CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Pușa Lia Popan
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(n.1952, 29 septembrie, Gherla, jud. Cluj)  
Am petrecut 32 de ani în USA, așa au fost timpurile care m-au trimis departe de țară ca să-mi fac un așternut mai confortabil pentru atunci când nu voi mai fi un eficient câștigător de pâine. Am revenit în România în toamna lui 2008, iar din 2009 m-am restabilit aici. Începuturile scriitoricești se pierd în anii de elementară, apoi am continuat să scriu în liceu, și puțin în timpul facultății, iar când am poposit pe umerii toamnei am realizat că traista sufletului meu era prea burdușită de trăirile culese de pe marginile drumului străbătut și nu am mai avut de ales decât să o descarc prin scris... și să sper că poate cineva va gusta cu plăcere din conținutul ei și se va simți încurajat de vreun rând pe care i l-am dăruit cu tot dragul. Am publicat în 2008, 2009,s.a.m.d., ultima carte ”Poleind rotundul lunii” fiind publicată anul acesta (2015) și a cărei lansare a avut loc la Cluj-Napoca și de asemenea a prezentată la Gherla cu ocazia festivităților zilelor orașului. Sper să-mi fac mai mult timp să termin ilustrațiile cărticelei pentru copii ale cărei versuri sunt deja scrise. Am reușit să scot două cărți pentru copii: O pisicuță isteață și Piciu, ilustrații și versuri în 2015. Mai am vreo cinci în lucru. A apărut și volumul bilingv română-engleză Din funigei de gând, în 2016. Urmează prima lansare la Cluj, în cadrul Ligii Scriitorilor Români. Am încă vreo optzeci de poezii gata de pus în alt volum, și, îmi aștern pe hârtie gândurile și pe mai departe. Ah, da! De câte ori muza bate la ușă, mă grăbesc să-i deschid...  
(Lia Lucia Retianu-Bob)  
  
Referinţă Bibliografică:
Pușa Lia Popan / Pușa Lia Popan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1551, Anul V, 31 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Pușa Lia Popan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pușa Lia Popan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!