CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Alexandru Enache - CV literar
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La data de 23 August 1995, în municipiul Caracal, județ Olt, m-am născut la spitalul municipal. Încep din 2009 să scriu două poezii, care au fost publicate într-o revista a unui simpozion național din comuna Dăneasa, județ Olt… Însă această activitate literară este încheiată brusc, pentru că renunț să mai scriu și nu mai am nici un fel de activitate culturală până în 2012.  
  
2012 – 2015. În această perioadă încep să particip activ la manifestația culturală a comemorării UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE – CONTRIBUŢIA LUI IOAN DIMITRIU. Această manifestare are loc an de an la 24 Ianuarie, unde Pr. Ic. Stv. Mihai IAGĂRU este gazda. În 2014 reîncep să scriu, concomitent descopăr grupul de pe facebook: “TERAPIE PRIN POEZIE”. Aici îl cunosc pe poetul și prozatorul Romeo Tarhon pe care îl apreciez în mod deosebit și-l stimez pentru tot sprijinul acordat cand am fost la inceput de drum… Tot în acest an public, ca și co-autor în antologia care poartă numele grupului - antologie care a apărut la târgul de carte Gaudeamus. Mai reușesc să public poezii în revista”Uscând o lacrimă” a scriitorului Dumitru Negoiță(din Buzău); revista ”Vitralii Romănățene” a Asociației “Fii și prietenii Caracalului”; revista profesorilor de religie și arte a județului Olt. Profesoara mea de religie din liceu, Ilisescu Alexandra-Cristina, m-a implicat în diverse proiecte de religie… Cu această ocazie apar în niște numere ale ziarului patriarhal, ziarul “Lumina”.. În 2015, la târgul internațional de carte BOOKFEST din București, public eseuri în antologia ”LYRICS ET PROSA”, cartea este coordonată de către poetul Emilian Lican. Tot in acest an, 2015, pe data de 22 august, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Buzău, are loc lansarea antologiei “SPERANTA IN VERSURI”, coordonată de de poeta Alina Elena Mateaș, unde public o serie de poeme. Luna octombrie imi aduce oportunitatea de a publica in antologia de aforisme sub egida editurii Inspirescu din Satu Mare, insa acest proiect a ramas incert si in ziua de azi...  
  
2015 - prezent. In decembrie imi apare primul volum de autor, volumul de versuri se numeste "MASTI", a fost tiparit sub egida editurii Natiunea a scriitorului Romeo Tarhon si lansat la targul de carte Gaudeamus. In 2016, martie-iunie, incep colaborarea cu Trandafir Simpetru, publicand 2 antologii coordonate exclusiv de mine, anume "RENASTERE" si "LUMINA CUVINTELOR". In luna aprilie apare volumul 2 al antologiei "SPERANTA IN VERSURI". coordonator fiind Alina Elena Mateas. Din iunie 2016 am hotarat sa ma orientez catre editura Armonii Culturale, aici il intalnesc pe Stroia Gheorghe, editorul meu drag de care m-am atasat in mod deosebit din punctul de vedere al profesionalismului, al sufletului... insa abia in decembrie am curajul sa il contactez si sa colaboram, refacandu-mi cartea de poezii "MASTI". Concomitent imi formez o echipa si publicam carti sub marca editurii Armonii Culturale pana in prezent, precum autorii Ioan Cojocariu - "ORHIDEEA ALBASTRA"; Dan-Obogeanu Gheorghe - "CONFESIUNI-VALS SENTIMENTAL"; Teodora Chiric - "SCLIPIRI DIVINE"; Stefan Onofrei - "MARGARITARELE SUFLETULUI"...  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Alexandru Enache - CV literar / Alexandru Enache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1768, Anul V, 03 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Alexandru Enache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandru Enache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!