CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

SĂRBATORIREA ZILEI MONDIALE A POEZIEI LA TIMIŞOARA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În seara de 21 martie 2011, Fundaţia Culturală „Orient latin” din Timişoara a celebrat Ziua Mondială a Poeziei. În cadrul programului, a avut loc şi festivitatea de decernare a premiilor anuale. 
  
Premiul de excelenţă literară, ex-aequo, le-a fost înmânat la doi tineri scriitori care, în anul 2010, au primit distincţii naţionale: Lucian Adam (reşiţean, câştigătorul premiului, pentru volum de debut, la concursul „Porni Luceafărul...”, şi Adelina Dozescu (studentă timişoreană în vârstă de douăzeci de ani, colecţionară de premii literare (43 în patru ani). 
  
Premiul „Horia Ionescu”, care se atribuie unui actor timişorean implicat în poezia timişoreană, i-a fost înmânat maestrului Vladimir Jurăscu (foto). Diploma i-a fost înmânată de către Călin Ionescu, fiul regretatului actor şi regizor. 
  
Manifestarea s-a încheiat cu un salut către preaiubitul „Big Brother” al literaturii române, absent datorită slujbei lui pariziene, şi discipolilor lui timişoreni, şi ei absenţi datorită luptei pe care o duc pentru a ocupa instituţiile culturale locale. 
  
Ilie CHELARIU 
  
Timişoara 
  
Martie 2011  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
SĂRBATORIREA ZILEI MONDIALE A POEZIEI LA TIMIŞOARA / Ilie Marinescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 88, Anul I, 29 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ilie Marinescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilie Marinescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!