CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

Rămâi ca un copil!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

„Rămâi ca un copil!”– cât de minunată este această sintagmă şi cât de profundă! 

O ştiam şi-o repetam mereu când mă trezeam devreme în dimineţile senine, aşteptând tăcută răsăritul soarelui sau în serile târzii când umbrele nopţii băteau la poarta sufletului, încercând subtil să-i tulbure liniştea; dar parcă niciodată nu i-am desluşit atât de bine tainele ca şi atunci când l-am auzit pe Eric Pearl, rostind-o: eram la World Trade Center Bucureşti, unde participam la lucrările unui seminar pe tema terapiilor alternative, la început de martie 2008.  

„Rămâi ca un copil!”, îi spusese Deepak Chopra chiropracticianului american, atunci când acesta îi vorbise despre experienţele deosebite pe care le trăia în cabinetul său cu pacienţii;  Eric a înţeles mesajul şi l-a transmis mai departe discipolilor săi, la toate seminariile şi conferinţele pe care le susţinea - ca pe o deviză de suflet. În acel moment, în mintea mea s-au produs tot felul de conexiuni; m-am luminat la faţă şi-am exclamat deodată, cu voce tare: „E-adevărat, copiii sunt cei care ne reconectează mereu cu  Dumnezeu!”    

Astăzi, când lumea-ntreagă sărbătoreşte inocenţa mă încearcă nostalgia celei mai frumoase perioade din viaţa mea şi-a fiecăruia dintre noi - copilăria - şi amintindu-mi spusele lui Pearl, iau uşurel de mână copilul din mine lăsând deoparte cotidianul şi problemele lui, frământările şi temerile, furtunile de vise, zidurile sparte şi craterele de suflet ciuruite de neîmpliniri - şi fermecată de magia întâiului de iunie 2011 mă alătur milioanelor de suflete curate de pe întreg pământul, trăind bucuria de a fi din nou, măcar pentru o zi, copil! 

          E  ziua lor - „Ziua copiilor” din lumea toată, a îngeraşilor care ne întregesc frumuseţea vieţii cu inocenţa lor, care ne umplu de o bucurie molipsitoare şi ne încântă sufletele cu drăgălăşenii fără egal, care râd precum grădinile-nflorite şi din ai căror ochi limpezi se scurg mereu mărgăritare de gând nevinovat!  Plămadă vie din curcubeie de suflet, mirabilă sămânţă de iubire - copilul este frumuseţe, copilul este bunătate, copilul este nevinovăţie, el este curăţenie şi veselie şi sinceritate, copilul este TOTUL: universul în care trăim şi prin el existăm ca fiinţe împlinite şi pe deplin fericite! Copilul ne confirmă o dată-n plus, acea legatură permanentă cu Dumnezeu, fără de care viaţa n-are sens. 

Şi-atunci, cum să nu vrei ca să rămâi copil?! Cum să nu te-nfrăţeşti cu sufletul nevinovat al sublimei făpturi, să te proşterni apoi în rugăciune, să mulţumeşti necontenit Cerului şi să dai mâna fără ezitare, cu Dumnezeu? 

Mămici, tătici, bunici - cei ce-aţi adus pe lume aceste gingaşe mlădiţe,  trăiţi din plin cu ele-alături, mirajul frumuseţii de- a fi mereu copii! Să nu lăsaţi în suflete decât Lumină şi bucuria inocenţei s-o retrăiţi mereu! 

  

Copile drag, e ziua ta şi îţi urez din suflet „La mulţi ani!” 

E ceas de sărbătoare pentru tine! Priveşte înainte cu speranţă şi bucură-te-n lumea asta de tot ce e frumos şi bun! 

Iar de mă vezi pe lângă tine, cum amurgesc tiptil, tiptil...tu nu uita, mă ia de mână şi să-mi şopteşti necontenit: „Rămâi ca un copil!” 

  

Georgeta Resteman 

Limassol, Cyprus 

1 iunie 2011 

   

Referinţă Bibliografică:
Rămâi ca un copil! / Georgeta Resteman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 152, Anul I, 01 iunie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Georgeta Resteman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Resteman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!