CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Aron Sandru
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Date biografice:
 
  
 
  
Aron Şandru s-a născut în anul 1970, în satul Găujani, comuna Boişoara, jud. Vâlcea, fiind cel mai mic dintre cei patru fraţi ai unei familii de crescători de oi din tată-n fiu. În anul 1979, familia sa se mută din satul natal al mamei în satul vecin Grebleşti, din comuna Câineni, jud. Vâlcea, satul natal al tatălui său. După absolvirea a 10 clase, urmează cursurile Şcolii Profesionale de Cooperaţie din Râmnicu Vâlcea, pe care le absolvă în anul 1988. În anul 1997, la seral Liceul „M. Săulescu” din Predeal, cu profil turistic. Până la încorporare şi doi ani după aceea, a lucrat la bufetul din Grebleşti. Apoi a plecat la Predeal, unde avea o soră şi unde a lucrat ca barman. În anul 1998 s-a căsătorit şi, împreună cu soţia, s-a stabilit la Sibiu, unde li s-a născut o fetiţă şi unde a lucrat tot ca barman. În anul 2000 a „luat drumul greu al străinătăţii”, unde a lucrat în construcţii, stabilindu-se în cele din urmă cu familia în Portugalia, la Lisabona, unde lucrează ca tehnician la un cămin de bătrâni al cadrelor medicale.
Iată ce declară astăzi, Aron Şandru, consăteanul şi verişorul meu „de-al doilea”, pe care l-am cunoscut, de fapt, pe Facebook: „Anii grei şi plini de vicisitudini, printre străini, m-autransformat ca om, iar singurul mod care mă face să uit că sunt departe de ţara mea şi de cei dragi mie, este lectura, aplecare pe care am moştenit-o de la părinţii şi fraţii mei. De când mă ştiu citesc tot ce îmi cade la mână, de la beletristică şi până la cărţi de specialitate din cele mai diverse domenii. După cum stă în firea lucrurilor şi datorită faptului că citesc şi acum cu aceeaşi intensitate ca altădată, m-am apucat şi eu de scris. Aşa se face că, în 2013, am creat un site-blog intitulat Spirit Străbun – Renaşterea geto-dacilor, care poate fi accesat la http://deceneuinteleptul.wordpress.com/ şi unde, timid la început, am început să îmi aştern gândurile, multe şi mărunte” (Marian Pătraşcu).  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Aron Sandru / Aron Sandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1907, Anul VI, 21 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aron Sandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aron Sandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!