CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Radu Alexandru         Ediţia nr. 573 din 26 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Relaxare...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Modul în care te regăseşti, te deconectezi de ce e în jurul tău, te reorientezi prin tumultul vieţii este relaxarea .  
 
Unii oameni se relaxează ascultând muzică, alţii citind o carte bună, alţii urmărind o emisiune interesantă, dar eu... Eu mă relaxez atunci când îmi petrec nopţile de vară pe prispa caselor vechi, ţărăneşti (sau când mă gândesc la acele nopţi), căci, „veşnicia s-a născut la sat”.  
 
Atunci când petreceam nopţiile în acel cadru feeric, sinţeam cum sunt cuprins de un fum cald şi amărui trimis de misterioasa Noapte, una din cele două fiice ale lui Cronos . Când priveam cerul oţelit, îvăluit de un mister al timpului, vedeam cum stelele harnice zămislesc pânze de crepuscul în palatul de cleştar al Lunii – mesaj nedescifrat de niciun gând poetic-, fiica răsfăţată a Nopţii, a cărei lumină divină murea palidă printre copacii opriţi de negura timpului .  
 
Mirosul de iasomie şi regina nopţii ce se înălţa în văzduh ca un înger cu aripile pufoase pentru a contempla frumuseţea nepământeană a Lunii . Simţind acest miros plin de farmecul nopţiilor dogoritoare de vară, mintea mă purta către nemurirea sufletului meu avid de aflarea necunoscutului .Prin ochii Lunii priveam trecerea timpului ce zbura ca gândul printre amintirile uitate, undeva, într-o cameră a sufletului .Mă simţeam suspendat între trecut şi prezent, între real şi fantastic, între normal şi abstract .Dulce şi divin, sorbeam un moment, respiram un aer mai limpede ca orice gând şi mă cufundam într-o visare nepământeană . Toate formele prindeau contururi ciudate . Simţeam că mă desprind de trupul meu şi trec în lumea stelelor, în acel palat de cleştar unde Luna este regină . Totul era altfel aici, era mai pur . Totul era atât, atât de magic . Dansul stelelor pe valsul nopţii atât de silenţios, făcea peisajul să pară şi mai ireal . Dar cel mai fascinant moment a fost acela când am întâlnit-o pe nimeni alta decât Luna, acea crăiasă ai cărei ochi curaţi, adânci, cuminţi, plini de uitare şi de nopţi de salcâm, scăpărau luminţele unei speranţe apuse şi a cărei faţă era mai albă decât un crin imperial .  
 
Această fiinţă tainică zămislită din visele tuturor pământenilor m-a uimit prin candoarea sufletului ei desprins din basmele de urgie ale unor fiinţe atât de impure faţă de ea . În această lume, totul căpăta alt sens . Păşind din nou pe scara cerului, doresc să mă întorc în acel univers ce mi-a păstrat secretele . Luna mă urmărea, parcă şoptindu-mi să mă întorc în palatul ei, cerându-mi să mă întorc în magia nemuritoare a necunoscutului .  
 
Zadarnic însă . Luna plângea . Sufletul meu plângea . Totul a revenit la normal . Mă întorsesem în lumea mea, fără secrete, fără minciună, fără durere .  
 
Gândindu-mă la aceasta, m-am regăsit, am renăscut . Acum sunt din nou gata să mă confrunt cu problemele, să dau piept cu realitatea de multe ori crudă a fiecărei zi, sunt gata să înving greutăţile şi să mai avansez un nivel . Acum e un nou început plin de speranţe şi optimism . M-am relaxat .  
 
Tu, ... cum te relaxezi ?  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Relaxare... / Radu Alexandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 573, Anul II, 26 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Radu Alexandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Alexandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!