CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Sânul lui Avraam
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primăvara debutase cu răutate. Ploaia rece nu mai contenea. Şfichiuia trecătorii peste obrajii de martiri ai tranziţiei intrată acum şi în recesiune. La colţul magazinului "Selena" doi ochi rugători scânceau zadarnic. Toată lumea se grăbea ca şi cum arhanghelii anunţaseră apocalipsa şi fiecare alerga de colo-colo, ca nebunii. Un domn aranjat, cu bărbişon şi mustaţă, aidoma schiţelor omniprezentului Caragiale, ce tocmai descinsese dintr-o limuzină impunătoare, îi trase un picior, lovindu-l cu pantoful strălucitor, de firmă aleasă, în pântece, astfel încât bietul animăluţ se rostogolise de câteva ori, abia mai având vlagă să ţipe de durere. Un aurolac, apărut din senin, l-a luat în braţe. În ploaia rece, căţeluşul căuta cu boticul căldura de la pieptul boschetarului, sub geaca jerpelită de fâş. Acesta îl mângâia, spunându-i vorbe de alintare într-o limbă pe care numai ei, doi, o cunoşteau. Nu mai tremura şi acum parcă se îngâna cu bătăile inimii drogate a băiatului de la marginea societăţii. Căţeluşul a dat de sânul lui... Avraam.  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Sânul lui Avraam / George Safir : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 205, Anul I, 24 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!