CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Confluenţe Româneşti         Ediţia nr. 299 din 26 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Rodica Elena Lupu isi prezinta cartea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Centro Hispano-Rumano del Corredor del Henares: 

(Coslada, 30/10/2010) La Centrul Hispano-Român din Coslada, gestionat de Fundaţia Iberoámerica Europa, a avut loc ieri, prezentarea volumului bilingv „Cât mai e vreme” („¿Cuánto tiempo queda?”) şi a albumului „Refrene de neuitat”, ale scriitoarei Rodica Elena Lupu. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Radio Diaspora Online SUA. 

Prezentarea autoarei i-a revenit Kasandrei Kalmann-Năsăudean, redactor Radio Diaspora Online SUA, care a subliniat importanţa acestui tip de activităţi în vederea promovării culturii române în afara graniţelor României, în ţări ca Spania, unde locuiesc un număr însemnat de conaţionali. De asemenea, a vorbit despre valoarea ca om de cultură a Rodicăi Elena Lupu, scriitoare deja consacrată, posesoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale. În încheiere, Kasandra a dat curs unor mesaje de felicitare adresate atât scriitoarei, cât şi organizatorilor, de către personalităţi din alte ţări, ca SUA, Australia, precum şi din România. 

Aflată la Madrid într-o vizită de promovare a ultimei sale publicaţii şi a albumului de romanţe „Refrene de neuitat”, Rodica Elena Lupu şi-a manifestat bucuria de a prezenta publicului volumul său de poezii „Cât mai e vreme”, operă născută din propriile-i amintiri, sfătuindu-i pe cei prezenţi să le mulţumească persoanelor dragi care-i înconjoară pentru amintirile frumoase pe care le oferă. Poeta a ţinut să remarce importanţa momentului de a împărtăşi poeziile, gândurile, sentimentele şi amintirile sale cu publicul venit la CEPI, o “Clipă” – aşa cum spune poezia cu acelaşi nume – pe care “Omul n-o ştie / n-o vede, / n-o ia în seamă. / Uneori o cheamă, / sau o blesteamă. / Atunci când devine fior / o scrie, / o cântă, / o poartă / Ca pe propria-i soartă. / Atenţie dar: / Clipa nu e un har, / ci e drum / sau hotar!”. 

La finalul prezentării, Rodica Elena Lupu a oferit asistenţilor câte un volum de poezii şi un CD, cu autograf şi dedicaţie. 

Născută în Războieni-Cetate, pe malul Mureşului, inspirată de cultura seculară a Ardealului, Rodica Elena Lupu trăieşte în Bucureşti, unde creează literatură de calitate. 

De profesie consilier juridic, şef Serviciu Relaţii cu Publicul în cadrul Ministerului Transporturilor, conduce cu mult talent şi personalitate Editura ANAMAROL, unde a editat peste 250 de cărţi. 

Rodica Elena Lupu este membră de onoare a Asociaţiei Interculturale „Ars Longa” din Nürnberg, a Asociaţiei Române pentru Patrimoniu, a Asociaţiei Scriitorilor de Limba Română din Quebec – Canada, membră a Academiei de Ştiinţe, Literatură şi Arte – Oradea şi apare în “WHO IS WHO”, Enciclopedia Personalităţilor din România, 2006. 

Scriitoare consacrată, a publicat peste 30 de volume de proză şi poezie, semnând uneori sub pseudonimul literar Roena Woolf. 

Colaboratori: Publicaţia americană “Gândacul de Colorado”, Camera de Comerţ Româno-Spaniolă, ARCOM–Asociaţia Românilor din Comunitatea Madrid, Diaspora TV Online (Televiziunea Românilor Online) şi Editura ANAMAROL (Bucureşti).

Centro Hispano-Rumano del Corredor del Henares 

Gestionado por la Fundación Iberoamérica Europa  
Consejería de Empleo, Mujer e Inmigración  
Comunidad de Madrid  
Travesía del Curtidor, 1 
28820 Coslada 
 
Referinţă Bibliografică:
Rodica Elena Lupu isi prezinta cartea Cat mai e vreme la Madrid / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 299, Anul I, 26 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!