CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Dona Tudor         Ediţia nr. 332 din 28 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

RÂNDUNICA, RÂNDUNICA, SUNT PĂTRUNJELU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

Marile dureri sunt mute.  

Moartea celui scump şi drag sapă şanţuri pentru lacrimi şi împietreşte.  

Nici în marile iubiri nu e loc de prea multă vorbărie. O privire incandescentă pe sub gene sfredeleşte pănă se aprind călcâiele.  

Viaţa fiecăruia dintre noi este un roman. Suma romanelor noastre rămâne în istorie.  

Cerne vântul vremii şi ce rezistă ajunge dovada existenţei noastre...  

Cu urechile ciulite, cu ochii holbaţi, învârtiţi la morişca zilnică a trudei, pe unde ne apucă înserarea, ne lipim, ca fluturii pe lampă, de ecranul televizorului.  

Ogici, ciumaci, pitici sexoşi, dame de companie, de consumaţie şi de bordel, violatori, bătăuşi, criminali, indivizi care, dacă ar fi să treacă pe uliţa satului, lumea s-ar speria, şi-ar lua copiii de la porţi şi i-ar băga în casa ruşinată, ei bine, indivizii aceştia, împinşi de la spate de nişte inşi ce stau pe purcoaie cu bani, se lăfăie în ecrane...  

Deşi clănţuşul la poartă e pus, deşi uşa e încuiată, ei ne intră în case, pricopsiţi cu câte o siglă de televiziune.  

Îşi sporovăiesc viaţa lor ca o mocirlă colcăită cu viermi.  

Oligofrenii dau lecţii de logică, râgâielile unora sunt vorbe de duh pentru alţii, beţia şi puturoşenia au ajuns vedete , rostirile lor cu aburi pestilenţiali hrănesc vise gălbejite.  

Din fundătura ecranului de televizor, aceşti musafiri, sosiţi prin telecomandă, ne face casa, ghenă de gunoi!  

Plin de păcatele noastre, la ce ne mai trebuie să le luăm şi pe-ale altora?!  

Viaţa noastră, atâta cât e, haideţi să ne-o împrimăvărăm cu cele ale noastre, trebuitoare sufletului şi trupului.  

Spune el, poetul. că omul în piept şapte vieţi ar avea, da, dar cine ştie când s-a început numărătoarea şi s-ar putea ca asta să fie ultima???!!!  

 

19 martie 2009  

 

 

Referinţă Bibliografică:
RÂNDUNICA, RÂNDUNICA, SUNT PĂTRUNJELU RECEPŢIEI! / Dona Tudor : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 332, Anul I, 28 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dona Tudor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dona Tudor
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!