CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Ipostaze >  

Poetul cu metafora în flăcări

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

O carte apărută mult prea tarziu, ziceau unii colegi, dar poeta crede că Puterea Divină ştie cand e timpul cel mai potrivit - iată anume acum, în luna mărţişorului, cand a fost lansat Festivalul Internaţional de Poezie ”Renata Verejanu”...  

Acum, la lansarea primului Festival de poezie de la Chişinău ce poartă numele unei poete, a susţinut gândul dna Ada Boico, şefa Secţiei Cultură, Tineret şi Sport a preturii Ciocana. mun.Chişinău, venită cu un mare buchet de flori... Ea a povestit că o cunoaşte pe poeta Renata Verejanu de un UN SFERT DE VEAC, de la manifestările Cenaclului ”Grai Matern”, cu care în martie 1991, când ”fratele mai mare” dorea să introducă a doua limbă de stat în Moldova, Renata Verejanu a organizat o mare sărbătoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la care au participat mii de români de pe ambele maluri ale Prutului... şi atunci, pentru prima dată, s-a dansat Hora Unirii... O echipă de la Televiziunea Română trei zile filmase evenimentul...  

E atat de binevenită această BIOBIBLIOGRAFIE, editată de Biblioteca Metropolitană din Chişinău ”B.P.Haşdeu”, prin filiala sa Biblioteca ”Transilvania”; (prima bibliotecă de carte românească, unde, în 1988 poeta a lansat Cenaclul Grai Matern, una dintre primele structuri ale Societăţii Civile din Moldova care mai era în componenţa urss). Cenclul ”Grai Matern” e primul Cenaclul cu care poeta a fost pe linia întâi a renaşterii naţionale, apoi au apărut şi alte mişcări...- cu pietate îşi aminti dna Parascovia Onciu, directoarea Bibliotecii ”Transilvania” din Chişinău... - Sala enormă era arhiplină, şi Renata Verejanu a anunţat despre crearea unui Cenaclu altfel decât cele de prin licee şi universităţi... Cenaclul la care să vină mii de oameni... Şi aşa a şi fost...  

La lansarea Biobibliografiei Poetul cu metafora în flăcări - Renata Verejanu au răsunat poeme ale poetei, dedicaţii, cântece... Biblioteca ”Transilvania” a organizat şi o expoziţie cu peste 30 de cărţi ale protagonistei evenimentului.  

Lansarea Biobibliografiei de către Biblioteca ”Transilvania” anume la 31 martie, în ziua de naştere a lui Nichita Stanescu, are o semnificaţie aparte, a apreciat poeta Renata Verejanu, or, am avut marele noroc să-l cunosc pe Poetul necuvintelor când el venise la Chişinau pentru prima dată...  

Lansarea Biobliografiei Poetul cu metafora in flacari - Renata Verejanu a durat trei ore...  

Referinţă Bibliografică:
Poetul cu metafora în flăcări / Renata Verejanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1188, Anul IV, 02 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Renata Verejanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Renata Verejanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!