CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Redactia > Autori >  

Ion Mihaiu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă numesc Ion Mihaiu, m-am născut în Vălenii de Munte, Judeţul Prahova în 1968, pe 18 noiembrie. Am absolvit şcoala generală în Comuna Teişani, unde este şi casa părintească şi unde am copilărit. Am urmat apoi cursurile Liceului Nicolae Iorga din Vălenii de Munte şi după aceea am fost încorporat în serviciu militar. Am făcut stagiul complet într-o unitate din Haţeg, judeţul Hunedoara. A fost o experienţă aspră. După aceea am absolvit o şcoală postliceală de tehnoredactare şi am fost angajat la Editura Enciclopedică, pe o perioadă determinată. După doi ani am intrat în presă ca secretar de redacţie. Am fost redactor şef al mai multor reviste de rebus, dintre care amintesc aici Rebus Club şi Super Careuri. Între timp am absolvit şi Academia de Studii Economice, cu specializarea Administraţie publică, dar am rămas în activitate tot în zona presei.  
 
Sunt căsătorit şi am un copil în prag de majorat.  
 
Am publicat primele versuri în perioada comunistă.  
 
După Revoluţie am scris în continuare, dar din ce în ce mai sporadic şi, prins în obligaţiile mele de părinte, la un moment dat nu am mai aşternut nimic pe hârtie. Îmi place să spun ca în această perioadă am scris o singură poezie - Rareş, copilul meu.  
 
După 45 de ani m-am trezit brusc, zguduit de vestea că analizele mele medicale sunt foarte proaste. Dintr-o dată mi-am dat seama că timpul începe să nu mai fie prietenos şi că este vremea unei schimbări. Asta a însemnat pentru mine continuarea firului liric întrerupt exact de acolo de unde îl lăsasem. Sigur că anii m-au schimbat. Dacă am ceva cu adevărat de spus asta numai viitorul o va arăta.  
 
Am ales să fac cunoscute creaţii ale mele pe pagina de facebook şi cineva îmi spunea acolo că ar trebui să scot o carte. Atunci, în mintea mea, mi-am zis că poate editorul meu nu s-a născut încă! A fost un îndemn insă de a căuta noi canale prin care să fac cunoscute şi altora gândurile mele. Astfel am ajuns aici!  
 
Referinţă Bibliografică:
Ion Mihaiu / Ion Mihaiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1844, Anul VI, 18 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ion Mihaiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Mihaiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!