CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Val Mihoc
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asistent social de profesie, cumva mereu dorinţa 'măreaţă' a fost să ajut oamenii, iar pentru aceasta mă foloseam de mine că de un mijloc, dorind ca acest lucru să fie unul straşnic... Din păcate însă, nici până la ora actuală nu se întâmplă aşa cum ar trebui... Cu scrisul am cochetat chiar şi aşa, când nu-mi înţelegeau prea mulţi anchetele sociale, însă în genere am scris doar că să mă înţeleg mai bine, pe ceilalţi din jur şi relaţiile pe care le aveam în orice timp anume şi specific.

Sunt autor la început de drum, abia dacă m-am învăţat cu acest cuvânt, pentru că nici n-am mai fost pus în situaţia de al folosii. Anul trecut dintr-o anumită întâmplare m-am gândit să trimit anumite gânduri înşiruite la o redacţie de sorginte femeiască. La aprecierea acelei publicaţii a căzut de comun acord să le publice după o revenire ajustativă asupra materialelor, primele fiind: "Masculin la feminin" cu cele două părţi şi câteva poezii. Astfel, din mai 2012 dorinţa de a scrie a reluat contur, iar orice măzgăleală, sau chiar înşiruiri de o logică aparent îndoielnică, sau mai din joacă, după cum ar fi anumite versuri singulare şi deci fără substanţa mesajului, au început să prindă contur. Dacă nu într-o formă ordonată pe foaie, cel puţin pe o 'coală' imaginară a imaginaţiei. Multe îşi aşteaptă 'rândul', altele au trecut în negura uitării cu atât mai mult cu cât nu au fost scrise în acel moment pe undeva... Mă bucur totuşi că ele revin mai bogate!!

Pasiunea ce a decurs din/prin scris este dintotdeauna pentru psihologie, care m-a şi ajutat mult, atât în activitatea profesională cât şi în viaţă, iar încă din anii studenţiei m-a îndrumat spre studiul psihologiei cuplului, fapt ce a determinat o analiză a motivaţiilor ce fac să se formeze şi mai ales să dureze cuplul în timp. Cumva mă şi îndeamnă să cânt şi să laud iubirea...! Acum miros cam care ar fi baza acestor motivaţii şi-am vrut să şi împărtăşesc... Pe scurt, nu pot spune decât că este vorba de acel ingredient absolut necesar ce face ca oamenii în lipsa lui să declare automat război unii altora, c-ar fi la nivel mondial sau de cuplu... un ingredient ce sângerează mai mult decât şi cea mai profundă şi deschisă rana atunci când nu există... În schimb, dacă există (în permanentă) între doi oameni, fiind chiar foarte îndepărtaţi, cu siguranţă că mesajele dintre ei ar străbate mii de kilometrii, nu pe secundă ci în câteva sutimi de secundă!
Cândva sfârşind cu o anumită părere îndoielnică despre ceea ce pot scrie, dar mai ales despre ce gen de sârguinţă pot avea pentru a fi îndreptăţită o minimă scriere ce poate apărea "nouă sub soare?".. am sfârşit răpus de negativismul întrebării, fapt ce mă şi limita, scriind foarte puţin şi izolat, de cele mai multe ori ne-păstrând.... Din fericire, totuşi, există reveniri, există un timp pentru toate cele ce sunt reale, aşa după cum zicea Antoine Lavoisier "nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă!". Ceea ce am constatat personal, deoarece prin ceea ce citeam, ori învăţam, chiar lucrurile fizice pe care le deprindeam, constatam că toate au un rost şi că rostul meu merge spre o singură direcţie, după ce apar alte sinapse ce-şi găsesc cumva 'locul' pe o bază a neuronilor, care din nefericire şi aşa mor începând încă de la naştere... Aceasta este direcţia creeaţiei!!  
 
Gânduri bune, tuturor!  
valerian  
 
Referinţă Bibliografică:
Val Mihoc / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 767, Anul III, 05 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!