CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

revolutia de sus in jos
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revoluţia de jos în sus 
  
PATRIA NOASTRĂ SE NUMEŞTE ROMÂNIA 
  
Soluţia pentru problemele noastre ar fi să ne iubim cu toţii ţara. Ştim oare s-o facem? S-o criticăm cu speranţa şi credinţa că se va îndrepta sau să închidem ochii în faţa problemelor pe care le are pentru că şi noi ne ştim complici ? Dar putem oare s-o iubim când ne simţim străini în mijlocul ei? Cum să-ţi mai iubeşti ţara, când ştii c-ai fost îndrăgostit de ea vreme îndelungată, iar toţi care au furat-o sunt acum cei care o şi conduc?  
  
În opinia subsemnatului, nu cred că există român care să nu-şi iubească locul unde s-a născut. Omul are rădăcini, ca şi plantele, pomii, copacii. Eu sunt îndrăgostit de ţara mea care nu este făcută de oamenii politici, ci de toţi cetăţenii ei.  
  
John Fitzgerald Kennedy spune: ''Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară''. De aceea, parafrazând cântecul, România trebuie iubită cu săbii de oţel şi de ea şi de el, la fel. Merită să ne amintim şi de cuvintele lui Tudor Vladimirescu: '' Patria este poporul, nu tagma jefuitorilor''.  
  
Iubesc pe Tudor Gheorghe, Sofia Vicoveanca, Brâncuşi, Caragiale, Eminescu, Urechia, iubesc Moldova, Dobrogea, Muntenia, Ardealul, Maramureşul, Bucovina, Basarabia. Sunt unul dintre cei care-şi apără sărăcia, şi nevoile şi neamu'. Chiar dacă am prieteni în Diaspora care au preferat să moară în străinătăţuri cu Ţara lor în suflet şi-n inimă.  
  
Din 1989 încoace, mai mult de un milion de români au emigrat. E o cifră îngrijorătoare. Dar şi ei îşi iubesc Ţara, respectându-se pe ei, apreciindu-i locurile, oamenii, valorile, istoria. Asta pentru că avem o ţară frumoasă, chiar dacă nu toţi românii sunt oameni minunaţi.  
  
Cu alte cuvinte, a nu se confunda România cu românii. Deşi România fără români, este doar o pagină din geografia fizică a lumii. Teritoriul geografic şi poporul care îl locuieşte definesc împreună o patrie. A noastră se numeşte România. Ţară fără popor nu există. Popor fără ţară, da. 
  
Cu plecăciune, 
  
profesor asociat Pompiliu COMŞA, 
  
Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism, 
  
Universitatea Apollonia Iaşi  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
revolutia de sus in jos / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 210, Anul I, 29 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!