CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

Regele David, descoperiri istorice
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Istoricii au gasit noi dovezi care atesta fapte descrise in detaliu de Biblie. Sunt primele argumente incontestabile ale existentei religiei iudaice in Israel. 
  
Echipa de arheologi condusa de profesorul Yosef Garfinkel a efectuat sapaturi la Khirbet Qeiyafa, oras fortificat in Iudeea, langa Valea Elah. 
  
Ei au gasit aici ceramica, unelte si obiecte de cult importante, care descriu modul de viata al oamenilor in perioada regelui David. 
  
Altarele descoperite aici sunt cu 30-40 de ani mai vechi decat constructia Templului lui Solomon. De aceea, este considerata prima dovada a existentei religiei iudaice pe acest teritoriu. 
  
Locuitorii nu consumau carne de porc si nici nu gravau piatra cu imagini care sa reprezinte oameni sau animale, ambele interdictii fiind clar formulate in Biblie. 
  
Noile informatii sunt extrem de importante si pentru teologi, nu doar pentru istorici. Pana acum, nu se stia exact cand au fost formulate dogmele religiei iudaice, daca acestea dateaza intr-adevar din perioada monarhiei, asa cum scrie Biblia (secolele X-VI i.Hr.) sau sunt mai recente, din epoca elenistica sau persana. 
  
Acum, istoricii si teologii au dovada: in perioada primilor regi iudaici locuitorii acestor zone practicau o religie diferita de cea a filistinilor sau a canaanitilor. 
  
Descoperirea atesta si un stil architectural caracteristic perioadei regelui David. Ele confirma ceea ce istoricii credeau pana acum despre alcatuirea palatului regal si a Templului din Ierusalim. 
  
“Este primul oras fortificat descoperit din perioada regelui David. Astfel, cei care afirmau ca acest rege este numai o legenda sau seful unui trib neinsemnat au acum dovada clara sa se inselau”, declara Garfinkel, citat de Daily Mail. 
  
material preluat de pe net. 
  
Referinţă Bibliografică:
Regele David, descoperiri istorice / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 496, Anul II, 10 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!