CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Dimineţi târzii...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Dimineţi însorite, dimineţi de Florii, minunate!  

Iubiţi dimineţile târzii şi leneşe cu aromă de cafea proaspătă, şi savuraţi-o până la ultima picătură…
Deschideţi larg ferestrele sufletelor vostre şi ascultaţi cu atenţie minunatul concert al păsărilor care încearcă să vă trezească într-un concert de primăvară minunat…şi iubiţi dimineţile în care razele de soare dansează pe chipul vostru şi vă mângâie ochii abia deschişi ca să vadă lumina zilei.
 

Iubiţi dimineţile în care ştiţi să vă faceţi timp şi pentru voi, şi desfătaţi-vă în lumină! Zâmbiţi, iubiţi, căci pentru asta existaţi!
Priviţi cu prietenie către soarele de pe cer pentru că i-aţi dus atât de mult dorul
şi bucuraţi-vă deopotrivă de căldura lui.
Priviţi cum înmuguresc şi înfloresc copacii îmbrăcând haina frumoasă a adevăratei primăveri. Încercaţi să fiţi prieteni, copii, suflete pereche.
Cântaţi
şi dansaţi de bucurie chiar dacă uneori veţi culege lacrimi din colţul ochilor din pricina vreunei noi dezamăgiri.
Gândiţi-vă la cine aţi fost şi la cine aţi devenit şi poate că veţi reuşi să deveniţi nostalgici gândindu-vă la copilăria pe care aţi pierdut-o uneori prin cotloanele sufletului.
Puneţi-vă dorinţi şi suflaţi în câte-un puf de păpădie cu speranţa în suflet că se vor împlini.
Haideţi ca împreună să iubim pentru că asta ştim să facem cel mai bine şi să încercăm să iertăm pentru a ne uşura sufletul.
Haideţi ca împreună să zâmbim pentru că ne stă bine şi astfel vom putea dărui şi altora din puţinul pe care îl avem fiecare, pentru că nu suntem niciodată prea săraci încât să nu putem împărtăşi din prea plinul sufletului nostru.
Pentru că doar aşa vom arata că ştim să trăim şi să ne bucurăm de viaţă!  

Să aveţi parte de cea mai frumoasăzi de Floriişi de o săptămână a patimilor fără de păcate sau greutăţi. A sosit vremea să vă schimbaţi tapetul vechi, plin de găuri şi murdar de timp de pe inimă şi să-l înlocuiţi cu unul de catifea, căci de aceea Dumnezeu ne-ncearcă!
Este vremea când trebuie să înlocuiţi zilele de lână care v-au zgâriat sufletul cu zilele şi parfumul florilor de primăvară care să vi-l atingă uşor şi plăcut.
Scuturaţi-vă de colbul amintirilor care v-au încătuşat inima prea multă vreme şi încercaţi să nu mai căutaţirăspunsuri la întrebări la care nu s-a dorit sau nu s-a vrut să vi se răspundă.  

Este vremea când trebuie să încercaţi să vă faceţi mai mult timp pentru voi şi pentru ceea ce vă place cel mai mult, astfel încât să vă puteţi desfăta sufletul aşa cum merită.
Priviţi cerul minunat al primaverii şi multumiţi Dumnezeului pentru tot ceea ce v-a dăruit şi aveţi. Acordaţi o vacanţă binemeritată nemulţumirilor, a sosit vremea să acordaţi mai mult timp iubirii şi-a speranţei tocmai pentru a putea vedea şi partea plină a paharului.  

 

A venit şi vremea vremurilor…
Bucureşti, 13.04.2014  

Referinţă Bibliografică:
Dimineţi târzii... / Mariana Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1199, Anul IV, 13 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mariana Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Dumitrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!