CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Marius Nanu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Marius Nanu s-a născut la 13 noiembrie 1948, în oraşul Marghita, jud.Bihor. A absolvit Liceul teoretic din oraşul Câmpia Turzii, jud.Cluj. În liceu era considerat nr.1 la literatură şi se părea că nimic nu-l va opri să urmeze facultatea de ziaristică. A triumfat, în cele din urmă, pasiunea pentru biologie şi dragostea pentru animale şi a optat pentru Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, pe care a absolvit-o în anul 1972. În facultate a fost unul dintre membrii fondatori ai cenaclului literar "Octavian Goga". După absolvire, a lucrat ca specialist în duverse unităţi (C.A.P., I.A.S., Farmavet).  

Creaţii literare: "Cântecul sirenelor albastre", Editura Star, 1998 şi "Vipera blondă", Editura Tipomur, 2002  

Referinţe critice: Ana Cosma în "Scriitori mureşeni", 2000; Maria Dorina Paşca în ziarul "Mureşul", 2002; Lazăr Lădariu în "Cuvântul Liber", 2003; Liviu Precup în "Cuvântul Liber", 2003.  

Începând cu anul 2010, Marius Nanu devine colaborator al cotidianului "Cuvântul liber", în care a publicat peste 40 de articole cu tematică istorică, geografică, filosofică şi religioasă, pe care autorul intenţionează să le publice într-un volum cu probabilitate de apariţie în anul 2015.  

Referinţă Bibliografică:
Marius Nanu / Marius Nanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1384, Anul IV, 15 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marius Nanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marius Nanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!