CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Simona Botezan
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SIMONA MIHAELA BOTEZAN (Washington D.C.)  
 
S-a născut în zodia Peştilor, într-o zi de 13 Martie, la Sighişoara. A absolvit Universitatea "Babeş Bolyai"din Cluj Napoca, specializarea Stiinţa şi Ingineria Materialelor Oxidice Silicatice. De asemenea, deţine o licenţă de broker.  
 
Deşi este de formaţie tehnică - inginer chimist şi broker, şi-a cultivat asiduu pasiunea pentru jurnalism. A debutat ca realizatoare de emisiuni science-fiction la Radio 21 Turda, iar apoi ca prezentatoare de televiziune la staţia locală PRO TV. Emisiunea ei “Fantastic Club 21” a fost preluată de Radio 21 Bucureşti şi difuzată la nivel naţional, în perioada 1998 - 2001. Timp de trei ani, a fost realizatoarea buletinului de ştiri financiar-bancare de la staţia locală PRO TV Turda.  
 
Are studii postuniversitare de management, retorică, programare neurolingvistică. Este deţinătoarea trofeului “Lectorul Anului 2007”, acordat de revista XPRIMM la Gala Laureaţilor de la Sinaia, în decembrie 2007. Trei luni mai târziu, emigrează în SUA împreună cu familia, unde este pentru doi ani corespondent extern al trustului de presa Mondo News. Ulterior începe să scrie pentru mai multe publicaţii din diaspora şi din România. Este director adjunct al ziarului Mioriţa USA şi colaborator permanent al editurii Rexlibris, al revistelor Clipa, Phoenix Mission Magazine şi Gândacul de Colorado. A obţinut mai multe distincţii pentru jurnalism, din partea North American Romanian Press Association şi Romanian Journalists without Borders Association.  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona Botezan / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 248, Anul I, 05 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!