CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Radu Golban         Ediţia nr. 1127 din 31 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Radu GOLBAN - N-A VĂZUT BRUXELLESUL CE POATE ROMÂNIA!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am decis să candidez la europarlamentare. Independent.  
 
Eu nu voi sta cu mâinile în sân la Bruxelles. Sunt un român care s-a dedicat României şi intereselor ei: am spus adevărul chiar şi când era incomod. M-am bătut mereu pentru cauza în care am crezut, indiferent de consecinţe. De acum înainte, putem lupta împreună ca să fim trataţi ca parteneri egali în plan european. În cei cinci ani de când România este reprezentată de 33 de europarlamentari nu am auzit de nicio iniţiativă parlamentară care să promoveze cu adevărat interesele ţării.  
 
Europarlamentarii noştri au tras sfori politice pentru ca politicienii corupţi de la Bucureşti să rămână în funcţii. S-au lăsat cumpăraţi şi manevraţi de grupurile de lobby de la Bruxelles, au acţionat ca mercenari ai propriilor interese şi au uitat de interesele romanilor. Au fost trimise la Bruxelles personaje create în laboratoarele politicii dâmboviţene care nu ne reprezintă. EBA ne-a făcut de râs în Parlamentul European cu discursuri inculte, într-o limbă engleză stâlcită, care au făcut ocolul lumii virtuale, ca exemplu de prostie extremă la nivelul cel mai înalt al politicii europene. Hărnicia sa notorie - cele 1387 de activităţi în forurile europene cu care se lauda EBA - este un exemplu de hărnicie a prostiei: inutilă şi fără un scop măsurabil. Gigi Becali la fel. Şi exemplele pot continua.  
 
IMPLICAŢI-VĂ! STRÂNGERE SEMNĂTURI PROMOVARE/VOLUNTARIAT (trimiteţi mai departe vă rog acest mesaj)  
 
Am nevoie de susţinerea voastră pentru a mă lupta, la Bruxelles, pentru a pune pe agenda europeană interesele României. Un candidat independent pentru Parlamentul European are nevoie de cel puţin 100.000 de semnături (ATENŢIE - pe hârtie şi nu online!!!) de susţinere pentru înregistrarea candidaturii. Ajutaţi-mă vă rog la strângerea de semnături! Oricâte puteţi (5, 10 sau 1000), sunt binevenite şi necesare!  
 
ACCESEAZĂ > COPIAZĂ PE IMPRIMANTĂ> COMPLETEAZĂ > TRIMITE LISTA PRIN POŞTĂ!  
IMPORTANT! Vă rog să trimiteţi listele cel târziu la sfârşitul fiecărei luni (cel târziu pe 15 martie) la adresa:  
 
Telesource SRL  
Str. Mureş 143  
300778 Timişoara  
 
Ce vreau să fac? Pentru cei care doresc să mă cunoască mai bine: Cine sunt şi ce mă recomandă?  
 
Am un doctorat - pe bune - în economie, un master în studii europene avansate, şi pun pasiune zilnic în ceea ce fac. Sunt un roman care s-a dedicat României şi intereselor ei: am spus adevărul chiar şi când era incomod. M-am bătut mereu pentru cauza în care am crezut, indiferent de consecinţe. Acum sunt gata să lupt la Bruxelles pentru România şi romani, şi am şase mari priorităţi:  
 
G – Germania trebuie să îşi plătească datoria la România  
În 2010 am făcut dezvăluirea spectaculoasă dar riguros documentată ca Germania are o datorie istorică faţă de România, de peste 18 miliarde de euro. Cine are datorii la România, să şi le plătească. Dacă ar avea aceşti bani, România nu ar mai avea motive să se împrumute mai departe, la Fondul Monetar Internaţional.  
 
O - Organizarea României pe baze sănătoase: modelul elveţian  
România e de peste 20 de ani într-o continuă tranziţie, care ne-a obosit pe toţi. Avem nevoie de un model de ţară, de un model naţional. Cred că România poate deveni o Elveţie a Estului, un factor stabilizator, de democraţie, echilibru şi prosperitate, atât pentru noi, cât şi pentru regiune.  
 
L - Libertatea românilor de a fi stăpâni în ţara lor  
Ceea ce se întâmplă cu retrocedările abuzive către străini nu e normal. Românii merita să fie proprietari, nu chiriaşi în ţara lor. Politica abuzivă prin care sunt restituite sute de proprietăţi în Transilvania, de care beneficiază, în special, Forumul Democrat al Germanilor din România, Biserica Catolică, Biserica Evanghelică şi ungurii din Transilvania, generează cheltuieli „colosale" pentru buget pentru că, astfel, statul devine chiriaş în şcoli, spitale şi universităţii.  
 
B - Blocarea erodării statului şi a refeudalizarii ţării  
Eu nu mai vreau baroni locali care să taie şi să spânzure când vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucureşti. Avem nevoie de o regionalizare după cele mai bune modele şi practici europene, nu de refeudalizarea României. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenţi, nu de şmecheri cu idei feudale. Nu „mergem înainte ca înainte era mai bine"! Nu era!  
 
A - Atragerea de bani europeni, fără furturi şi ineficienta  
România are un număr mare de miliarde de euro de atras, în fonduri europene, de la Uniunea Europeană. E dreptul nostru, de care unii hoţi şi incompetenţi şi-au bătut joc. Avem nevoie de proceduri simple şi clare ca romanii să poate atrage banii europeni, şi de un control adecvat care să prevină furtul.  
 
N - Naţiunea trebuie să iasă din pasivitate, nu suntem colonie  
După cum bine spunea Petre Ţutea, statul român actual nu apară bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Eu cred că românii trebuie să ridice capul şi să spună clar şi răspicat că aşa nu mai merge: nici la Bucureşti, nici la Bruxelles. Gata cu bătaia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Merităm să fim trataţi ca parteneri egali în plan european şi merităm o clasă politică mai bună, care să ne reprezinte cu adevărat, la Bucureşti. Împreună vom face dreptate! România, românii merită să fie reprezentaţi cu adevărat.  
-----------------------------------  
 
Numai bine şi  
Mulţumesc,  
Radu Golban  
www.radugolban.ro/ urmăreşte mereu şi pagina oficială pe Facebook  
 
PS.  
Dacă vi se pare că acum sunteţi reprezentaţi extraordinar de europarlamentarii români, ignoraţi-mă. Dacă nu, promovaţi-mă, nu aveţi nimic de pierdut. Totul de câştigat! Revin cu informaţii actuale. Neapărat să trimiteţi acest mesaj tuturor prietenilor şi cunoştinţelor dv.  
 
--------------------------------------------------------------------  
 
REVOLTĂ LA TIMIŞOARA DUPĂ CE S-A DECIS CA O STRADĂ SĂ FIE BOTEZATĂ „PETRE ŢUŢEA”  
 
Pe mine Petre Ţuţea mă inspiră intr-un mod profund. Citeşte mai jos „Manifestul Revoluţiei Naţionale" din 1935. Sincer, voi vedeţi vreo diferenţă între ceea ce a fost în 1935 şi ceea ce este astăzi? De aceea doresc să fiu europarlamentar al României, ca să spun acestei realităţi pe nume.  
 
"... Într'un stat, care politiceşte e vasal şi-şi varsă sângele la comanda altora, care etnic e o cloacă internaţională şi economiceşte o colonie, care îşi trimite - prin decalaj, concesii, dobânzi - peste graniţe prinosul brazdei şi prisosul muncii, ar fi o nebunie să munceşti mai mult decât strictul necesar. Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e sfatul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea - statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca'n colonii. De aceia nu e tragere de inimă în ţara românească. De ce să ari, să gândeşti, să alergi - în plus? Pentru cine? Pentru ce? Lumina va fi tot opaiţ, drumul tot cărare, casă tot bordeiu. Pentru că cu banii câştigaţi la noi, finanţa internaţională clădeşte oile la Amsterdam sau Stockholm, iar noi rămânem tot cum am fost, săraci şi ursuzi, narcotizându-ne amarul unei vieţi naţionale intrate în fundac cu doine melancolice şi chiolhanuri abrutizante. Aici e sursa adevărată a indolenţei romaneşti: în exploatare.  
 
Să nu ne înşele palatele bucureştene: sunt contuarele străinilor. Să nu ne înşele vilele din noile cartiere ale capitalei: sunt ale vechililor. Să nu ne înşele o reţea telefonică, o linie ferată, o şosea nouă: nu le fac pentru noi şi unde ne trebue nouă, ci pentru ei şi i unde le trebue lor. Să nu ne înşele forfota comercială, economică, financiară, politică: nu noi ne zbatem, ei - ca să ne sugă mai bine. Naţiunea română stă deoparte: deoparte de viaţa economică, în care nu poate decât să fie spoliată, deoparte de statul liberalo-democrat, care înlesneşte spolierea. Naţiunea e în rezistenţă pasivă. De aceea se vorbeşte în România numai cu jumătate de gură şi nici-o treabă nu e întreagă. Deaceia ţara asta mare şi bogată face impresia unei case de vădană: nici pustie şi nici vie. De aceea suntem ţara lui „a-da, bine-bine, lasă-lasă".  
 
Una dintre ursitoare - naţionalismul român - a fost înşelată: în loc de sfat propriu s'a trezit cu tejghea străină. Acest contuar al burgheziei apusene şi-al vechililor ei trebue dărâmat fără zăbavă şi în locul, pe care l-a uzurpat cu silnicie şi minciună, trebuie să se înalţe adevăratul stat al Românilor, un stat naţional în care să se poată munci cu dragoste şi elan, un stat al Românilor în România Mare.  
 
Ştim că munca aceasta nu va fi uşoară şi nici lipsită de primejdii. Pentru că unii dintre români au intrat slugi la tejgheaua străinilor. Aceşti nemernici paznici politici ai contuarului trebuesc demascaţi şi naţiunea deslănţuită. Aceasta e dubla datorie a acestui manifest al revoluţiei naţionale. Ştim că ne aşteaptă o existenţă precară şi poate pe mulţi dintre noi o moarte violentă. Ştim că intrăm în toiul unei lupte, care va scutură ţara ca o vijelie, dar pentru cei care au un crez nu există nici târguiala, nici rezervă. Vom îndura toate mizeriile şi ne vom bate în toate luptele, dar nu vom ceda."  
 
Şi astăzi unde ne aflăm? Vrei să se schimbe ceva? Dacă vrei să schimbe ceva – alege-mă europarlamentar. Aici te poţi informa. Nu îmi asum întregul manifest ci doar critica lui Ţuţea la adresa colaborării României cu străinătatea.  
 
Dacă doreşti să sprijini candidatura lui Radu Golban pentru alegerile Europarlamentare din 2014 te rog să tipăreşti acest formular şi să îl completezi.  
 
ACCESEAZĂ > COPIAZĂ PE IMPRIMANTĂ> COMPLETEAZĂ > TRIMITE LISTA PRIN POŞTĂ!  
 
Listele de semnături se pot trimite DOAR prin poştă (legea nu permite email fax sau online), până la data de 15 Martie 2014, la următoarea adresă:  
 
Telesource SRL  
Str. Mureş 143  
300778 Timişoara  
 
Te invit să îmi citeşti programul: http://radugolban.ro/europarlamentare-agenda  
Hai să ne conectăm pe Facebook: https://www.facebook.com/Golban.Radu  
 
Te invit să semnezi pentru canddatura mea:  
 
ACCESEAZĂ > COPIAZĂ PE IMPRIMANTĂ> COMPLETEAZĂ > TRIMITE LISTA PRIN POŞTĂ!  
 
Cele bune,  
Radu Golban  
 
---------------------------------------------------------------  
 
DESPRE RADU GOLBAN  
 
„Născut român, din părinţi români, dar într-o zonă de remarcabilă armonie multietnică pentru cadrul balcanic înconjurător, dr. Radu Eugen Golban şi-a trăit copilăria în România, adolescenţa în Germania, după care s-a stabilit în Elveţia.  
 
Cu o asemenea experienţă diversă de viaţă şi o formaţie intelectuală şi profesională complexă, dr. Radu Eugen Golban nu a devenit un european de nicăieri, un „om fără umbră”, ca eroul literar al lui Adelbert von Chamiso.  
 
Rămâne ataşat aşa cum se cuvine fiecăreia din ţările în care s-a format şi afirmat, beneficiază de – şi onorează – cetăţenia germană şi romană, la St. Gallen, unde locuieşte împreună cu familia.  
 
Pe Radu Eugen Golban, doctorul în economie şi master în studii europene avansate, autor de cărţi, studii şi articole de presă, romanii l-au redescoperit, firesc şi senzaţional, când, în 2010, a făcut dezvăluirea spectaculoasă dar riguros exactă şi documentata, că Germania are o datorie istorică faţă de România, de peste 18 miliarde de euro.  
 
Observator atent al scenei europene, se disociază lucid de euforiile şi deziluziile, mistificările şi derapajele construcţiilor comunitare, fără a respinge proiectul unei Europe cu adevărat Unite, care să ţină seama de interesele tuturor partenerilor.  
 
Protagonist activ al vieţii publice româneşti, evaluează argumentat şi nonpartizan – inclusiv în cărţi, în presa scrisă, la tv şi în mediul academic şi universitar – traseul devenirii României în complexă şi solicitanta etapa istorică pe care o traversează tara de la “socialismul real” la democraţie şi economie de piaţă.  
 
Şi-ar dori o Românie cu o menire şi un mesaj asemănătoare, în această parte a continentului, celor prin care Elveţia s-a consacrat în centrul Europei că factor stabilizator, de echilibru şi înţelegere.”  
 
Corneliu Vlad  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Radu GOLBAN - N-A VĂZUT BRUXELLESUL CE POATE ROMÂNIA! / Radu Golban : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1127, Anul IV, 31 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Golban : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Golban
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!