CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

Şcoala din Rucăr (XLVII)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ileana Popescu – Argeşel (1948) 
  
Profesor de limbă şi literatură română la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung, doctor în filologie. S-a născut în Bucureşti la data de 19 mai 1948 din părinţii Marioara şi Vicuţă Tiucă din Rucăr, judeţul Muscel. Aici a absolvit Şcoala elementară de 7 ani şi liceul teoretic, apoi a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Al. Ion Cuza” din Iaşi. A obţinut titlul de doctor în filologie cu teza „Toponimia în bazinul superior al Dâmboviţei”. De-a lungul timpului, a fost asistent universitar la Institutul de Invăţământ din Suceava, director de unităţi şcolare din judeţul Suceava. După revoluţie a fost ceva vreme inspectoare de specialitate şi apoi teritorială în cadrul Inspectoratului şcolar al jud. Argeş. A publicat lucrarea "Toponimie rucăreană" apărută după revoluţie. Este coautoare la cartea "Mânăstirile şi bisericile din Muscel" şi lucrarea monografică apărută în colecţia „Habitatul rural” – Vultureşti Muscel 1512 – 2005” la Editura Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. A colaborat la mai multe reviste cu articole şi studii de specialitate. 
  
Domnica Pestriţu (1949) 
  
S-a născut la 16 decembrie 1949 într-o familie de oameni modeşti şi harnici. 
  
A făcut şcoala primară, gimnaziul şi liceul în localitatea natală. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Craiova în 1972, specialitatea limba şi literatura româna-limba franceză. A funcţionat 7 ani ca profesor de franceză în judeţul Caraş-Severin. Din anul şcolar 1978-1979 s-a întors în Rucăr, devenind profesor titular la Grupul şcolar forestier Rucar. Şi-a dobândit prin perseverenţă si muncă asiduă respectul binemeritat al elevilor şi consătenilor ei. Pe lângă munca la catedră a avut preocupări extraşcolare lăudabile care i-au adus aprecieri la nivel judeţean şi naţional pe linia mişcării cultural-artistice a elevilor, a conservrii tradiţiilor prin constituirea de grupuri folclorice cu care a participat la festivaluri judeţene şi naţionale, strădaniile sale fiind recompensate cu premii şi diplome. A scris în colaborare cu prof. Gh. Nicolae Podişor monografia „Gheorghe Pârnuţă – Omul şi Fapta” aparută la editura Semne din Bucureşti în anul 2000. A fost membră în Consiliul Consultativ al Inspectoratului şcoar judeţean Argeş, la comparimentul educativ. A participat activ la Programul educaţional Comenius, într-un proiect lingvistic având ca partener liceul agricol Cormejane din Franţa cu tema „Tradiţii şi dezvoltare locală” şi a coordonat proiectul şcolar „Planeta albastră” – Apa: sursă şi simbol de ieri, de azi şi de mâine” cu parteneri din Italia, Grecia, Suedia şi o şcoală din România. A iniţiat şi a participat la derularea unui alt proiect lingvistic cu parteneri din Palermo (Sicilia), cu tema ‚,Între trecut şi prezent: tradiţii europene, ca ocazia dialogului intercultural şi mijloace de combatere a rasismului şi xenofobiei”. Cu sprijinul ANFDUR şi al elevilor a colecţionat obiecte de artă şi a înfiinţat un muzeu de etnografie locală. A ieşit la pensie începând cu 1 septembrie 2008. 
  
Viorel Mălăcea (1950) 
  
S-a născut în Rucăr la 6 iulie 1950, unde a urmat cursurile şcolii generale şi ale liceului din localitate. În anul 1975 a absolvit Facultatea de Medicină generală din cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. Ulterior a absolvit cursurile postuniversitare de perfecţionare în "Metode epidemiologice aplicate în Sănătatea Publică" şi Management Sanitar în urma cărora a obţinut diploma de competenţă în conducerea serviciilor medicale sau sociale. În perioada 1975-august 1988 a funcţionat ca medic de unitate militară iar apoi a ocupat postul de inspector în Direcţia de Asistenţă Medicală a Armatei. Intre anii 1995 şi 2000 a fost inspector în Inspectoratul General al Ministerului Apărării Naţionale iar din anul 2000 a trecut în rezervă la cerere.  
  
Începând cu anul 2001 este consilier în Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordine Publică, Siguranţă Naţională şi Autoritate Juridică (C.A.S.O.P.S.J.).  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Şcoala din Rucăr (XLVII) / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 422, Anul II, 26 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!