christian Becker şi Trooper. 
  
La puţine minute după ora 20, Scorpions au deschis mult aşteptatul concert cu piesa Sting in the tail de pe noul album, cu o ridicare grandioasă a unei părţi din scenă pe care se afla toboşarul Kottak şi instrumentul acestuia. Majoritatea pieselor au fost de pe noul album, dar printre acestea şi-au făcut loc şi hituri mai vechi ca Wind of change, Still loving you, Rock you like hurricane sau Holiday, pe care publicul a cântat bucuros alături de Klaus. 
  
Atmosfera era una de vis pentru orice fan prezent ( şi nu au fost prea puţini). Calitatea excepţională a sunetului a fost încoronată de vocea remarcabilă a solistului Klaus Meine care, în ciuda problemelor din trecut, sună la fel de bine live ca şi înregistrarile.  
  
În răspuns la mulţumirile solistului, publicul din zona cea mai apropiată de scenă (Golden Circle) stârnea un val de tropăituri pe plăcile de lemn aplicate pe pământ, lucru care i-a emoţionat pe membrii, în special pe Klaus. 
  
Un moment chiar mai plin de energie decât restul concertului a fost solo-ul lui Kottak de mai bine de 5 minute, numit în mod sugestiv prin imaginea din spatele scenei Kottak Attack. Pe parcursul concertului acesta şi-a etalat atât tatuajul de pe piept cu propriul său nume, dar şi cel de pe întreg spatele Rock 'n' Roll Forever, dar asta doar dupa ce a dat rând pe rând jos cel putin 3 maieuri, dintre care, unul avea tipărit pe spate 3 cuvinte pe care toboşarul le-a dedicat publicului You Kick Ass ( sunteţi foarte tari). 
  
Membrul fondator al trupei, chitaristul Rudolf Schencker a schimbat şi el câteva ţinute (bust), şi mai multe chitare. 
  
Pe cele 3 ecrane din spatele scenei au fost proiectate diverse imagini, iar în timpul piesei Wind of change, scrisă anume cu referire la sfârşitul Războiului Rece, au fost proiectate imagini de la căderea zidului Berlinului. Special pentru fanii români, solistul Klaus a purtat câteva minute drapelul nostru şi apoi şi pe cel al Ungariei, iar pe piesa Big city nights a fost proiectat pe ecrane Bukarest. 
  
O surpriză frumoasă a facut-o acelaşi solist sunetistului trupei Scorpions care işi serba ziua de naştere, cântându-i , impreuna cu publicul, Happy birthday. 
  
Redactia Revistei Armonii Culturale 
  
Reportaj si foto: Ileana SIMA - Piteşti 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Scorpions – Concertul de adio de la Bucureşti / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 163, Anul I, 12 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!