CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Radu Botiş         Ediţia nr. 1293 din 16 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Localitatea maramureşeană Lucăceşti a îmbrăcat strai de sărbătoare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
La data de 12 iulie 2014 a avut loc inaugurarea Centrului multifuncţional,o clădire modernă, utilată cu tot ce este necesar pentru ca aici să se poata desfăşura activităţi şcolare dar şi de interes cultural. Panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul comunei Mireşu Mare, d-l Virgil Pruna, în prezenţa d-lui viceprimar Gheorghe Tinc, ai reprezentanţilor Consiliului Local Mireşu Mare,directoarei Lucica Mogoş. alte cadre didactice, elevi, locuitori şi invitaţi dragi ai acestei frumoase zone a Maramureşului.  
 
Slujba de sfinţire a fost oficiată de către preotul paroh Florin Sălăgean.  
După alocuţiuni rostite de către factori decizionali implicaţi în realizarea acestui proiect, a fost prezentată revista „Raze” a Şcolii Gimnaziale Mireşu Mare de către d-na director prof. Lucica Mogoş. Scriitorul şi promotorul cultural, Radu Botiş, a prezentat o parte din cărţile anului 2014 în care a fost inclus respectiv Antologia bilingvă, româno-germană, „Grai românesc” coordonată de către scriitorul Trandafir Sânpetru, membru USR, apoi Antologia „Poeţi români slăvind dumnezeirea”, Editura Mirabilis, Bucureşti (coord.Elena Armenescu, membru USR), o altă antologie („Mierle într-un lan cu maci”) aparută la Editura Napoca Nova, Cluj Napoca (coord.Voichita Pălăcean-Vereş, membra LSR) precum şi volumul antologic „Lira de foc”, antologie de creaţie literară, sub auspiciile Asociaţiei Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice Galaţi, redactor carte Petre Rău, Editura InfoRapArt, Personalităţi Române şi faptele lor este o altă lucrare în care a apărut scriitorul Radu Botiş, coordonator Constantin Toni Darti, Editura StudIs, Iaşi.  
Cartea „Noul Testament, adaptare în versuri”, apărută sub egida Ars Vivat Ulmeni s-a vrut o încununare a unor acţiuni desfăşurate în cadrul asociaţiei, lucrare apărută la Editura Armonii Culturale, Adjud prin grija editorului George A.Stroia, membru al Academiei Romano- Americane.  
Poetul Ioan Dragoş şi-a lansat cartea de poezii „Fişa Postului”, apărută la Editura Echim, o carte în care descoperim delicateţea cu care poetul ştie să îşi aleagă cuvintele, convingerea cu care aduce în faţa cititorului ideea versului izvorât inainte de toate dintr-o nobleţe aparte a sufletului, dar totodată şi echilibrul lăuntric prin care acesta îşi raportează propria persoană la respect şi reverenţa în faţa divinului:,,Dumnezeu a facut întâi ceaţa şi norii; apoi ploaia. La urmă a făcut vremea frumoasă” (poezia „Între zăpezi” ).  
De admirat la acesta frumuseţea interioară dar şi modestia cu care îşi prezintă creaţiile, lăsând în permanenţă întru amintire sinceritatea zâmbetului, alminteri nu ar fi putut spune: ,,Densa şi calda amintirea miresmei/ Îndepărtează norii şi vântul/ memoria este un loc minunat /unde e bine şi cald (poezia „Asediul toamnei şi pasărea singurătăţii”).  
 
Amfitrionul acestei frumoase acţiuni a fost nimeni altul decât inegalabilul profesor Gelu Dragoş, costumat în portul popular specific zonei, omul de suflet care ştie să dea culoare, ori de câte ori se iveşte ocazia, acestor Ţinuturi chiorene, veşnic înfrăţite cu spaţiul codrenesc.  
Un Laudatio tuturor celor care au făcut posibile aceste momente unice. La Lucăceşti.  
 
Sursa:Izvoare Codrene  
Referinţă Bibliografică:
Localitatea maramureşeană Lucăceşti a îmbrăcat strai de sărbătoare / Radu Botiş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1293, Anul IV, 16 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Radu Botiş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Botiş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!