CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Sătucul liniştilor noastre
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Se prea poate spune că nu am cunoscut des locuri cu care să mă identific. Dar cand le găsesc răman mută de uimire că acestea chiar există. Nu ştiu dacă este ceva mai patrunzător în suflet decat liniştea.  

Vălul cald de iubire şi pace care te mangaie şi alină de cum intri în satul din spatele manastirii Agapia te îndeamnă la contemplare şi meditaţie(aici se află 100 de case călugareşti construite în stilul caselor de la munte pentru cele aproape 400 de măicuţe). În primul rand, aveai senzaţia că e un satuc părasit, dar ştiai (simţeai) că înăuntru trăiesc suflete. Mai apoi, drumul batatorit de pe uliţă şi aleile caselor aveau urme fără paşi. Gospodariile simple şi curate, lemnele stivuite într-o ordine desăvărsită, făntanile acoperite, cu căni atarnate pentru călatori rătăciţi îţi întregeau încrederea că acolo e rostul lor. Îţi venea să păşeşti pe varfuri şi să vorbesti în şoaptă ca să nu trezeşti fiinţele din idilica poveste.  

Peste puţin timp, din spatele ferestrelor acoperite de perdele albe şi a uşilor nemişcate au început să apară fiinţe tăcute care mergeau hotărate în treburile lor. Deci existau.  

M-am întrebat cum ar fi viaţa noastră traită în mod voit în linişte. Ne-am auzi gandurile şi am şti aşa ce ”aglomeraţie” s-a creat într-un spatiu aşa de mic(ca să nu zic haos). Ne-am face mai atent alegerile şi ne-am cunoaşte suficient de bine pe noi înşine. Adormirea zbuciumului interior şi cunoaşterea sinelui în atare condiţii devine posibilă.  

Acum înteleg de ce oameni din istoria şi cultura noastră veneau şi se retrageau aici. Rămaneau cu ei înşişi. Din această linişte a locului îşi trăgeau energia de a ”răzbate” într-o lume învolburată şi amăgitoare.  

Referinţă Bibliografică:
Sătucul liniştilor noastre / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!