Sunt Emil. Colegii de facultate apoi de serviciu mă cunosc drept Fifi, de la φ2 (fi la pătrat, o relaţie matematică)
Un sfătos şi simpatic bătrânel care pe 12 August împlineşte 82
Am trecut prin multe în viaţă. În ultimele decenii m-am şi plimbat prin lumea întreagă unde copii mei şi-au stabilit cuibul.
Cunoştinţele acumulate în cei peste 35 ani de muncă creează un bagaj pe care îl exploatez acum scriind, nu numai biografii sau memorii ci foiletoane cu diferite subiecte.
Din punct de vedere religios am fost botezat Ortodox. După studierea Istoriei religiilor scrisă de Mircea Eliade am vizitat bisericile tuturor cultelor întâlnite în cale, culegând relaţii dogmatice şi confesionale. Inclusiv templul lui Jupiter din Olimpia de lângă stadionul pe care au început jocurile olimpice. Găsesc normală concluzia la care am ajuns că Dumnezeu este unic, unul şi acelaşi indiferent cum este numit de credincioşi în diferite limbi. Că uni se închină pe dreapta, stânga sau spre Meca, recunosc sau nu pe Mesia în Domnul nostru Isus Cristos sunt amănunte care în nici un caz nu-i clasifică drept eretici cum mai cred unii Popi. Nu există „Dumnezeu Adevărat” ci simplu „Domnul Dumnezeul Nostru şi al Tuturor” Mulţi clerici ar trebui „să ia aminte”
Chiar şi cu politica sunt mai mult ca îngăduitor. Toţi politicienii au dreptate când îşi susţin crezul. Circul parlamentar dă spectacole de calitate chiar şi când actorii lasă deoparte pana şi megafonul recurgând la pumni. Să le dea Dumnezeu viaţă lungă. Poate învaţă ceva.
Deşi admit amorul liber, cine nu mai poate visează măcar, admir moralitatea sătenilor cu sfiala şi timiditatea afişată a fetelor mari cât şi a flăcăilor. Morala orăşenilor cu sex-ul lor afişat mi se pare mai greu de înghiţit. De! Educaţia acum 80 ani se făcea altfel. Nu exista clasa 0 în care deprinzi purtarea chiloţilor şi a sutienului chiar şi sub pijamaua de noapte. Am mai reţinut şi alte mici defecţiuni în ceea ce se numeşte astăzi educaţie
Deşi inginer, cel mai incult între intelectuali, am citit şi mai citesc mult. Am în bibliotecă toată opera lui Jules Verne de care mă leagă într-un fel un grad de rudenie, atât timp cât copii din flori pot fi rude dacă ... Bineînţeles că biblioteca mai cuprinde şi alte cărţi. Dar Wikipedia este baza teoretică din care recapitulez. Am calitatea să ştiu să caut. Ce şi unde! De altfel oricare titrat universitar ar fi trebuit să rămână măcar cu atât din lunga şcolarizare, altfel a trecut prin şcoală ca gâsca prin apă.
Aşadar scriu. Despre orice. De regulă o "perlă" aflată la televizor din diferite aspecte ale vieţii cotidiene activează muza care începe să-mi dicteze o nouă "operă"
Am publicat chiar un roman ştiinţifico fantastic şi o mică descriere autobiografică a vieţii spumoase pe care am dus-o cu implicare directă în proiectarea şi executarea giganţilor industriali care marcau epoca Ceauşescu. Asta înainte de a posta cele peste 100 lucrări în această revistă electronică.
Cam asta este tot ce pot confia din profilul meu ca scriitor. Restul cu amănunte îl puteţi afla citindu-mi "operele"
Lectură plăcută