CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 779 din 17 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Prof.univ.dr. OTNIEL IOAN BUNACIU: ”DRAGOSTEA ESTE CEA CARE NE UNEȘTE!”
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MICHERECHI (Ungaria). Harul și binecuvântările sfinte ale lui Dumnezeu s-au revărsat sâmbătă, 16 februarie, peste comunitatea românilor creștini din Ungaria de Est. Peste 200 de credincioși baptiști, penticostali, ortodocși, catolici, reformați, creștini din Oastea Domnului, români și maghiari, alături de oficialitățile locale și de Excelența Sa Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României în Ungaria au răspuns invitației Bisericii creștine baptiste române din Micherechi (Ungaria) și s-au rugat împreună pentru consacrarea în slujirea de pastor al Bisericii din țara vecină a profesorului salontan de religie Petrică Crețu.

Serviciu divin de laudă, închinare și consacrare a fr. Petrică Crețu în slujirea de pastor al Bisericii baptiste române din Micherechi a fost coordonat de fr. Kiss Tibor Peter, pastorul girant al Bisericii baptiste române din Micherechi. Au răspuns invitației creștinilor români din țara vecină prof.univ.dr. Otniel Bunaciu, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, fr. Papp Janos, președintele Uniunii Baptiste Maghiare, E.S. Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României la Budapesta, fr. Petru Vidu - pastorul Bisericii Emanuel din Oradea și președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste de Oradea și Satu-Mare, fr. Alin Faur, pastorul Bisericii din Sânmartin și secretar la Comunității Baptiste de Oradea, fr. Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Salonta, fr. Liviu Pop – pastorul Bisericii Baptiste din Batăr, fr. Szucs B. Otto – reprezentantul Comunității ”Regiunea Crișurilor”, fr. Ioan Rokszin și fr. Gherghe Solcan – pastori ai Bisericii Penticostale, fr. Ioan Bun – preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Micherechi, doamna Maria Pătca Petrușan – lidera Autoguvernării de Naționalitate Română din Micherechi, Bertold Netea, viceprimarul localității Micherechi (Ungaria), fr. Vasile Cefan, presbiterul Bisericii locale, fr. Ioan Ruja, slujitori bisericești, directori și șefi de instituții publice din Ungaria și România.
În mesajul de salut al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, fr. Otniel Ioan Bunaciu a ținut să mulțumească Domnului și Dumnezeului Isus Hristos care, ”deși trăim în țări diferite, ne strânge laolaltă ca cetățeni ai unei singure patrii – Patria Cerească. Dragostea în Isus Hristos este cea care ne unește indiferent de naționalitate, etnie sau condiție socială”. Președintele Uniunii Baptiste din România, dând pildă biruința Domnului Isus Hristos în confruntarea cu diavolul din Matei 4:1-11, din Sfânta Scriptură a Evangheliei Noului Testament, s-a rugat Tatălui Cresc pentru împlinirea dorinței ca toți slujitorii Domnului, români și maghiari deopotrivă, să slujească Biserica Domnului Isus Hristos cu voința unei bune mărturii personale și a unui impact pozitiv în lumea actuală, potrivit voii lui Dumnezeu și exemplului de slujire al Fiului Răstignit și Înviat.
Președintele Uniunii Baptiste din Ungaria, fr. Papp Janos s-a rugat Domnului Isus Hristos ”să întărească biserica și pe slujitori în credincioșie, devotament, credibilitate, curaj, fidelitate și dedicare totală, subliniind faptul că slujitorii bisericii, și în mod special pastorii, sunt chemați în slujire ca exemple personale de credincioșie și jertfă individuală pentru binele turmei Păstorului cel Bun – Domnul Isus Hristos”.
Duminică, 17 februarie, fr. Otinel Bunaciu, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România a vizitat Biserica Baptistă ”Betel” din Salonta, păstorită de fr. Florin Cociubei, unde a adus o jertfă duhovnicească de laudă și închinare Gloriei Fiului lui Dumnezeu. De la Salonta, fr. Bunaciu a plecat spre județul Sălaj, unde a fost așteptat în părtășia Duhului Sfânt de frații baptiști români și maghiari din zona municipiului Zalău.
Sorin Petrache
 
Referinţă Bibliografică:
Prof.univ.dr. OTNIEL IOAN BUNACIU: ”DRAGOSTEA ESTE CEA CARE NE UNEȘTE!” / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 779, Anul III, 17 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!