CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Romeo Nicolae Ştefănescu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Repere biografice şi activitate cultural-literară  

 

Ofiţer de carieră în Forţele Aeriene Române.  

Scriu poezie de dragoste, filozofică şi religioasă.  

Din anul 2005 am fost constant prezent în viaţa culturală a oraşului Braşov, la diferite manifestări culturale unde am oferit, de-a lungul acestor ani, mici bucurii sufleteşti. Am fost invitat în ultimii ani la televiziuni naţionale şi locale.  

Am publicat în Suplimentul cultural-religios Bună Ziua Braşov şi am susţinut Recitaluri de poezie în cadrul unor cenacluri literare şi în diverse spectacole în ţară.  

Iniţiatorul şi managerul Proiectului cultural – literar CUVINTE ALESE.  

Debut literar Vol. Speranţele Iubirii - 2010  

Prezent constant din anul 2011 în Revista online CONFLUENŢE ROMÂNEŞTI.  

Public pe diferite site-uri literare dintre care amintesc doar câteva, astfel: Rogrup, Cronopedia, Reţeaua Literară, Versuri şi creaţii.  

Fondatorul şi managerul site-ului cultural – literar CUVINTE ALESE – Literatură, Artă şi Spirit.  

Publicat în Vol. Aspiraţii - 2011 - Culegere de poezii ale membrilor RoGrup.  

Publicat în Vol. 1 Amprente temporale - 2011 - Antologie de poezii cronopediene ale membrilor Cronopedia.  

Publicat în Vol.3 Amprente temporale - 2013 - Antologie de poezii Cronopediene - Biblioteca Cronopedia.  

Vol. Speranţele iubirii - 2012. - ediţia a - 2 - a - Volum de autor.  

Vol. Buchet de lumini - 2013.  

Vol. Speranţele iubirii - 2014 - ediţia a - 3- a - Volum de autor.  

 

 

 

Motto: „Gândeşte cu inima  

şi  

simte cu mintea”  

 

 

Mai mult..................  

 

Repere biografice şi activitate cultural-literară a poetului Braşovean Romeo - Nicolae Ştefănescu  

Pseudonim de scriitor : ASiIiVro – apare pe cartea tipărită  

ASiiivro - se citeşte  

AiISiVro – este semnătura olografă  

 

 

 

Am sosit din constelatia iubirii aici în anul 1964 cand erau discuţii spirituale între bisericile catolică şi ortodoxă pentru a regăsi o cale de apropiere a celor două entităţi creştine.  

Ştiam că eu, sunt un suflet alb, venit în lume cu gând curat. Am fost şi sunt un romantic etern. Primele versuri le-am aşezat într-un jurnal în vara anului 1985 când eram îndragostit prima dată şi simţitor de dincolo de fire, de orice era sub vibraţia IUBIRII.  

Am ales în acei ani ai adolescenţei şi tinereţii mele, să devin Ofiţer de carieră în Forţele Aeriene Române, pentru că ştiam că omul cu un spirit care aspiră spre lumină trebuie să aibă şi din lume ceva cultură, informaţie şi pregătire de viaţă. Omul ca fiinţă are acces la două lumi încă din prima clipă a materializării lui. Puţini oameni conştientizează asta, iar aceia care înţeleg că ei sunt puntea dintre aceste două lumi, ca şi,, HOTAR DE TAINĂ,, lasă ambele căi deschise permanent.  

Scriu poezie de dragoste şi poezie de gând încă din anul 1985, iar poezie spiritual- religioasă din anul 2005 când l-am căutat pe Dumnezeu întâi în lume prin Mânăstirile Ortodoxe şi prin textele sfinte începând cu Biblia Ortodoxă şi alte izvoare. Apoi am găsit o cale minunată de a-L găsi pe Dumnezeu, căutând în inima mea frecvenţa iubirii şi astfel imima mea şi-a ridicat privirea spre El. Apoi am coborât mintea în imima mea şi am lăsat-o în liniştea bătailor ei. De atunci am început să ,, Gândesc cu inima şi să simt cu mintea,, şi astfel am înţeles că am de rostit cuvintele inimii întru bucuria lumii.  

Din anul 2005 am fost constant prezent în viaţa culturală a oraşului Braşov, Predeal şi Bucureşti, la diferite manifestări culturale unde poezia a reuşit să vibreze însoţită de alte arte.  

Începând cu anul 2005 am fost invitat în spaţiul de emisie al unor emisiuni la o televiziune din Bucureşti, apoi în anul 2008 şi la alte televiziuni locale şi naţionale.  

În anul 2011 TVS Braşov a dorit să îmi prezinte activitatea cultural artistică şi mi-au luat un ,,interviu,, în cadrul emisiunii culturale ,, Agenda Culturală,, realizată de un erudit al culturii universale Dl.Ovidiu Grădinar. A fost o ediţie a emisiunii specială datorită ratingului obţinut fiind redifuzată de peste 60 de ori până în martie 2013. Este considerată Best Off din toate ediţiile emisiunii Agenda Culturallă.  

Am fost publicat în anul 2005 în Suplimentul cultural-religios Bună Ziua Braşov, şi din anul 2008 am început să fiu din ce în ce mai prezent în spaţiul cultural românesc, susţinând câteva recitaluri de poezie în cadrul unor cenacluri şi manifestări literare dar şi în diverse spectacole în ţară.  

Din anul 2008 când în viaţa mea a apărut sufletul meu pereche Sela, care a şi consimţit să fie lăngă mine, mi-am reamintit calea spre poezia inimii, fiind de cele mai multe ori şi muza mea, în special pentru volumul de poeme de dragoste ,,Speranţele iubirii,,.  

Ea, minunata Sela, mi-a oferit acel tainic impuls lăuntric, prin care am regăsit poezia ca o stare de conectare la iubirea de dincolo de fire. Fie ea divină,deci dincolo de fire şi de lume, fie ea prezentă aici în acest plan al lumii şi al firii. în care călătorim toţi în fiecare zi a existenţei noastre IUBIREA este şi va fi, cheia existenţei noastre eterne.  

Spunea cineva ,,Dacă dragoste nu e, nimic nu e,, - Este minunat să afli DRAGOSTEA pentru o fiinţă umană şi apoi să i-o oferi necondiţionat, fie ea şi prin vers dar şi mai minunat este să accesezi IUBIREA cu cea mai înaltă treaptă a ei COMPASIUNEA, pentru fiinţe din această lume şi respectiv să accesezi IUBIREA NECONDIŢIONATĂ intrând pe frecvenţa DIVINĂ şi primind clipă de clipă aceea stare de IUBIRE PERMANENTĂ ca apoi să o dăruieşti, necondiţionat.  

Am dorit încă din 2005 să ofer oamenilor din acest spaţiu câteva ferestre spre DRAGOSTEA ce o pot oferii zi de zi celor pe care îi iubesc aşezând versuri de dragoste într-un prim manuscris al meu pe care l-am intitulat SPERANŢELE IUBIRII, dar el a devenit carte abia după cinci ani în Decembrie 2010.  

Acest prim volum de poeme de dragoste, a şi fost lansat la cel mai înalt nivel artistic în spaţiul minunat al Centrului Cultural Reduta din Braşov în 13 Decembrie 2010, cu participarea extraordinară a Maestului Florin PIERSIC, fiind şi volumul ce a deschis Proiectul literar – CUVINTE ALESE.  

Acest proiect literar mai are în structură încă două tematici Filozofia şi Spiritualitatea.Sunt în curs de apatiţie volumele BUCHET DE LUMINI cu poezie spiritual-religioasă şi respectiv volumul INIMI LUMINOASE, ce are în cuprins poezie filozofică sau de gând cum îmi place mie să spun.  

În anul 2010 am devenit Iniţiatorul şi managerul Proiectului cultural – CUVINTE ALESE odată cu lansarea volumului de autor SPERANŢELE IUBIRII  

Am început să fiu prezent constant şi în spaţiul virtual pe site-uri culturale şi de poezie încă din anul 2008, iar în anul 2009 am deschis primul meu site cultural CUVINTE ALESE ca şi parte a proiectului meu cultural cu acelaşi nume.  

Sunt fondatorul şi managerul site-ului cultural – literar CUVINTE ALESE – Literatură, Artă şi Spirit.  

Am publicat poezie pentru prima dată în spaţiul virtual pe site-ul literar Agonia în Mai 2009.  

În prezent public pe diferite site-uri literare dintre care amintesc doar câteva:  

Rogrup, Cronopedia, Reţeaua Literară, Versuri şi creaţii, Fundaţia Dostoievski, Confluenţe literare Româneşti  

Reţeaua Cronopedia prin Ioan Muntean un inimos administrator pentru multe reţele culturale mi-a făcut onoarea în anul 2011 să îmi publice primul volum ,,SPERANŢELE IUBIRII,, în format electronic pe site-ul MyEbook.  

Am fost publicat în primul volum al Reţelei sociale de tip Ning a românilor de pretutindeni cu sediul în Spania.- Vol. Aspiraţii - 2011 - Culegere de poezii ale membrilor RoGrup. Acest volum a apărut şi în format de carte electronică fiind accesată în spaţiul cultural virtual universal  

De asemenea am fost publicat în Vol. Amprente temporale - 2011 - Antologie de poezii cronopediene ale membrilor Cronopedia. Acest volum a apărut şi în format de carte electronică fiind accesată în spaţiul cultural virtual universal  

Am fost republicat de către Editura Christalin din Braşov în Septembrie 2012 datorită fluxului mare de accesări a primului volum de poeme SPERANŢELE IUBIRI pe MyEbook, peste 50.000 de cititori în 14 luni, prin scoaterea ediţiei a doua a acestuia în format carte.  

În anul 2012 Asociaţia CESAN şi Editura Christalin a deschis la Braşov seria de conferinţe şi a organizat Festivalul CHRISTALINFEST unde am fost invitat alături de doi maeştri ai muzicii GHEORGHE IOVU şi Soprana FELICIA FILIP să ofer pentru prima dată în Piaţa Sfatului în spaţiul deschis, minunate momente poetice din Proiectul literar CUVINTE ALESE.  

Tot în anul 2012 în luna Noiembrie am iniţiat şi organizat pentru prima dată, Spectacolul ,, Cuvintele luminii pe portativul iubirii,, cu participarea Maestrului GHEORGHE IOVU, a cantautoareai ANAMARIA NICOARĂ si a minunatei actriţe GEORGETA HEIMERL  

Din luna Decembrie 2012 am fost cooptat să fac parte din echipa de realizatori a postului de radio on-line RadioProdiaspora cu sediul în Germania.  

În luna Mai 2013 am reluat colaborarea cu Maestrul Gheorghe Iovu şi am avut un prim spectacol de terapie a cuvântului şi a muzicii pentru sufletele luminii ce sălăşluiesc în oamenii. Eu am numit acest spectacol * Muzica luminii pe cuvintele iubirii *. Sper, ca în fiecare zi în care poezia mea se va revela în faţa publicului meu să fie o bucurie a iubirii şi a luminii ce este în fiecare dintre noi pe drumul sufletelor noastre înspre acasă.  

În luna Iulie am fost invitat în cadrul unui Workshop iniţiat de Adina Ferghete şi Ionuţ Berbecaru să las în spaţiul lui cuvintelele luminii şi a fost onorant pentru mine să fiu alături de ei în drumul nostru spre lumina casei noastre celeste.  

 

 

 

 

 

Motto: „Gândeşte cu inima  

şi  

simte cu mintea”  

 

 

 

 

Dacă-ai şti  

 

Dacă-ai şti că viaţa mea,  

e izvor pentru a ta...  

ai veni mereu şi-ai bea,  

un pahar din viaţa mea.  

 

Rugăciunea Luminii
Doamne... eu sunt...  

scânteie din Lumina Ta,
Doamne... eu sunt...  

lumină din Lumina Ta,
Doamne... eu sunt...  

aură din Dumnezeirea Ta.  +++ Amin +++


26.07.2005 Romeo – Nicolae + AsiIiVro  

C.R-ki Gr.1.M.D.G.  

 

Rugăciunea minţii aşezate-n inimă


Doamne, vino... şi Te aşează-n sălaşul Tău
care este... sufletul şi trupul meu...  


Binecuvântează... altarul Tău
care este... inima mea...  


Şi lasă-Ţi Lumina Duhului Tău Sfânt
peste mintea şi inima mea...
acum... de Dragostea Ta... mângâiate.


+++ Amin +++

25.11.2009 Romeo – Nicolae + ASiIiVRo  

20.02.2010 14:20-14:25 Mânăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de sus  

 

 

LUMINA IUBIRII  

 

DOAMNE, te rog... revarsă LUMINA IUBIRII TALE...  

peste fiinţa mea...  

şi DUHUL TĂU CEL SFÂNT, ACUM... să-mi umple inima.  

 

25.08.2012 / 01. 01.2013 Romeo – Nicolae + AsiIiVro  

 

 

Cununa Vieţii
 

Inspir Iubirea Ta Doamne Iisuse Hristoase...
Expir Iubirea mea spre Tine Hristoase Iisuse Doamne.

+++ Amin +++
18 Iulie 2013 Romeo – Nicolae + ASiIiVro
 

 

 
Referinţă Bibliografică:
Romeo Nicolae Ştefănescu / Romeo Nicolae Ştefănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Romeo Nicolae Ştefănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Nicolae Ştefănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!