CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  

PROIECTUL SOLARIS sf
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

1 PROIECTUL SOLARIS sf  

 

Omenirea a avut întotdeauna nevoie de apă dulce. După ce industrializarea a pus stăpânire pe întreg mapamondul necesitatea apei a devenit şi mai stringentă. Specialiştii din diverse domenii au început să caute noi soluţii pentru desalinizarea apelor sărate ale mărilor lumii. Guvernele multor state care aveau deficit de apă alocau fonduri din ce în ce mai consistente pentru marile proiecte ale desalinizării. Dacă o parte din statele arabe se mulţumeau să aducă gheţarii proveniţii din Antarctica pentru aşi satisface parţial consumul de apă, altele în schimb au început să promoveze noi proiecte pentru desalinizarea apei de mare. Astfel în minuscula localitate Beduin s-a demarat construcţia unei mari uzine pentru desalinizare. S-a început cu bani puţini. Se construiau barăci acoperite de panouri solare pentru producerea energiei electrice care trebuiau să asigure strictul necesar al funcţionării primelor sere care să producă zarzavaturile necesare vieţii. Dar cine vor fi noii locatari? Avându-se în vedere că nu se alocau fonduri prea consistente proiectului, conducătorii au conceput un plan de colonizare care nu necesita prea multe cheltuieli. S-a hotărât în cel mai mare secret să se aducă condamnaţii la închisoare pe viaţă sau chiar la moarte în acest loc. Acestora li se asigura strictul necesar pentru o perioadă de timp în aşa fel încât aceştia să fie obligaţi să-şi creeze surse noi de supravieţuire în acest loc. Un alt aspect a fost acela că se aduceau şi femei pentru ca viaţa să pară şi mai normală. Noii locatari erau plasaţi în tabere nu prea îndepărtate, iar paza era inexistentă căci noii locatari nu puteau merge prea departe în deşertul înconjurător chiar dacă ar fi încercat orişice evadare. Proiectul a demarat sub numele de PROIECTUL SOLARIS.  

Referinţă Bibliografică:
PROIECTUL SOLARIS sf / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 917, Anul III, 05 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!