CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Ligya Diaconescu         Ediţia nr. 144 din 24 mai 2011        Toate Articolele Autorului

REVISTA INTERNAŢIONALĂ STARPRESS PREGĂTEŞTE VOLUMUL DOI AL ANTOLOGIEI SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au început înscrierile pentru „Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume,  STARPRESS 2012”.
 
Revista internaţională STARPRESS (revistă româno-canadiano-americană, cu corespondenţi dinîntreaga lume) informează scriitorii de origine romană de pretutindeni că au început înscrierile pentru realizarea celei de-a doua antologii a scriitorilor români contemporani din întreaga lume „Starpress 2012”. Aceasta va cuprinde două secţiuni: poezie şi proză. Lucrările vor fi publicate simultan in limbile română şi franceză.
 
Menţionăm că la începutul acestui an am scos de sub tipar:
 
ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMANI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2011" (în limba romana şi limba engleză).  
 
Volumul s-a bucurat de un real succes şi a fost primit cu interes de cititori. Au avut loc  lansări în California, Germania şi Spania, urmând Anglia, România, Australia, Israel.
 
Pentru detalii, contactaţi-ne pe adresele de e-mail:
star_ligya@yahoo.com
sun_andrada@yahoo.com
free3ymher@yahoo.ca
 
Informaţii suplimentare găsiţi intrând pe:
www.valceaturism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=3638: inscrieri-antologia-scriitorilor-qstarpress-2012q&catid=19: poezie&Itemid=35
 
Prioritate în paginile ANTOLOGIEI STARPRESS 2012 vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursul Internaţional de Poezie Pentru Romanii din Întreaga Lume STARPRESS, ediţiile 2008 şi 2010, colaboratorii revistei, cei care au fost publicaţi de STARPRESS şi cei care sunt recomandaţi. Nu excludem pe cei talentaţi care dintr-un motiv sau altul nu au apărut în paginile nostre.
 
Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publica lipsa talentului şi pe cei care trimit intenţia lor prea târziu, după primirea materialelor într-o anumită perioadă care se va anunţa în curând.
 
Totodată anunţăm că dat fiind numărul de pagini deja stabilite şi un număr de scriitori fix, cei care se vor înscrie prea târziu, nu vor putea fi incluşi în Antologie, chiar dacă au făcut parte din prima ediţie. (Pentru cei care nu sunt colaboratorii noştri se va face o selecţie)
 
Atât pentru poezie cât şi pentru proza se vor aloca, câte 4 pagini, două în limba franceză, două în romana/începând cu un scurt CV, poza şi versuri/fragmente proza.
 
Fiecare autor va primi câte trei exemplare. Vom dona câte un exemplar ambasadelor străine în România, bibliotecilor româneşti din diaspora, centrelor culturale, asociaţiilor, etc. Totul va fi „imortalizat” şiprezentat în revista STARPRESS(www.valcea-turism.ro) şi celorlalţi parteneri media din diaspora şi România, ziare, posturi de radio şi TV, reviste, agenţii internaţionale de presă, colaboratori cunoscuţi deja de domniile voastre.
 
Astfel, proiectele culturale ale Revistei Internaţionale STARPRESS dintre România şi alte state ale lumii vor fi realizate direct şi nu prin Ministerul Culturii, valorile ţărilor respective... din punct de vedere cultural – artistic vor putea fi mai bine cunoscute la noi... ca şi cele româneşti în ţările lor! Deja avem câteva parteneriate pe tapet, inclusiv China şi Japonia (pe lângă cele din USA, Canada, Israel, Australia, Republica Moldova, Italia, Spania, Belgia, Franţa, Anglia, Cipru, Belarus, Germania, India, Grecia). (Avem în vedere inclusiv realizarea unor şcoli de vară – tabere de creaţie, spectacole, etc.)
 
Vom dona Antologia şi unor ambasade romane din străinătate, centrelor culturale, ziarelor, posturilor de radio şi tv. din ţară şi întreaga lume cu care avem colaborare dar şi cu cele cu, care neavând colaborare, o vom realiza cu acest prilej (avem în vedere şi centre culturale ale anumitor tari, nu doar cele ale României în ţările respective)
 
Proiectele sunt realizabile, în acest scop, avându-se în vedere că fiecare participant – poet/prozator (care are talent) şi doreşte să facă parte din ANTOLOGIA STARPRESS va contribui cu suma de 65 de euro pentru realizarea cărţii, şi mai ales pt. expedierea şi publicitatea ei în întreaga lume.
 
Condiţii de participare:
 
1.Atât pentru poezie cât şi pentru proza se vor aloca câte 4 pagini, două în limba franceză, două în limba română, începând cu un scurt CVşi o fotografie a autorului.
 
2.Se primesc materiale culese pe calculator,  corp literă 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 (vă vom anunţa din timp detaliile tehnice, pe adresele care vor fi menţionate printr-un comunicat de presă), o fotografie în format jpg, şii un scurt CV.
 
Materialele şi CV-ul vor fi trimise în limba romana şi franceză, până la data de 1 octombrie 2011.
 
3 Scriitorii vor achita suma de 65 euro (sau contravaloarea acestoraîn RON)pe adresa sau în contul Revistei STARPRESS)
 
4. Fiecare scriitor va primi câte 3 exemplare, gratuit.
 
5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale, nominalizat în paginile respective (câteva rânduri despre activitatea sa, adresa de e-mail şi coordonate sit)
 
Aşteptam părerile dumneavoastră, intenţia de înscriere şi alte propuneri, pe adresele star_ligya@yahoo.com, sun_andrada@yahoo.com, free3ymher@yahoo.ca sau la telefon: + 40 0723 371626.
 
Ligya DIACONESCU
Director general
Revista Internaţională STARPRESS
www.valcea-turism.ro 
Referinţă Bibliografică:
REVISTA INTERNAŢIONALĂ STARPRESS PREGĂTEŞTE VOLUMUL DOI AL ANTOLOGIEI SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME / Ligya Diaconescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 144, Anul I, 24 mai 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ligya Diaconescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligya Diaconescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!