CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Emil Wagner
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt Emil. Colegii de facultate apoi de serviciu mă cunosc drept Fifi, de la φ2 (fi la pătrat, o relaţie matematică)  
  
Un sfătos şi simpatic bătrânel care pe 12 August împlineşte 82  
  
Am trecut prin multe în viaţă. În ultimele decenii m-am şi plimbat prin lumea întreagă unde copii mei şi-au stabilit cuibul.  
  
Cunoştinţele acumulate în cei peste 35 ani de muncă creează un bagaj pe care îl exploatez acum scriind, nu numai biografii sau memorii ci foiletoane cu diferite subiecte.  
  
Din punct de vedere religios am fost botezat Ortodox. După studierea Istoriei religiilor scrisă de Mircea Eliade am vizitat bisericile tuturor cultelor întâlnite în cale, culegând relaţii dogmatice şi confesionale. Inclusiv templul lui Jupiter din Olimpia de lângă stadionul pe care au început jocurile olimpice. Găsesc normală concluzia la care am ajuns că Dumnezeu este unic, unul şi acelaşi indiferent cum este numit de credincioşi în diferite limbi. Că uni se închină pe dreapta, stânga sau spre Meca, recunosc sau nu pe Mesia în Domnul nostru Isus Cristos sunt amănunte care în nici un caz nu-i clasifică drept eretici cum mai cred unii Popi. Nu există „Dumnezeu Adevărat” ci simplu „Domnul Dumnezeul Nostru şi al Tuturor” Mulţi clerici ar trebui „să ia aminte”  
  
Chiar şi cu politica sunt mai mult ca îngăduitor. Toţi politicienii au dreptate când îşi susţin crezul. Circul parlamentar dă spectacole de calitate chiar şi când actorii lasă deoparte pana şi megafonul recurgând la pumni. Să le dea Dumnezeu viaţă lungă. Poate învaţă ceva.  
  
Deşi admit amorul liber, cine nu mai poate visează măcar, admir moralitatea sătenilor cu sfiala şi timiditatea afişată a fetelor mari cât şi a flăcăilor. Morala orăşenilor cu sex-ul lor afişat mi se pare mai greu de înghiţit. De! Educaţia acum 80 ani se făcea altfel. Nu exista clasa 0 în care deprinzi purtarea chiloţilor şi a sutienului chiar şi sub pijamaua de noapte. Am mai reţinut şi alte mici defecţiuni în ceea ce se numeşte astăzi educaţie  
  
Deşi inginer, cel mai incult între intelectuali, am citit şi mai citesc mult. Am în bibliotecă toată opera lui Jules Verne de care mă leagă într-un fel un grad de rudenie, atât timp cât copii din flori pot fi rude dacă ... Bineînţeles că biblioteca mai cuprinde şi alte cărţi. Dar Wikipedia este baza teoretică din care recapitulez. Am calitatea să ştiu să caut. Ce şi unde! De altfel oricare titrat universitar ar fi trebuit să rămână măcar cu atât din lunga şcolarizare, altfel a trecut prin şcoală ca gâsca prin apă.  
  
Aşadar scriu. Despre orice. De regulă o "perlă" aflată la televizor din diferite aspecte ale vieţii cotidiene activează muza care începe să-mi dicteze o nouă "operă"  
  
Am publicat chiar un roman ştiinţifico fantastic şi o mică descriere autobiografică a vieţii spumoase pe care am dus-o cu implicare directă în proiectarea şi executarea giganţilor industriali care marcau epoca Ceauşescu. Asta înainte de a posta cele peste 100 lucrări în această revistă electronică.  
  
Cam asta este tot ce pot confia din profilul meu ca scriitor. Restul cu amănunte îl puteţi afla citindu-mi "operele"  
  
Lectură plăcută  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Emil Wagner / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1583, Anul V, 02 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!