CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593



Acasa > Redactia > Autori >  





Cuvinte pentru pădure

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ma numesc Camelia Petcu, sunt profesor de biologie din 1994, dar am absolvit in 2013 Facultatea de Litere - Universitatea Transilvania din Brasov. Am editat si activat mai multi ani in revista scolii, Floare de Colt, a Liceului Tehnologic Maneciu si revista de specialitate a scolii, "Natura", am publicat lucrari in Buletinul informativ al CCD Prahova. Am publicat in 2009 un volum de poezii: "Intre Cer si Pamant"- Editura Cuvantul INFO/ ISBN 978-973-1702-27-8, in 2015, lucrarea "CAUZELE AGRESIVITĂŢII LA ADOLESCENT ŞI CONTROLUL PRIN EDUCAŢIE - Ghid de bune practici educaţionale"-Editura ETNOUS/ ISBN 978-606-712-189-6, in 2016, Revista "GHIDUL NATURII", ISSN-L2343-9106  
 
Cuvinte pentru pădure  
 
 
 
Pieptăn pădurile cu palme răsfirate,  
 
Frunzelor le cânt din fluierele degetelor,  
 
Deasupra vârfurilor crestând ceruri  
 
Şi printre crengi lăcrimând peste ape;  
 
În jurul sufletului m-adun mai aproape,  
 
Mereu mai aproape…  
 
Sapă adâncimi frunze ce cad,  
 
Cu rodul arborilor îngemănându-mă,  
 
Rădăcinile se satură pline de sevă  
 
În culcuşuri moi de soare cald;  
 
Pe culmile sufletului focuri mai ard,  
 
Încă mai ard…  
 
Uneori vine vremea cuvintelor,  
 
Alteori coboară din munte vraja pădurilor,  
 
Aburi de viaţă despletind mările,  
 
Cu ruga sufletului mereu călător,  
 
În miere şi chihlimbar crengile mor,  
 
Străine mai mor…  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Cuvinte pentru pădure / Camelia Petcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1882, Anul VI, 25 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Camelia Petcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Petcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!