CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Mirela Borchin         Ediţia nr. 1076 din 11 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Rutina
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

- Omul mort e previzibil, ştii tu? Pe el îl găseşti unde l-ai lăsat. Nemişcat. Cu mâinile pe piept. Aşa mă vrei?!  

- Nu, am îngăimat cu capul plecat, evitându-i privirea. Îmi era ruşine de mine, de gândul meu simplu că ar trebui să îl pot găsi oricând am nevoie de el... Îi auzeam respiraţia nervoasă, nările umflate, maxilarele-i scrâşnind.  

- Nu te mai vreau nicicum, am răbufnit în secunda următoare, ridicându-mi spre el ochii aprinşi. De te-ar lua cineva, dar ştii cum?!, cu totul, aşa cum te-am luat eu, chiar m-aş simţi răzbunată.  

- Ai pretenţii de la mine. Vii cu pretenţiile tale exagerate din care se nasc frustrările tale exagerate... continuă el, nedând nicio importanţă cuvintelor mele, atent doar la ceea ce avea de spus.  

- Nu mai avem ce vorbi, bat în retragere cu vocea gâtuită. Dar el nu renunţă la atac:  

- Tu nu vezi c-am ajuns la rutină?!  

- Rutină?! Despre ce vorbeşti? Eu nu cred că te-am atins de două ori la fel. De fiecare dată mă apropiam de tine cu altă emoţie, de fiecare dată mă încredinţam ţie altfel şi altceva îţi şopteam, bucurându-mă întotdeauna de tine, oricum te manifestai. Nu te-am salutat şi nu te-am sărutat de două ori la fel... Şi... tu numeşti asta rutină? Lacrimile mi se amestecau cu silabele. Şi se împiedicau unele pe altele. De parcă nu-mi veneau din ochi, ci direct din inimă, inundându-mi tot capul. Mi-am luat poşeta, fularul, mi-am tras cizmele tremurând de nervi.  

- Zi-i tu altcumva... Zi-i viciu, îmi propune, privindu-mă fix, însă fără nicio reacţie de împotrivire la plecarea mea iminentă.  

- Zi-i cum vrei, nu mai contează, îi spun în timp ce trag uşa după mine. Aş fi vrut să mă oprească sau măcar să mă întrebe unde plec. E îngheţat afară, bate un vânt rece. Ochii mă ustură, abia îi pot deschide. Cuvântul „rutină” mi se pare cea mai cumplită jignire, cel mai josnic atentat la dragostea mea. Mi-a pleznit timpanul ca o sentinţă la moarte... Nu-mi vine să cred că fac parte din povestea asta. Nu întrevăd ce va urma. Ca să ies din rutină, mă întorc la mama cu mâinile în buzunare. Acum e simplu. Dar va fi şi mâine o zi. Nu mi-o pot imagina.  

Referinţă Bibliografică:
Rutina / Mirela Borchin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1076, Anul III, 11 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Borchin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Borchin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!