CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Elena Foghel
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Așa cum apare în partea de sus, mă numesc Elena. Cu numele ăsta s-au gândit părinții mei că mi-ar sta bine. După ce m-am căsătorit, am primit numele soțului. Foghel. Deci, sunt Elena Foghel.  
  
M-am născut la țară, am crescut la țară. Înconjurată de natură, de anotimpuri, de viață. M-am mutat în orașul Roman după ce am terminat liceul și, de atunci, tot aici sunt. Alte trăiri, alte senzații, alte întâmplări.  
  
De scris... am scris încă de când eram copil, dar nu am avut încredere sa arăt și altora ce puneam pe hârtie. Iar la țară, știți foarte bine, nu scrisul este important pentru oameni. Așa că am adunat, în pagini, sute de poezii, zeci de caiete cu proză.  
  
Acum, în sfârșit, după ce viața m-a făcut să mă liniștesc și să încep să mă bucur de pacea pensiei, mi-am luat inima în dinți și am publicat primul volum de poezii, intitulat "Poeme trăite", care, spre surprinderea mea, s-a bucurat de succes aici, în zonă. A trecut un an și făcusem deja selecția poemelor pentru următorul volum de poezii, căruia i-am spus "Poeme iubite". La lansarea acestuia, în Roman, am rămas fără exemplare, așa că a trebuit să tipăresc încă o serie. A urmat al treilea an și al treilea volum. "Crâmpeie de viață", care a urmat soarta celorlalte. Nu pot decât să mă bucur când văd că versurile mele se bucură de asemenea apreciere!  
  
Am descoperit internetul și, bineînțeles, facebook. Mi-am făcut un cont, fără prea mari speranțe însă, aparent, viața îmi rezervă surprize. În fiecare zi, în casa mea virtuală, intră persoane noi, care doresc să citească ce scriu sau să facem schimb de experiență. Pe facebook postez zilnic, câteodată chiar de mai multe ori într-o zi, pe contul meu, dar și pe diverse grupuri literare. Așa am ajuns să fac deplasări prin țară, la lansări de carte, unde cunosc oameni minunați, cu care țin legătura și de la care pot învăța despre arta scrisului.  
  
Am primit mai multe distincții literare, reale dar și virtuale. Colaborez cu reviste și publicații atât în mediul virtual, cât și în viața reală.  
  
Sincer, nu mă așteptam ca existența mea culturală să fie atât de plină și de complexă. Mulțumesc tuturor celor care mă citesc, mulțumesc celor care mă critică. Mulțumesc tuturor celor care încă mai cred în literele sufletului!  
  
Cu drag, a voastră amică,  
  
Elena Foghel  
  
Referinţă Bibliografică:
Elena Foghel / Elena Foghel : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2969, Anul IX, 16 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Elena Foghel : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Foghel
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!