CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Ovidiu Scridon
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi...”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative “David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.
După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Palmares in muzica folk:
 Premiul 1, Toamna Sibiană - Sibiu, 1997  
  
 Premiul 1, Portative Folk - Iaşi, 1998  
  
 Premiul 1, Nunta de flori - Galaţi, 1998  
  
 Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998  
  
 Premiul special al juriului, Gaudeamus - Braşov, 1999  
  
 Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000  
  
 Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005  
  
 Premiul 2, Festivalul de Folk Tirgovişte, 2008  
  
 Premiul 2, Festivalul “La Suceava în Cetate”, Suceava 2008.  
  
 Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008  
  
 Premiul special “Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008.  
  
 Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării – Galaţi, 2009.  
  
 iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a “Festivalului de Muzică Tânără Prometheus” din Sfântu Gheorghe - Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis.  
  
 iunie 2009 Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului “La Suceava în cetate”, moment în care oficial se retrage din concursurile de muzica folk.

A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, “Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 - Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie “Cum am descoperit America”, și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).  
  
Referinţă Bibliografică:
Ovidiu Scridon / Ovidiu Scridon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2643, Anul VIII, 27 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Ovidiu Scridon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ovidiu Scridon
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!