CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Ştefan Doru Dăncuş         Ediţia nr. 54 din 23 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Revista
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
1. Revista SINGUR urmăreşte, în primul rând, activarea conştiinţei omului, a fondului bunătăţii sale. Deşi pentru majoritatea populaţiei această intervenţie pare târzie, noi credem că lumea este încă în stare să regăsească drumul corect, cu toate că bolile, sărăcia, poluarea, criminalitatea ş.a. i-au înspăimântat până şi pe cei mai optimişti analişti. De aceea, revista SINGUR nu este o publicaţie comercială, ci una de suflet. 
  
2. Revistele de cultură din România au devenit patrimoniul unor cercuri de oameni de cultură (valoroşi, de altfel) care permit greu ca cineva să le ocupe “spaţiul tipografic”. Înainte ca un autor să fie publicat vreo revistă de acest fel este întrebat: ce crezi despre cutare autor, cum ţi se pare cutare redactor de la altă revistă, care îţi sunt prietenii literari etc. Am dorit să scăpăm de această sâcâială şi, credem noi, i-am mulţumit pe toţi: nu suntem împotriva nimănui. 
  
3. Revista SINGUR nu este numai o revistă literară. În paginile sale vor exista şi articole referitoare la sănătatea omului, la ecologie, la modul comportamental adecvat omenirii pentru a nu se face de ruşine în faţa Universului şi, implicit, în faţa lui Dumnezeu. 
  
4. Credem că arta, indiferent de varianta de exprimare, este primul pas pe drumul însănătoşirii spirituale a societăţii de azi – şi nu ne referim aici numai la România, ci la întreaga planetă. De aceea, una din ţintele noastre (care se bucură deja de popularitate) este mediatizarea oamenilor de cultură şi a artiştilor din provincie atât în Capitală cât şi în lume. Asta, deoarece mediile culturale bucureştene menţin o linie ascendentă în ceea ce priveşte neacceptarea provinciei ca valoare EGALĂ (dacă se poate folosi o astfel de gradare valorică), văduvind de o binemeritată reputaţie oameni care depăşesc standardele perimate şi rigide în care se manifestă personalităţile Bucureştiului şi privând-o de accesul la recunoaşterea internaţională. 
  
5. Una din datoriile de onoare pe care publicaţia şi editura SINGUR au luat-o în serios este sprijinirea unor scriitori şi artişti (inclusiv financiar) în vederea asigurării, pe cât posibil, de condiţii materiale decente. 
  
La acest lucru se referă şi programele noastre de editare de cărţi, programe ce au o neaşteptată audienţă. În acest sens, solicităm ajutorul tuturor celor care au posibilităţi materiale. Orice intervenţie – morală, materială sau financiară, ne este de folos, indiferent cât de mică este. Avem oameni valoroşi care aşteaptă sprijinul nostru. Contactaţi-ne. Nu-i putem lăsa de izbelişte, la mâna unor oameni politici care nu înţeleg momentul istoric al României. Dacă ei nu fac nimic – să facem noi, cei cărora ni s-au deschis ochii şi care am început să auzim strigătul de durere şi neputinţă al aproapelui nostru.  
  
Să nu le mai cerem nimic, să ne dăm nouă înşine dreptul de-a stăpâni pământul, aşa cum ni l-a acordat Dumnezeu. Să dăm Cezarului (statului) ce este al lui şi să păstrăm pentru noi ce este al nostru. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Revista Singur - revistă de cultură,civilizaţie şi atitudine morală / Ştefan Doru Dăncuş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 54, Anul I, 23 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ştefan Doru Dăncuş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Doru Dăncuş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!